Sydney to Hobart Yacht Race

De Sydney to Hobart Yacht Race is een jaarlijkse zeilwedstrijd in Australië, van Sydney over de Tasmanzee naar Hobart op het eiland Tasmanië. De race werd in 1945 voor het eerst gehouden.  Hieronder al onze Sydney to Hobart Yacht Race nieuwsberichten, uitslagen, foto's en veel video's.

120 boten ingeschreven voor 2022 Rolex Sydney Hobart Yacht Race
Kat

Meerdere voormalige winnaars, internationale deelnemers en een recordaantal doublehanded deelnemers voeren een sterk contingent van 120 boten aan. De 2022 Rolex Sydney Hobart Yacht Race begint in Sydney Harbour om 13.00 uur (AEDT) op maandag 26 december.

Ichi Ban wint voor de derde keer
Kat

De nummer één raceboot in Australië is voor een derde keer uitgeroepen tot overall winnaar van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Matt Allen's TP52, Ichi Ban, is vanochtend uitgeroepen tot winnaar van 2021 en zal dus wederom zijn naam in de Tattersall Cup gegraveerd krijgen.

Sidewinder wint eerste doublehanded line honours
Kat

De Tasmaniërs John Saul en Rob Gough hebben vanavond hun plaats in de geschiedenis van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race opgeëist: ze wonnen de line honours in de double handed klasse.

Black Jack zeilt naar eervolle overwinning in Rolex Sydney Hobart
Kat

Black Jack zeilde woensdagochtend om 01.37.17 uur lokale tijd over de finishlijn van de Castray Esplanade in Hobart en eiste daarmee de eer op in de Cruising Yacht Club of Australia's 2021 Rolex Sydney Hobart Yacht Race. 

Rolex Sydney Hobart Yacht Race classics
Kat

Binnen twee dagen start de Sydney Hobart Race. Dit is de 76e editie van de Sydney Hobart, na de annulering van de race van 2020. Er zijn momenteel 93 boten ingeschreven voor de race van 2021. 18 boten zullen strijden in de inaugurele Two-Handed Division.

Team Actual
Kat

De Atlantische Oceaan bruist op dit moment van de races: de Mini Transat vloot is bezig aan de tweede etappe vanuit La Palma en de budgetvriendelijke McIntyre Adventure Globe 5.80 Transat startte maandag 1 november vanuit Lagos, Portugal. Maar het zal nog drukker worden!

LCE Showtime
Ice

De eerst kielbreuk van 2020 is een feit. Terwijl de 628 zeemijl lange Sydney Hobart Yacht Race relatief mild was in 2019 is de Noordelijke route huiswaarts langs de Australische kust dat zeker niet. Maar liefst 3 zeiljachten hebben op 5 januari in een tijdspanne van slechts 30 minuten een noodoproep uitgezonden.

Carolijn Brouwer Sydney Hobart Yacht Race
Een correspondent

In Australië is donderdag de eerste volledige professionele vrouwen boot voor de legendarische Sydney Hobart Yacht Race aangekondigd. Onder de bemanningsleden onder andere de Nederlandse wereldzeilster van het jaar Carolijn Brouwer.

LDV Comanche wint Sydney Hobart line honours
Ice

LDV Comanche is bekroond met de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours na het winnen van het protest tegen Wild Oats XI.

Wild Oats XI wint Sydney-Hobart line honours
Ice

De Australische schipper Mark Richards heeft de Wild Oats XI, van de schatrijke familie Oatley, naar de negende Rolex Sydney Hobart line honeurs geleid. De overwinning kwam na een spannende strijd met Jim Cooney’s LDV Comanche op de Tasmaanse rivier Derwent.