Solo klasse

Solo klasse zeilnieuws, uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Solo klasse
Een correspondent

Vrijdag, zaterdag en zondag is het Open Nederlands kampioenschap Solo gezeild voor de haven van Oostwatering Veere. Ruim vijftig zeil(st)ers streden tijdens de drie dagen in tien wedstrijden om een podium plaats met voor de winnaar de blauwe wimpel van het Watersportverbond.

Solo zeilen
Een correspondent

Vrijdag is het Open Nederlands Kampioenschap voor de Solo klasse begonnen op het Veerse Meer. 48 zeilers hebben vanuit de jachthaven Oostwatering bij Veere met een lekker windje en onder een vrijwel blauwe hemel drie wedstrijden gezeild. Aan het kampioenschap doen naast Nederlandse Belgische, Engelse, Schotse, Portugese en Nieuw-Zeelandse zeilers mee.

NK Solo zeilen
Een correspondent

Van 13-15 september strijden maar liefst 54 deelnemers uit zes landen om het de titel Nederlands Kampioen in de Soloklasse op het Veerse meer. Dit is de grootste opkomst sinds 2005. Deze zeilklasse mag zich verheugen op een steeds groeiende belangstelling van zeilers die het wedstrijdzeilen een warm hart toe dragen. Histories is dat er zich deelnemers hebben gemeld uit Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Een beter bewijs dat deze klasse het goed doet is er niet.

Haven Veere
Een correspondent

Van 13 tm 15 september is Veere de "Place to be" voor elke Solo zeiler in Nederland. Het is voor de meeste een eindje rijden maar meer dan de moeite waard. Prachtig open water slechts door een dijkje gescheiden van de Noordzee. Bij harde wind kan het er echt spoken en bij weinig wind zullen de draaingen legendarisch zijn.

Kleine Sneekweek
Een correspondent

Aankomende donderdag gaat de Kleine Sneekweek voor de 49ste keer van start. Deze kleine versie van de echte Sneekweek wint steeds meer aan populariteit beide de echte wedstrijdzeilers. De rede hiervoor zou wel eens kunnen liggen  in het feit dat tijdens de Kleine Sneekweek twee wedstrijden per dag worden gevaren in tegenstelling tot één wedstrijd tijdens de grote Sneekweek. De Soloklasse vormt dit jaar de grootste vloot.

Pim van Vugt
Een correspondent

Op het Braassemermeer werd afgelopen weekend het ONK kampioenschap zeilen in de Soloklasse gevaren. De 100-jarige Watersportvereniging Braassemermeer was de organisator en meer dan 50 Solozeiler(sters) uit Nederland, Engeland en de Verenigde Staten streden om de titel die gewonnen werd door debutant Pim van Vugt.

Solo klasse zeilen
Een correspondent

Op het Braassemermeerwordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september om het Nederlands kampioenschap in de Soloklasse gezeild. Met meer dan 50 inschrijvingen uit drie verschillende landen kunnen we nu al spreken van een groot succes voor de Soloklasse.

Nations Cup 2018
Een correspondent

“iL Lago di Garda e uno dei migliore campi di regata europei e ospita ogni anno competezione internationali e mondiali. Due sono I principali venti termici constanti: il Peler e l’Ora.” Oftewel: Het Gardameer is een topgebied voor wedstrijdzeilen dankzij de thermische winden. En wat fijn is; geen vlagen maar constante wind.

Solo klasse
Een correspondent

Van 30 juni t/m 3 juli wordt op het Gardameer bij Riva de NationsCup in de Soloklasse gevaren. Dit officieuze wereldkampioenschap wordt om het jaar georganiseerd door de Nederlandse Soloklasse Organisatie dan wel hun Engelse zuster organisatie de National Solo Class Association .

SpringCup
Een correspondent

Op het IJsselmeer bij Medemblik wordt komend weekend gestreden om de Spingcup. Deze klassieker bij de Soloklasse heeft dit jaar een speciale twist. Traditioneel maken de Engelsen de dienst uit in de Soloklasse en ook zijn er een aantal echte cracks aanwezig om de Nederlanders een lesje zeilen te geven. Maar de Nederlandse Soloklasse Organisatie (NSO) denkt daar anders over.