The Tall Ships Races

 Tall Ships' Race kampt met weinig wind
Kat

Tabitha en Sveva Vandeweyer vertrokken op maandag 25 juli om deel te nemen met de Morgenster aan de Tall Ships' Races en brengen voor ClubRacer verslag vanuit de “kuip”. Vandaag kregen we hun vierde vlog binnen. Ze berichten daarin over de race zelf en delen met ons hun ervaringen.

Tall Ships' Race: voor het eerst aan het roer
Kat

Tabitha en Sveva Vandeweyer zijn ondertussen een week onderweg. Zij vertrokken op maandag 25 juli om deel te nemen met de Morgenster aan de Tall Ships' Races. Clubracer sponsorde deze enthousiaste beginnende zeilsters en vroegen om verslag uit te brengen vanop de Morgenster over het reilen en zeilen aan boord en hun vorderingen. Vandaag kregen we hun derde videoverslag binnen. 

Morgenster onderweg naar de Scheldemonding
Kat

Ondertussen hebben alle Tall Ships Antwerpen verlaten. Zonet kregen we een eerste verslagje binnen van onze reporters vanop de Morgenster onderweg naar de Scheldemonding. Sveva en Tabitha hebben ondertussen hun eerste wacht achter de rug en geven ons een inzicht in het reilen en zeilen aan boord. 

 

Sveva en Tabitha Vandeweyer
Kat

De feestelijkheden zijn bijna achter de rug en de bemanningen maken zich klaar om morgen te vertrekken. Zo ook zusjes Sveva en Tabitha Vandeweyer die wij sponsorden voor hun zeilavontuur en die voor ons verslag zullen uitbrengen van de race vanop de Morgenster. Morgen vertrekken zij naar Aalborg, Denemarken. 

The Tall Ships Races 2022: verwondering, spektakel en feest
Een correspondent

Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 40 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges in samenwerking met Balthazar Events en tal van sponsors en partners. Wie de indrukwekkende zeilschepen wil bewonderen kan aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rondom het MAS terecht. 

 

Sveva en Thabita voor de Morgenster
Kat

Mogen we jullie alvast voorstellen aan Sveva en Tabitha, twee jonge, enthousiaste veulens gebeten door het zeilvirus en met veel goesting om hun ervaringen met ons te delen. Zij gaan voor ons de Tall Ships Races volgen vanop de Morgenster vanwaar zij als beginnende zeilers verslag zullen uitbrengen over hun ervaringen. 

Tall Ships Races in Antwerpen
Ice

Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges in samenwerking met Balthazar Events en tal van sponsors en partners. De voorbereidingen voor deze spectaculaire zeilwedstrijd, waarvan de 2de etappe dit keer vanuit Antwerpen naar Aalborg in Denemarken gaat, zijn volop aan de gang. Ook heel wat Belgische trainees, verenigd in de Antwerp Crew, zijn vol ongeduld aan het aftellen naar de komst van de Tall Ships.