Solo klasse

Solo klasse zeilnieuws, uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Pim van Vugt
Een correspondent

Op het Braassemermeer werd afgelopen weekend het ONK kampioenschap zeilen in de Soloklasse gevaren. De 100-jarige Watersportvereniging Braassemermeer was de organisator en meer dan 50 Solozeiler(sters) uit Nederland, Engeland en de Verenigde Staten streden om de titel die gewonnen werd door debutant Pim van Vugt.

Solo klasse zeilen
Een correspondent

Op het Braassemermeerwordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september om het Nederlands kampioenschap in de Soloklasse gezeild. Met meer dan 50 inschrijvingen uit drie verschillende landen kunnen we nu al spreken van een groot succes voor de Soloklasse.

Nations Cup 2018
Een correspondent

“iL Lago di Garda e uno dei migliore campi di regata europei e ospita ogni anno competezione internationali e mondiali. Due sono I principali venti termici constanti: il Peler e l’Ora.” Oftewel: Het Gardameer is een topgebied voor wedstrijdzeilen dankzij de thermische winden. En wat fijn is; geen vlagen maar constante wind.

Solo klasse
Een correspondent

Van 30 juni t/m 3 juli wordt op het Gardameer bij Riva de NationsCup in de Soloklasse gevaren. Dit officieuze wereldkampioenschap wordt om het jaar georganiseerd door de Nederlandse Soloklasse Organisatie dan wel hun Engelse zuster organisatie de National Solo Class Association .

SpringCup
Een correspondent

Op het IJsselmeer bij Medemblik wordt komend weekend gestreden om de Spingcup. Deze klassieker bij de Soloklasse heeft dit jaar een speciale twist. Traditioneel maken de Engelsen de dienst uit in de Soloklasse en ook zijn er een aantal echte cracks aanwezig om de Nederlanders een lesje zeilen te geven. Maar de Nederlandse Soloklasse Organisatie (NSO) denkt daar anders over.

Solo klasse
Een correspondent

Afgelopen weekend werd het seizoen afgesloten voor WSV Giesbeek met de traditionele Sluitingswedstrijd. Ook dit jaar gaf een grote vloot van Solo’s acte de présence. Er waren maar liefst 41 boten met evenzoveel deelnemers naar het Gelderse plaatsje Giesbeek afgereisd.

Solo klasse zeilen
Een correspondent

Afgelopen weekend was Workum het strijdtoneel van de Open Nederlandse Kampioenschappen in de Solo klasse. Met 42 deelnemers aan de start was er op elk niveau stevige competitie uit binnen- en buitenland.

Peerke Kortehaas
Een correspondent

Van 5 tot 7 mei wordt er op het IJsselmeer bij Medemblik de Nations Cup in de Soloklasse gevaren. De Nations Cup is de opvolger van de World Championship Trophy, die zijn officiële status verloor in 2002  door de afwezigheid van deelnemers uit andere landen zoals Australië en Nieuw Zeeland.

Een correspondent

Solo KlasseTijdens de watersport beurs Boot Holland te Leeuwarden showt de Nederlandse Soloklasse Organisatie twee boten van de Soloklasse. Boot Holland wordt gehouden van 10 tot 15 februari. De Solo is een kleine handzame zeilboot waar zeer fanatiek wedstrijden mee gezeild wordt.