Tour Voile

Tour Voile uitslagen, verslagen, foto's en video.

Class 30,
Kat

Geweldig nieuws voor de Class 30, die bedacht en ontworpen werd door VPLP, dankzij een gezamenlijk initiatief van Union Nationale pour la Course au Large (Frankrijk), de Royal Ocean Racing Club (UK) en de Storm Trysail Club (USA). Deze boot zou de voorkeurskeuze moeten worden als introductieschip maar ook bijvoorbeeld voor trainingen die vooraf gaan aan offshore races en voor het One-Design racen. Het is de bedoeling dat de boot aan het eind van het jaar haar debuut zal maken met als doel deelnemen aan de Paasraces van 2023 in Frankrijk en Engeland. 

Delft Challenge
Een correspondent

Nu team Delft Challenge een jaar ervaring heeft in de Diam24 zijn ze klaar om te presteren in de Tour Voile 2019. Het team, bestaande uit 5 jonge studenten aan de TU Delft, is zeer fanatiek bezig met de voorbereidingen voor de Tour de Voile 2019. Een van de grootste zeilevenementen in Europa georganiseerd door de A.S.O. waarin alle teams de hele kust van Frankrijk afgaan.

Delft Challenge
Een correspondent

Delft Challenge doet dit jaar als enige Nederlandse team mee aan de Tour Voile. Eén van de grootste zeil evenementen in de wereld vol met professionele teams. Iedereen in de België en Nederland kent de Tour de France van het fietsen, maar in Frankrijk is de Tour de France op het water ook een groot fenomeen. Een leuk feitje is dat het wordt georganiseerd door dezelfde organisatie, A.S.O.

Team Delft Challenge
Een correspondent

Het is alweer een tijd geleden sinds de laatste team update: “Delft Challenge gooit het roer om.” Maar ondertussen heeft het team niet stilgezeten. Deze winter is er hard gewerkt alles rond te krijgen om eind februari een eigen Diam 24 te hebben. En dat is gelukt!

Bert J.

Martinique-be.brusselsWoensdagnamiddag om 15u07 kruiste de Sodebo met Thomas Coville als eerste door de finishlijn in Brest, na dik 28 uur zeilen in wat de langste Tour-etappe ooit was. De Bretoense boot Bretagne Credit Mutuel van Nicolas Troussel werd nipt tweede.

Bert J.

Team GroupamaAan de one-man show van Team Groupama komt geen einde. Na overwinningen in Breskens, in de lange etappe naar Dieppe en in de twee manches in Dieppe, staat de Groupama afgetekend aan de leiding in de tussenstand met een gezonde 47 punten voorsprong op de tweede, de Bretagne Crédit Mutuel van Nicolas Troussel, die op zondag de fel ingekorte verbindingsetappe tussen Dieppe en Deauville op zijn naam schreef.

Kat

Tour de France à la voile in BreskensDe inshore wedstrijden van de Tour de France à la voile van dinsdag 2 juli ’13 waren een belevenis. Wij waren aanwezig met onze redactieboot “RepoMan” en stonden dus op de eerste rij om dit eersteklas zeilspektakel te volgen. Wat een niveau! Leerrijk om als buitenstaander eens een zeilwedstrijd te volgen.

Kat

Rond 8:45 u komen ze mondjesmaat binnen. Een mooi gezicht in het ochtendgloren, beneden de skyline van Vlissingen, onder gennaker. Finish hoog aan de wind voor Breskens. Sereen en voldaan zien ze eruit, de bemanningen van de M 34's, na een nacht zeilen van Duinkerke naar Breskens. Ze hebben er een zware etappe op zitten. Tot 25 knopen voor de wind, ’s nachts in één van de drukst bevaren gebieden ter wereld. Faut le faire. Alert blijven is de boodschap vertelt Franck Cammas (Groupama) ons.

Ice

IskareenNa een voorseizoen trainen in de Duitse Oostzee vertrekken de Delftse studenten voor een nieuwe ronde – nieuwe kansen – weer naar Frankrijk. Leon Boerop van Delft Challenge: We gaan dit jaar niet alleen. Omdat we met het team in Februari in het Midden Oosten al een soortgelijke wedstrijd als de Tour de France hebben gezeild kon de spaarpot van Delft Challenge niet nóg een zeilmarathon aan.

Bert J.

Tour de France à la VoileHet is weer Tour-tijd: onze inbox wordt bestookt door berichten van Mady Fobert en de Tour de France à la Voile. Ze komen altijd dubbel aan: er zit dus een foutje in haar adressenbestand. Of wil ze er zeker van zijn dat haar berichten die we hondstrouw vertalen wel degelijk op ClubRacer verschijnen?