Soling klasse

Soling zeilen
Een correspondent

Van 16 t/m 22 september 2017 werd het wereldkampioenschap Soling gezeild in Muiden bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil & Roeivereeniging. Het organisatie- comité  van de WK Soling werd geroemd voor hun perfecte organisatie. De Internationale Soling Association (ISA) was lovend over hoe alles is verlopen.

Wereldkampioenschap Soling zeilen
Ice

Dit jaar wordt het Wereldkampioenschap Soling 2017 gezeild in Nederland. De Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging te Muiden is de gastheer van dit zeilevenement. 35 Solings hebben zich ingeschreven, uit 13 landen.

Open Nederlands Kampioenschap Soling
Een correspondent

Op 10 en 11 juni jl. werden de Open Nederlandse Soling kampioenschappen gehouden in Muiden, vlakbij Amsterdam op het IJsselmeer onder leiding van de KNZRV. Onder moeilijke omstandigheden op het IJsselmeer met wisselende windsnelheden en windrichtingen, was het heel lastig de juiste lijn te vinden.

Soling zeilboot
Een correspondent

Op 10 en 11 juni 2017 worden in Muiden bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging het Open Nederlands Kampioenschap Soling 2017 gehouden. Solings vanuit Europa hebben zich ingeschreven, Momenteel zijn er 10 Solings geregistreerd. Uiteraard is er nog plek voor meer.

Soling zeilen
Een correspondent

Training is de boodschap volgens de Soling klasse organisatie. Wil jij presteren tijdens het Wereld Kampioenschap Soling 2017, dan dient er serieus getraind te worden met de bemanning. Het Soling collectief heeft een aantal wedstrijden in Nederland en 1 in het buitenland uitgekozen om te trainen voor het WK Soling 2017.

Soling Club Nederland
Een correspondent

De Soling Club Nederland is een gezellige club. De zeilers, de eigenaren en hun bemanning hadden op zaterdag 11 maart jl. een gezamenlijke klusdag georganiseerd. De zeilers zijn vrienden van elkaar, rivaliteit speelt op de kant niet, daar speelt saamhorigheid en gedeelde passie.

Soling zeilen
Ice

De Soling Club Nederland organiseert van 16 t/m 22 september 2017 de wereldkampioenschappen Soling. Deze meer dan 50 jaar oude ex-Olympische klasse is nog steeds wereldwijd zeer actief. De organisatie verwacht 50 Solings uit binnen- en buitenland.