Team DutchSail

Team DutchSail

Team DutchSail is een campagne van belangrijke Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen ondersteund door een brede basis van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor Janssen de Jong Groep. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

DutchSail is een non-profit Stichting met maar één doel: het samenbrengen en samenhouden van alle partijen die direct en indirect de watersport een warm hart toedragen.  Een belangrijk onderdeel van dat samenbrengen houdt in dat de huidige nogal grote stap van de Olympische zeildisciplines naar de niet-Olympische maar wel prestigieuze zeildisciplines kleiner en makkelijker wil maken.
 
DutchSail spant zich tevens in om de huidige actuele innovatie in de watersport, waarin de nauwe relatie met de vele kennisinstellingen in ons land een belangrijke rol vervult, nadrukkelijker in beeld te brengen.

Twee teams DutchSail - Janssen de Jong naar Italië voor YFGC 69F
Een correspondent

Team DutchSail – Janssen de Jong zal van 8 t/m 14 augustus met maar liefst twee teams deelnemen aan de vierde stop van de Youth Foiling Gold Cup. In het Italiaanse Torbole verschijnen zowel Team DutchSail Janssen de Jong girls als Team DutchSail – Janssen de Jong mixed aan de start. De girls varen met: Merle Louwinger, Svea Karsenbarg, Julia van der Vaart en Femke van den Berg. Waar Cas van Dongen, Ismene Usman en Eliott Savelon in actie komen namens team mixed.

Team DutchSail
Ice

Terwijl in Auckland afgelopen nacht de America`s Cup om de Auld Mug beslist is het in voordeel van Team Emirates New Zealand. Had de volgende generatie high-performance zeilers (onder de 25 jaar) afgelopen week met de Liberty Bitcoin Cup in Gaeta, Italië al hun eigen evenement van wereldformaat.

Team DutchSail Youth Foiling Cup
Een correspondent

In het Italiaanse Gaeta heeft het Nederlandse Team DutchSail – Janssen de Jong de eerste editie van de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup gewonnen. Deze alternatieve regatta voor de geannuleerde Youth America’s Cup, wordt gezien als het toonaangevende event naast de olympische klassen voor zeilers in de leeftijd t/m 26 jaar.

Youth Foiling Gold Cup
Een correspondent

Team DutchSail – Janssen de Jong wint vandaag, donderdag 11 maart, alle zes de wedstrijden. Het Nederlandse team verstevigt daarmee zijn leidende positie in de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup. Met vrijdag nog zes races op het programma, waarvan de laatste om dubbele punten, te gaan staat het team er echter uitstekend voor bij de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup in het Italiaanse Gaeta.

Team DutchSail aan de leiding
Een correspondent

Op de eerste van in totaal drie finale dagen pakt Team DutchSail – Janssen de Jong direct de leiding. Nadat het team zich eerder deze week tijdens de kwalificaties ook al als eerste van in totaal acht boten had geplaatst voor de finale, met de beste zes. Het Nederlandse team eindigde woensdag in de finale tweemaal als eerste, één keer als tweede en eenmaal als vijfde. Goed voor een voorlopig eerste plaats in het overall klassement van de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup.

Team DutchSail naar finale Youth Foiling Gold Cup
Ice

Het Nederlandse zeilteam: Team DutchSail – Janssen de Jong plaatste zich zondagmiddag als eerste en op overtuigende wijze voor de finale van de Youth Foiling Gold Cup. De kwalificatieserie duurt voor de overige zeven teams nog tot en met morgen, dinsdag, 9 maart.

Team DutchSail
Een correspondent

Op de tweede dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta verstevigde Team DutchSail – Janssen de Jong haar leidende positie in het klassement. De kwalificatieserie duurt nog tot en met maandag acht maart. Van de acht deelnemende teams gaan er uiteindelijk zes door naar de finale op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 maart.

Team DutchSail
Ice

Woensdag 3 maart op de eerste dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta werden er in totaal vier races gevaren. Team DutchSail – Janssen de Jong kwam in drie van de in totaal vier zogeheten kwalificatie races in actie. Tweemaal wist het team de winst te pakken en eenmaal kwam het als derde over de streep. Het Nederlandse team gaat na de eerste dag dan ook aan de leiding in het algemeen klassement.

Team DutchSail - Janssen de Jong
Ice

Terwijl de ogen van de zeilwereld zich deze weken richten op het indrukwekkende schouwspel van de America’s Cup in Nieuw-Zeeland, verzamelen de beste zeiltalenten ter wereld zich in Italië ter voorbereiding op de Liberty Bitcoin Youth Foiling World Cup welke van 24 februari tot 12 maart zal plaatsvinden.  Het hoogtepunt ligt in het finaleweekend van 10 tot 12 maart. De zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong vertegenwoordigen Nederland op dit wereldtoneel.

Team DutchSail - Janssen de Jong
Een correspondent

De zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong zijn dinsdag samen met coach Pieter-Jan Postma vertrokken richting Italië. In het Italiaanse Porto Cervo bereidt het team zich de komende drie weken voor op de Grand Prix Sardinia in de 69F van 10 tot 15 november. Voor het ambitieuze jonge team het laatste event van het jaar.