Snipe klasse

MarlinSpike Rum Cup
Een correspondent

Enkele weken na het succesvolle Open Belgisch Kampioenschap, kondigt de Snipe klasse met veel plezier een volgend groot evenement aan. Komend weekend (17 & 18 oktober 2020) wordt op het Antwerpse Galgenweel de MarlinSpike Rum Cup (Yves Le Bour Challenge) gezeild.

Galgenweel Antwerpen
Een correspondent

Op 26 en 27 september zeilen de Snipe zeilers op het Antwerpse Galgenweel voor de titel Belgisch Kampioen Snipe 2020.  

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

Zoals de Omloop het Nieuwsblad de grote opener van het Belgische wielerseizoen is, is de Antwerp Snipe Cup al jaar en dag de opener van het seizoen in de kleinzeilerij.  Al voor het 13e jaar staat deze wedstrijd garant voor een heleboel serious sailing, serious fun in de Snipe klasse. 

Marlin Spike Rum Cup
Een correspondent

Het weekend van 19 en 20 oktober ontvangt KLYC Galgenweel de Snipe- en Finn-vloot voor de tweede editie van de Marlin Spike Rum Cup. De eerste editie, in 2018, bleek zo’n succes dat het organisatie-comité besliste om er dit jaar een tweedaagse regatta van te maken.

Snipe Women’s European Championship 2019
Een correspondent

Op zondag 30 juni om 16.00 werd het Snipe Women’s European Championship 2019 afgesloten met een druk bijgewoonde prijsuitreiking in aanwezigheid van de schepen van sport van het district Antwerpen.

SWEC 2019: Snipe Women's European Championship
Een correspondent

SWEC 2019: voor het eerst in jaren wordt er opnieuw een EK Snipe voor dames gevaren. De internationale Snipe klasse wilde dit evenement nieuw leven in te blazen en heeft aan de Belgische klassevereniging gevraagd om de organisatie op zich te nemen.

Snipe zeilen
Ice

Van 28 tot en met 30 Juni vindt het Europees kampioenschap Snipe zeilen voor vrouwen plaats op het Galgenweel te Antwerpen. De beste vrouwelijke teams uit Europa en daarbuiten zullen strijden voor de titel Open Europees kampioen.

Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen
Een correspondent

Afgelopen weekend zeilden 30 Snipe teams uit 5 landen op het Galgenweel voor de jaarlijkse seizoensopener: de Antwerp Snipe Cup.  Teams uit België, Spanje, Portugal, Noorwegen en Polen namen het in korte en intensieve reeksen tegen elkaar op in de voor de Snipe klasse typische windward leeward banen.

Antwerp Snipe Cup
Ice

De 11de Antwerp Snipe Cup die in het weekend van 10 en 11 maart wordt gezeild op het Antwerpse Galgenweel belooft weer een internationaal zeilevenement te worden met hoog niveau.

Kampioen de kampioenen
Ice

Op 18 november wordt op het Galgenweel, de Antwerpse kweekvijver voor het zeilen, de bijzondere zeilwedstrijd Kampioen de kampioenen 2017 gezeild. Het kampioenschap der kampioenen wordt dit jaar uitgevochten in de Snipe klasse onder leiding van de Royal Yacht Club van België (RYCB).