TP 52

TP 52 uitslagen, verslagen, foto's en video. De Transpac 52 of TP 52 is een eenheidsklasse zeiljacht dat gebruikt wordt voor zeer competitieve zeilwedstrijden. De TP 52 klasse wordt sinds 2007 erkend door World Sailing.

Ice

Quantum RacingNa vijf zeer intensieve wedstrijden op het prachtige water van de Costa Smeralda bij Sardinië heeft Quantum Racing het Audi TP52 Wereldkampioenschap voor de vierde keer sinds 2008 op haar naam geschreven.

Ice

Van 5 tot en met 9 maart werden de Miami 52 Super Series gezeild, in de volksmond ginder ook wel het 52 US Championship genoemd. De review video is een goed moment om te melden dat Quantum Racing (USA) deze serie op zijn naam mag schrijven gevolgd door team Azzurra (ITA).

Ice

52 Super SeriesHet derde 52 Super Series seizoen gaat maandag van start tijdens de Key West 2014 regatta. Quantum Racing's fotograaf van dienst Keith Brash was vandaag tijdens de trainingssessies aanwezig op het water en nam een mooie set foto's van de aanwezige TP 52's. Relax and enjoy!

Yan T.

Wild Oats IXSolas Big Boat Challenge: 14 boten nemen het tegen elkaar op, waaronder drie 100 voeters, twee Volvo 70's, een TP52 en nog andere grootheden in een race rond een parcourtje in Sydney Harbour. Niet alle grote jongens waren aanwezig, maar de belangrijkste konden hun spierballen al eens laten zien. Of ze het achterste van hun tong lieten zien zullen we pas tijdens de Rolex Sydney Hobart zien.

Adverteerder

TP52 BaleariaSinds 1986 wordt eind november de Atlantische Rally for Cruisers gevaren, kortom de ARC. Ooit opgezet door zeillegende Jimmy Cornell, bekend ook van de zeilalmanak.  De ARC is verdeeld in een race voor cruisers en een voor racers, de RORC Racing Division. Balearia zal deelnemen in de Racing division. Er doen ongeveer 250 boten mee, waaronder 9 Nederlandse deelnemers.

Adverteerder

TP52 BaleariaOoit al eens willen zeilen met een echte grand prix racer? Dit kan vanaf nu bij Bach Yachting met hun TP52, één van de meest spectaculaire zeiljachten ooit gebouwd. Je kan mee met de TP52 Balearia tijdens zeilwedstrijden en regatta's in het Caribisch gebied of voor een snelle Atlantische overtocht in de Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

Ice

Ran RacingNiklas Zennström en zijn RAN Racing team wint het Gaastra 52 SUPER SERIES Wereld kampioenschap. De triller in Miami South Beach kende zijn hoogtepunt tijdens de laatste run van de laatste wedstrijd van de serie na een spannende krachtmeting tegen de voormalige wereldkampioen Azzurra.

Ice

TP52Het World Sailing Management (WSM), de organisators van het MedCup zeilcircuit, maakte op 6 december 2011 bekend dat ze de handdoek in de ring smeten wegens de de economische en financiële crisis die over de wereld raast. Ondertussen hebben de leden van de TP52 klasse niet stil gezeten om het voortbestaan van hun racecircuit te verzekeren. Tijdens de Quantum Key West Race Week hebben een aantal meetings plaats gevonden en zijn de plannen voor het TP52 2012 seizoen bekend gemaakt.

Guy C.

Quantum RacingMet een tweede en een eerste plaats op de laatste racedag verzekerde Quantum Racing zich vorige week van een derde TP52 wereldtitel. Het Amerikaanse team onder leiding van Ed Baird won daarmee, net als in 2008, zowel het Audi MedCup Circuit als het Audi TP52 Wereldkampioenschap. Van de 7 deelnemende TP52's was Quantum Racing het meest constant presterende team.

Ice

Quantum RacingNa een spannende finale tijdens de laatste twee dagen wint 'Quantum Racing' voor de tweede keer het Audi MedCup seizoen. Met een comfortabele marge van 15 punten in het seizoensklassement wint 'Quantum Racing' voor Jose Cusi's 'Bribon' en het Italiaanse 'Audi Azzurra Sailing' team.