Techniek

Alles over techniek bij het zeilen. Van meetbrieven, opleiding tot apparatuur aan boord van een zeiljacht.

Round the Island Race 2021
Adverteerder

B&G wordt officiële partner voor maritieme elektronica tijdens de Round the Island Race. Het team van B&G's experts zal ter plaatse zijn om technische ondersteuning te bieden aan alle deelnemers en zal ook een aantal exclusieve webinars voor deelnemers organiseren om ervoor te zorgen dat ze het beste uit hun maritieme elektronica halen in voorbereiding tot de race. 

B&G stelt navigatie-apparatuur voor in Alicante
Kat

Tijdens een driedaags Navico evenement in Alicante dat liep van 7 tot 9 juni toonde B&G aan de belangrijkste Europese watersportjournalisten zijn productgamma aan boord van drie verschillende types zeilboten. We zeilden met een nieuwe Bavaria 42C, Dehler 30 OD en een Class 650 en bekeken de bijbehorende navigatieapparatuur. 

 

Class 30,
Kat

Geweldig nieuws voor de Class 30, die bedacht en ontworpen werd door VPLP, dankzij een gezamenlijk initiatief van Union Nationale pour la Course au Large (Frankrijk), de Royal Ocean Racing Club (UK) en de Storm Trysail Club (USA). Deze boot zou de voorkeurskeuze moeten worden als introductieschip maar ook bijvoorbeeld voor trainingen die vooraf gaan aan offshore races en voor het One-Design racen. Het is de bedoeling dat de boot aan het eind van het jaar haar debuut zal maken met als doel deelnemen aan de Paasraces van 2023 in Frankrijk en Engeland. 

orc international certificate
Ice

Het Nederlandse Watersportverbond laat ons met trots weten dat de technische commissie een grote inspanning heeft geleverd om de wijzigingen in het ORC VPP (rating formule) in de individuele certificaten van de ORC boten op tijd toe te passen. Per 1 april zijn alle ORC certificaten van 2022 beschikbaar via ORC.org - Sailor Services (link onderaan).

Controle kielconstructie
Kat

In België en Nederland zullen vanaf 1 januari 2023 deelnemers aan zeilwedstrijden zoals de Light Vessel Race (BEL), Oostende Ramsgate (BEL) en de North Sea Regatta (NED) meer bepaald de Vuurschepen Race en North Sea Race, een verplichte structurele inspectie moeten ondergaan.

Niet Destructief Onderzoek naar de conditie van kielbouten
Kat

Op dit moment is het ultrasone onderzoek naar de conditie van kielbouten (nog) niet voorgeschreven. In de Offshore Sailing Special Regulations was de inspectie van de kiel- en roerconstructie verplicht vanaf 1-1-2022 voor schepen die wedstrijden varen in categorie 0, 1, 2 en 3 maar ondertussen zijn de regels opnieuw veranderd.

Vaan Yachts, voor anker in Noorwegen
Adverteerder

De luxe zeiljachten van Vaan Yachts worden vanaf nu milieuvriendelijk uitgerust met de nieuwste nautische elektronica van B&G®. 

European Yacht of the Year Award: Elvstrøm Sails ontvangt een "Speciale Erkenning Duurzaamheid"
Adverteerder

Elvstrøm Sails ontvangt een "Speciale Erkenning Duurzaamheid" | eXRP - EKKO tijdens De European Yacht of the Year Award. 

2022 ORC Rules nu gepubliceerd
Kat

De ORC-regels voor 2022 zijn online gepubliceerd en verbeteringen in ORC VPP zijn nu beschikbaar voor rating officers en op ORC Sailor Services. 

 

inspectie kielconstructie
Ice

Vanaf 1 januari 2022 gaan de nieuwe Offshore Special Regulations (OSR) van World Sailing van kracht. Deze betekenen extra veiligheidseisen voor zeiljachten die deelnemen aan zeilwedstrijden van categorie 0 tot 3. De meest opmerkelijke is de verplichte inspectie van de kielconstructie.