Tour de France à la Voile

Tour de France à la Voile uitslagen, verslagen, foto's en video.

Bert J.

Martinique-be.brusselsWoensdagnamiddag om 15u07 kruiste de Sodebo met Thomas Coville als eerste door de finishlijn in Brest, na dik 28 uur zeilen in wat de langste Tour-etappe ooit was. De Bretoense boot Bretagne Credit Mutuel van Nicolas Troussel werd nipt tweede.

Bert J.

Team GroupamaAan de one-man show van Team Groupama komt geen einde. Na overwinningen in Breskens, in de lange etappe naar Dieppe en in de twee manches in Dieppe, staat de Groupama afgetekend aan de leiding in de tussenstand met een gezonde 47 punten voorsprong op de tweede, de Bretagne Crédit Mutuel van Nicolas Troussel, die op zondag de fel ingekorte verbindingsetappe tussen Dieppe en Deauville op zijn naam schreef.

Kat

Tour de France à la voile in BreskensDe inshore wedstrijden van de Tour de France à la voile van dinsdag 2 juli ’13 waren een belevenis. Wij waren aanwezig met onze redactieboot “RepoMan” en stonden dus op de eerste rij om dit eersteklas zeilspektakel te volgen. Wat een niveau! Leerrijk om als buitenstaander eens een zeilwedstrijd te volgen.

Kat

Rond 8:45 u komen ze mondjesmaat binnen. Een mooi gezicht in het ochtendgloren, beneden de skyline van Vlissingen, onder gennaker. Finish hoog aan de wind voor Breskens. Sereen en voldaan zien ze eruit, de bemanningen van de M 34's, na een nacht zeilen van Duinkerke naar Breskens. Ze hebben er een zware etappe op zitten. Tot 25 knopen voor de wind, ’s nachts in één van de drukst bevaren gebieden ter wereld. Faut le faire. Alert blijven is de boodschap vertelt Franck Cammas (Groupama) ons.

Ice

IskareenNa een voorseizoen trainen in de Duitse Oostzee vertrekken de Delftse studenten voor een nieuwe ronde – nieuwe kansen – weer naar Frankrijk. Leon Boerop van Delft Challenge: We gaan dit jaar niet alleen. Omdat we met het team in Februari in het Midden Oosten al een soortgelijke wedstrijd als de Tour de France hebben gezeild kon de spaarpot van Delft Challenge niet nóg een zeilmarathon aan.

Bert J.

Tour de France à la VoileHet is weer Tour-tijd: onze inbox wordt bestookt door berichten van Mady Fobert en de Tour de France à la Voile. Ze komen altijd dubbel aan: er zit dus een foutje in haar adressenbestand. Of wil ze er zeker van zijn dat haar berichten die we hondstrouw vertalen wel degelijk op ClubRacer verschijnen?

Bert J.

Martinique – be.brusselsGisteren kreeg de M34 van het Antilliaans-Belgische zeilteam eindelijk een fleurig pakje aangemeten. De witte boot, die er in Nieuwpoort al enkele trainingstochten heeft opzitten, is nu getooid in een dubbele kledij: aan stuurboord prijkt trots Manneken Pis (een heerschap dat symbool staat voor .. ja voor wat eigenlijk?), aan bakboorzijde glinstert een prachtig Antilliaans zandstrand – om bij weg te dromen…

Een correspondent

Tour de France à la voileOp 1,2 en 3 juli 2013 strijkt in Breskens een tourkaravaan neer. Niet die van het vermaarde Franse wielerevenement, maar die van equivalent van de zeezeiler, de Tour de France à la voile. En net als bij de gewone tour betekent dat etappeplaatsen geruime tijd bol zullen staan van activiteiten die met dat spektakel te maken hebben.

Bert J.

Voor veel zeilers is een deelname aan een zeilwedstrijd zoals de Tour de France à la Voile een droom. En voor velen zou het daarbij blijven, ware het niet dat Mady Fobert er sinds 1993 elk jaar opnieuw weer voor zorgt dat tientallen Belgische zeilers de internationale sfeer van het wedstrijdzeilen op zee kunnen opsnuiven.

Een correspondent

Delft ChallengeDe eerste helft van de ‘Tour de France à la Voile’ zit er op. Dat wil zeggen; we hebben alle etappes aan de Atlantische kust van Frankrijk gevaren. We zijn dus halverwege, de boot gaat nu op transport naar de Middellandse Zee. Life on tour bevalt goed. Na onze eerste dagen in Duinkerken is het team in de ‘tourtrein’ gekomen; we zitten in een ritme van wedstrijdzeilen, ons kamp onderhouden, PR-zaken regelen en de boot in topconditie houden.