Sportboten

Sportboten klasse zeilnieuws, uitslagen, verslagen, foto's en video.

Enkhuizen Sportboat Cup
Ice

In het weekend van 12 en 13 september 2020 wil Enkhuizer Watersport Vereniging Almere, naar eigen zeggen, de leukste zeilwedstrijd op het IJsselmeer organiseren: de Enkhuizen Sportboat Cup 2020.

Enkhuizen Sportboat Cup
Een correspondent

Op 12 en 13 september 2020 organiseert de EWVA (Enkhuizer Watersport Vereniging Almere) wederom de Enkhuizen Sportboat Cup. Ondanks de korte voorbereiding belooft het een top evenement te worden: diverse one-design klassen hebben al bevestigd te komen (Maxfun 25, J80, Fareast 28r, ORC sportboten).

ORC Sportboten VOC Cup
Ice

Na de North Sea Regatta, de Almere Regatta en het Deltaweekend wordt de Nederlandse ORC Sportboten competitie afgesloten met de VOC Cup, het Open Klassenkampioenschap ORC Sportboten.

Y-Toren Race
Een correspondent

De Y-Toren Race op 6 en 7 mei is traditiegetrouw de opener van het wedstrijdseizoen van Zeilvereniging Het Y. Na de winterwedstrijden is dit de eerste krachtmeting voor de wedstrijdzeilers voor het seizoen 2017.

Winterwedstrijden Drimmelen
Een correspondent

De J/22 Ranger van Michiel Eijsink heeft op secure wijze de overall overwinning in J/22 klasse binnengesleept. Dit ondanks dat er nog 1 winterwedstrijddag te zeilen is. Echter vanwege de twee wedstrijden aftrek kan hij niet meer achterhaald worden. Hopelijk houdt hij deze vorm vast tot en met het belangrijke wereldkampioenschap J/22 dit jaar in Scheveningen.

Amere Regatta
Ice

De inschrijving voor de Almere Regatta 2017 op 20 en 21 mei is geopend. Je kunt inschrijven voor up-down wedstrijden (4 wedstrijden per dag) in de ORC 1 t/m 4, ORC-Sportbotenklasse, J-109, J-80 Pulse 600 en Kwarttonners.

Ice

Fareast 28RDe Fareast 28R klasse groeit wereldwijd erg hard en een officieel wereldkampioenschap hoort daar natuurlijk ook bij. Wij vernemen zonet uit goede bron dat er aantrekkelijke deals kunnen gemaakt worden om vòòr de aanvang van de wedstrijd een boot te kopen of te huren. Meer nog, je kan zelfs een gloednieuwe Fareast 28R gratis mee naar huis nemen als je het WK wint! Neem dus twéé auto’s met trekhaak mee naar Zweden.

Kat

Marco van DrielVan 9 t/m 11 september organiseerde de Enkhuizer Watersportvereniging Almere (EWVA) de VOC Cup, het eerste Open Klassenkampioenschap voor ORC Sportboats onder Triple Number. Aan de start verschenen zes FarEast28R's, vijf MaxFun25's, 2 J22's, een Smile22 en een FarEast26. Onder haast Caraïbische omstandigheden zeilden twee Zweedse en dertien Nederlandse boten op vrijdag een windward/leeward en een medium distance race.

Een correspondent

ORC Sportboat ClassDe Noordzeeclub start in 2016 met een aparte competitie voor ORC Sportboten. Dit is een internationale klasse, waarin het Nederlandse team van Herman van Eijk in 2015 het EK wist te winnen. Wij verwachten dat de klasse een goede brug kan vormen tussen zeilers uit de open boten en het zeezeilen.

Adverteerder

FAREAST 23RHi-Tide Yachting is per 1 januari 2016 de exclusieve distributeur van Fareast Yachts voor Nederland. Hi-Tide Yachting is een joint venture tussen VMG Yachtbuilders uit Enkhuizen en For Sail Yachting uit Marina Port Zélande te Ouddorp en samen bedienen ze noord en zuid Nederland.