Tallships

Race of the classics
Een correspondent

16de Race of the Classics for Young Professionals. Van 18 tot en met 23 oktober nemen young professionals van vooraanstaande Nederlandse bedrijven deel aan de zestiende editie van de Race of the Classics. De 11 teams zeilen verschillende races op klassieke tallships.

 Tall Ships' Race kampt met weinig wind
Kat

Tabitha en Sveva Vandeweyer vertrokken op maandag 25 juli om deel te nemen met de Morgenster aan de Tall Ships' Races en brengen voor ClubRacer verslag vanuit de “kuip”. Vandaag kregen we hun vierde vlog binnen. Ze berichten daarin over de race zelf en delen met ons hun ervaringen.

Tall Ships' Race: voor het eerst aan het roer
Kat

Tabitha en Sveva Vandeweyer zijn ondertussen een week onderweg. Zij vertrokken op maandag 25 juli om deel te nemen met de Morgenster aan de Tall Ships' Races. Clubracer sponsorde deze enthousiaste beginnende zeilsters en vroegen om verslag uit te brengen vanop de Morgenster over het reilen en zeilen aan boord en hun vorderingen. Vandaag kregen we hun derde videoverslag binnen. 

Morgenster onderweg naar de Scheldemonding
Kat

Ondertussen hebben alle Tall Ships Antwerpen verlaten. Zonet kregen we een eerste verslagje binnen van onze reporters vanop de Morgenster onderweg naar de Scheldemonding. Sveva en Tabitha hebben ondertussen hun eerste wacht achter de rug en geven ons een inzicht in het reilen en zeilen aan boord. 

 

Sveva en Tabitha Vandeweyer
Kat

De feestelijkheden zijn bijna achter de rug en de bemanningen maken zich klaar om morgen te vertrekken. Zo ook zusjes Sveva en Tabitha Vandeweyer die wij sponsorden voor hun zeilavontuur en die voor ons verslag zullen uitbrengen van de race vanop de Morgenster. Morgen vertrekken zij naar Aalborg, Denemarken. 

The Tall Ships Races 2022: verwondering, spektakel en feest
Een correspondent

Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 40 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges in samenwerking met Balthazar Events en tal van sponsors en partners. Wie de indrukwekkende zeilschepen wil bewonderen kan aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rondom het MAS terecht. 

 

Sveva en Thabita voor de Morgenster
Kat

Mogen we jullie alvast voorstellen aan Sveva en Tabitha, twee jonge, enthousiaste veulens gebeten door het zeilvirus en met veel goesting om hun ervaringen met ons te delen. Zij gaan voor ons de Tall Ships Races volgen vanop de Morgenster vanwaar zij als beginnende zeilers verslag zullen uitbrengen over hun ervaringen. 

 Tall Ships Races met jouw jacht
Een correspondent

Op zaterdag 11 december om 10.30u organiseert De Sail Training Association Belgium samen met de Royal Yacht Club van België de kostenloze infomiddag “Deelnemen aan de Tall Ship Races met jouw jacht”  in het clubhuis van RYCB, Thonetlaan 133, B2050 Antwerpen L.O..

The Tall Ships Races 2022
Een correspondent

Van 22 tot 25 juli 2022 verwelkomen stad Antwerpen en Port of Antwerp de kathedralen van de zee tijdens The Tall Ships Races 2022. Vandaag werd deze zevende editie, met focus op duurzaamheid en verbinding, officieel gelanceerd. Jongeren tussen 15 en 25 jaar die het van dichtbij willen meemaken kunnen zich inschrijven voor een traineeship.

Tall Ship Bark EUROPA
Een correspondent

Het Nederlandse Tall Ship Bark EUROPA ligt weer in Scheveningen aan de kade. Na een reis van 10.160 zeemijlen vanuit Ushuaia (Argentinië), is ze op dinsdag 16 juni gearriveerd in thuishaven Den Haag. Het is de langste non-stop reis die de EUROPA ooit heeft gemaakt.