Snipe klasse

SWEC 2019
Kat

Van vrijdag 1 tot zondag 3 juli 2022 vindt op het Antwerpse Galgenweel het Snipe Women's European Championship plaats. Voor deze tweede editie sloegen de Belgische Snipe Klasse en Watersportvereniging SRNA –die dit jaar ook de voorzitter levert van de Antwerp Race- de handen in elkaar.

European Championship Masters Snipe
Kat

De European Championship Masters Snipe ging door in Valencia van 28 april tot en met 1 mei. Er deden 104 boten mee uit 14 landen. Twaalf Belgische teams zakten af naar het zuiden om deel te nemen. In de "age group" Apprentice Masters werden Jan Peeters en Nathalie Janssens knap derde. Vader en zoon Herman en Daan Vandormael werden in de age group "Masters" eveneens derde. Zij werden 12de overall. 

 

Antwerp Sustainability Cup
Pit De Jonge

Dit weekend, op 12 en 13 maart ontpopt het Galgenweel (Antwerpen L.O.) zich als het stadion voor de zeilcompetitie. De beste Belgische zeilers en zeilsters in de Snipe klasse (2-zit mixed) en Finn klasse (1 zit- heren) komen tegen elkaar uit op zaterdag en zondag. Er komen ook Nederlandse, Duitse, Poolse, Griekse en Spaanse topzeilers aan de start.

MarlinSpike Rum Cup
Een correspondent

Enkele weken na het succesvolle Open Belgisch Kampioenschap, kondigt de Snipe klasse met veel plezier een volgend groot evenement aan. Komend weekend (17 & 18 oktober 2020) wordt op het Antwerpse Galgenweel de MarlinSpike Rum Cup (Yves Le Bour Challenge) gezeild.

Galgenweel Antwerpen
Een correspondent

Op 26 en 27 september zeilen de Snipe zeilers op het Antwerpse Galgenweel voor de titel Belgisch Kampioen Snipe 2020.  

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

Zoals de Omloop het Nieuwsblad de grote opener van het Belgische wielerseizoen is, is de Antwerp Snipe Cup al jaar en dag de opener van het seizoen in de kleinzeilerij.  Al voor het 13e jaar staat deze wedstrijd garant voor een heleboel serious sailing, serious fun in de Snipe klasse. 

Marlin Spike Rum Cup
Een correspondent

Het weekend van 19 en 20 oktober ontvangt KLYC Galgenweel de Snipe- en Finn-vloot voor de tweede editie van de Marlin Spike Rum Cup. De eerste editie, in 2018, bleek zo’n succes dat het organisatie-comité besliste om er dit jaar een tweedaagse regatta van te maken.

Snipe Women’s European Championship 2019
Een correspondent

Op zondag 30 juni om 16.00 werd het Snipe Women’s European Championship 2019 afgesloten met een druk bijgewoonde prijsuitreiking in aanwezigheid van de schepen van sport van het district Antwerpen.

SWEC 2019: Snipe Women's European Championship
Een correspondent

SWEC 2019: voor het eerst in jaren wordt er opnieuw een EK Snipe voor dames gevaren. De internationale Snipe klasse wilde dit evenement nieuw leven in te blazen en heeft aan de Belgische klassevereniging gevraagd om de organisatie op zich te nemen.

Snipe zeilen
Ice

Van 28 tot en met 30 Juni vindt het Europees kampioenschap Snipe zeilen voor vrouwen plaats op het Galgenweel te Antwerpen. De beste vrouwelijke teams uit Europa en daarbuiten zullen strijden voor de titel Open Europees kampioen.