Techniek

Alles over techniek bij het zeilen. Van meetbrieven, opleiding tot apparatuur aan boord van een zeiljacht.

Victron Blue Smart IP65 lader
Adverteerder

Gaat uw zeilboot deze winter op de wal of ben je een ‘diehard’ en blijf je ook in de winter genieten van het zeilen? In beide gevallen is het onderhoud van de accu een aandachtspunt om volgend seizoen weer zonder (energie)zorgen het water op te gaan.

Sail Satellite satelliet communicatie
Adverteerder

In de wereld van satelliet communicatie en haar specifieke mogelijkheden en toepassingen aan boord van een zeiljacht, is advies van deskundigen een must.

Ropeye
Adverteerder

On Deck is vanaf heden exclusief distributeur van Ropeye in de Benelux. Harken wereldwijd is een samenwerking aangegaan met Ropeye uit Estland waardoor alle Harken dealers nu ook verdeler zijn geworden van de Ropeye producten.

North Sails 3Di NORDAC
Adverteerder

North Sails Benelux is verheugd u de nieuwste toepassing van de gepatenteerde 3Di technologie te mogen presenteren: een revolutionair toerzeil gemaakt van 100% polyestervezel.

Spinlock Aero Pro
Adverteerder

Het nieuwe Aero Pro vest van Spinlock is ontwikkeld voor maximale veiligheid en draagcomfort. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met het Engelse BAR America’s cup team. Het 50N zwemvest is hierdoor zeer geschikt voor open boten, sportboten en extreme catamarans.

Julien Pilate
Ice

De Belgische zeiler Julien Pilate wordt ingeschakeld voor het Franse America’s Cup Team Groupama. Hij werkt daar als aerodynamisch ingenieur en software ontwikkelaar voor North Sails & Southern Spars in Frankrijk.

Volvo Ocean Race aankondiging foiling
Een correspondent

Op donderdag 18 mei kondigde de Volvo Ocean Race een reeks radicale initiatieven aan, die van de race de zwaarste allround beproeving in het professionele zeilen maken. Bovendien versterken ze de aantrekkingskracht van de 44 jaar oude rond-de-wereld wedstrijd voor profzeilers, teameigenaren en hun sponsors, racepartners, gaststeden en fans.

Fietsen op een zeilboot
Ice

Fietsen op een boot? Bekijk hier het verhaal achter de fietspedalen innovatie van America's Cup uitdager Emirates Team Nieuw-Zeeland.

Aanvaring tijdens het zeilen
Anke Haadsma

Het was een harde strijd tijdens de seizoensopening van het vaarseizoen, de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Ruim 100 boten hebben op het Haringvliet met elkaar gestreden, en waar gestreden wordt, worden fouten gemaakt. Tegenstanders schreeuwen er soms ook flink op los, ‘bakboord’ en ‘ruimte voor de boei’, zijn geen onbekende termen op het water.

Oneerlijke zeilwedstrijden
Anke Haadsma

Dit weekend wordt de Van Uden Reco gezeild in Stellendam, zo’n 100 boten met 600 zeilers verschijnen hier aan de start. Ook reizen vier juryleden af naar Stellendam om ervoor te zorgen dat de wedstrijden zo eerlijk mogelijk gezeild worden. Toch slaan veel zeilers de mogelijkheid om te protesteren af, dit gaat namelijk van hun biertijd af.