Team Brunel

Team Brunel is een Nederlands zeilteam aan de Volvo Ocean Race en nam deel in de edities 2014-2015 en 2017-2018. Tijdens de Volvo Ocean  Race van 2014-2015 eindigde Team Brunel als tweede in het eindklassement.

HIQ Sailing Team
Een correspondent

De boot zal zeilen onder de naam HIQ Sailing Team. Dit is de reden dat de branding tijdelijk aangepast wordt. Aanstaande zondag 16 juni vertrekt de boot uit Scheveningen naar Kiel. De VO65 Team Brunel is namelijk gecharterd voor de AF Offshore 2019
(Round Gotland Race).

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel heeft zaterdagmiddag voor de kust van Scheveningen de Volvo Ocean Race afgesloten met winst. In de Brunel In Port Race ging het team van schipper Bouwe Bekking van start tot finish aan de leiding. Door de winst verzekerden Team Brunel zich van de derde plaats in het In Port Race klassement. Vorige week zondag pakte het team ook al de derde plaats in het overall klassement.

Team Brunel
Ice

Epische Finish en verdiende overwinning voor Team Brunel. Mapfre werd gedwongen te volgen terwijl Team Brunel een absoluut perfecte etappe aflegt. Met een magistrale inhaalactie, aangejaagd door storm Hector, vloog de Nederlandse boot het grootste deel van de vloot voorbij.

Team Brunel
Ice

In de nacht van woensdag op donderdag is Team Brunel opgeschoven naar de tweede positie in Leg 10 van de Volvo Ocean Race. In deze voorlaatste etappe zeilt de vloot van Cardiff in Wales naar het Zweedse Gothenburg. Waar Team Brunel woensdag de dag in zesde positie begon liggen ze donderdagochtend na een fabuleuze inhaalslag op een tweede positie en is het verschil met het aan de leiding zeilende Mapfre slechts 0.14 zeemijl.

Bouwe Bekking
Ice

Met nog twee etappes te gaan is het verschil tussen de nummer één en drie in het algemeen Volvo Ocean Race klassement slechts drie punten. In de wetenschap dat bij een gelijke stand de uitslag van de In Port Race series doorslaggevend zijn is de In Port race belangrijker dan ooit. Schipper Bouwe Bekking is dan ook duidelijk: "Ideaal gezien zetten wij een uitstekend resultaat neer."

Gideon Messink
Ice

Woensdag 27 juni strijden Team Brunel en Team AkzoNobel in een rechtstreeks duel voor de Scheveningse kust om de Nederlandse eer. De huidige nummer 3 en 4 in het klassement van de Volvo Ocean Race zullen in een ‘match race’ serie van vier wedstrijden de degens kruizen. Gideon Messink, directeur Team Brunel, en beide schippers vertellen ons welke opportuniteiten er liggen voor het bedrijfsleven en fans.

Louis Balcaen
Ice

In de vroege ochtend van dinsdag 29 mei pakte Team Brunel de overwinning in Leg 9 van de Volvo Ocean Race. Een paar uur voor de finish in Cardiff leidde Team AkzoNobel nog, nadat Team Brunel de eerste paar dagen van de etappe de koppositie in handen had. In het Kanaal van Bristol nam Team Brunel, met de Belgische zeiler Louis Balcaen aan boord, de leiding weer over.

Team Brunel
Ice

Team Brunel won dinsdagmorgen vroeg nipt de negende Volvo Ocean Race etappe, waarmee het serieus meedoet voor de eindzege. Team AkzoNobel kwam als tweede over de eindstreep in Cardiff, Wales. De twee Nederlandse boten in de Volvo Ocean Race domineerden de etappe van Newport naar Cardiff, ze zeilden er acht dagen over. Ongeveer 2,5 uur later passeerde Dongfeng Race Team als derde de eindstreep.

Volvo Ocean Race
Ice

Team Brunel en Team AkzoNobel zijn zondagmiddag, als koplopers, boeg aan boeg onderweg naar de finish in de negende etappe in de Volvo Ocean Race. In deze negende etappe van Newport (US) naar Cardiff (UK) zijn er voor de zeven deelnemende boten dubbele punten te verdienen. Als Team Brunel, momenteel derde, voor klassementsleider Mapfre en nummer twee Dongfeng Race Team weet te finishen meldt het team van Bouwe Bekking zich nadrukkelijk voor de eindoverwinning.

Team Brunel
Ice

Na bijna vier dagen op zee gaat Team Brunel in de negende etappe van de Volvo Ocean Race aan de leiding. Een belangrijke etappe daar er dubbele punten voor het eindklassement zijn te verdienen. Ondertussen heeft Team Brunel een spectaculaire reparatie aan het linkerroer achter de rug.