Team AkzoNobel

Team AkzoNobel is één van de zeven zeilteams dat deelneemt aan de Volvo Ocean Race 2017-18. AkzoNobel raakte voor de start van de eerste in-port race in Alicante en eerste etappe naar Lissabon in een juridische strijd tussen schipper Simeon Tienpont en het management van AkzoNobel. Beide partijen beschuldigde mekaar van contractbreuk. Terwijl AkzoNobel Brad jackson uit Nieuw Zeeland als nieuwe schipper had aangesteld startte Simeon Tienpont een kort-geding op. Simeon Tienpont won op alle fronten en werd op de dag van de start weer schipper van zijn bemanning. Brad Jackson en nog drie andere zeilers wilde niet meer mee en de Nieuw Zeelandse muiterij was ten einde. Team AkzoNobel had op dat moment weer één Nederlander aan boord.

The Ocean Race Europe
Een correspondent

Het aftellen is begonnen. Op zaterdag 29 mei gaat in het Franse Lorient de eerste editie van de The Ocean Race Europe (TORE) van start. Deze Europese versie van de legendarische The Ocean Race (voormalige Volvo Ocean Race) begint langs de Atlantische kust en eindigt in de Middellandse Zee. Het Nederlandse aandeel aan boord van de VO 65’s is aanzienlijk.

AkzoNobel Ocean Racing
Ice

Zhik is verheugd om aan te kondigen dat zij opnieuw de technische kledingpartner wordt van het AkzoNobel Ocean Racing team voor The Ocean Race Europe 2021, de opstap naar The Ocean Race die in van 2022 tot 2023 gezeild wordt.

Gideon Messink
Ice

Woensdag 27 juni strijden Team Brunel en Team AkzoNobel in een rechtstreeks duel voor de Scheveningse kust om de Nederlandse eer. De huidige nummer 3 en 4 in het klassement van de Volvo Ocean Race zullen in een ‘match race’ serie van vier wedstrijden de degens kruizen. Gideon Messink, directeur Team Brunel, en beide schippers vertellen ons welke opportuniteiten er liggen voor het bedrijfsleven en fans.

Volvo Ocean Race
Ice

Team Brunel en Team AkzoNobel zijn zondagmiddag, als koplopers, boeg aan boeg onderweg naar de finish in de negende etappe in de Volvo Ocean Race. In deze negende etappe van Newport (US) naar Cardiff (UK) zijn er voor de zeven deelnemende boten dubbele punten te verdienen. Als Team Brunel, momenteel derde, voor klassementsleider Mapfre en nummer twee Dongfeng Race Team weet te finishen meldt het team van Bouwe Bekking zich nadrukkelijk voor de eindoverwinning.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Team AkzoNobel leidt in recordsnelheid de negende Volvo Ocean Race-etappe. Schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning legden in 24 uur de grootste afstand af, die ooit in de Volvo Ocean Race is gezeild. De Nederlandse Volvo Ocean 65 scheert momenteel over de Atlantische Oceaan en is de grens van 600 zeemijl in een etmaal inmiddels voorbij.

Team AkzoNobel en Team Brunel
Een correspondent

Team AkzoNobel en Team Brunel, de twee Nederlandse rivalen in de Volvo Ocean Race, hebben elkaar uitgedaagd voor een allerlaatste vriendschappelijke tweestrijd in de ultieme bestemming Den Haag. Op woensdag 27 juni vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur strijden de twee Nederlandse teams in een ‘matchrace’ serie op hun ‘eigen’ Noordzee voor, naar verwachting, duizenden Nederlandse fans.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Donderdagmorgen 5 april finishte team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont als derde in de zware, zevende Volvo Ocean Race-etappe. De Nederlandse boot zeilde om 06:38 uur Nederlandse tijd over de eindstreep in het Braziliaanse Itajaí.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Team AkzoNobel nadert de grens van 100 zeemijl tot de finishlijn in Itajaí, Brazilië. Het Nederlandse team van schipper Simeon Tienpont is op weg naar de derde plaats in de zevende Volvo Ocean Race etappe. Daarmee eindigt het achter het winnende Team Brunel en Dongfeng Race Team in tweede positie.

Team Akzonobel
Een correspondent

Team AkzoNobel pakt de leiding in de zevende Volvo Ocean Race etappe die gezeild wordt van Auckland naar Itajaí, Brazilië. In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 maart kon de Nederlandse schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning hun voorsprong uitbreiden naar 8,6 zeemijl op klassementsleider MAPFRE die in tweede positie zeilt. Dongfeng Race team volgt in derde positie. De vloot racet op dit moment in met hoge snelheid langs de Ice Exclusion Zone richting het oosten.

Simeon Tienpont
Een correspondent

Als debuterende schipper van het veelbesproken team AkzoNobel kan Simeon Tienpont inmiddels wel een boek schrijven. Van ‘0-1’ achter bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante tot de etappezege van ruim twee weken geleden in Auckland. Het tij lijkt gekeerd voor het Nederlandse team. Aan de vooravond van de zevende etappe van Auckland naar het Braziliaanse Itajaí blikt Tienpont vooruit en een beetje terug.