Trofeo Princesa Sofia

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
WWSV

De “51ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca is vandaag op zijn einde gelopen. In de eerste grote race sinds de covidperiode, stonden er meer dan 700 deelnemers aan de start.  De hele week kampten onze atleten met een strakke wind, die ervoor zorgde dat het een heel zware week werd. Desondanks wisten de Belgische atleten goed te presteren.

Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Met de medalrace nog te gaan weten Odile van Aanholt en Annette Duetz, zo goed als zeker, beslag te leggen op het goud in de 49erFX klasse. Met precies 20 punten verschil, op de Braziliaanse tweevoudig olympisch kampioenen, voeren de Team Allianz zeilsters de ranglijst aan van de sterk bezette Trofeo Princesa Sofía. Als ze zaterdag 9 april de medalrace varen en reglementair finishen, zijn de Nederlandse vrouwen zeker van de overwinning op deze wereldbekerwedstrijd.

Team Allianz
Watersportverbond

De Nederlandse zeilsters Van Aanholt en Duetz nog steeds aan de leiding op wereldbekerwedstrijd. Met nog twee dagen te gaan voert het team van Odile van Aanholt en Annette Duetz nog steeds de ranglijst aan in de 49erFX tijdens de Trofeo Princesa Sofía. Het Nederlandse Team Allianz duo heeft na negen races nu negen punten voorsprong op Martine Grael en Kahena Kunze, de tweevoudig olympisch kampioenen uit Brazilië.

Team Allianz
Watersportverbond

Halverwege de Trofeo Princesa Sofia zijn de voorrondes voorbij. Op deze eerste wereldbeker van het jaar komen de Nederlandse zeilers in de ILCA6 en ILCA7 op 6 april al uit in de finale races in de Goldfleet. Alle andere zeilers ronden vandaag hun kwalificatieseries op Mallorca af met veel minder wind dan gisteren. Odile van Aanholt en Annette Duetz gaan nog steeds aan de leiding in de 49erFX met slechts een punt voorsprong op tweevoudig olympisch kampioenen Grael en Kunze.

Odile Van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Op de tweede dag van de Trofeo Prinsesa Sofía komen alle tien olympische klassen in actie. Dus ook de Kitefoilers, 49er- en Nacra17 zeilers. Het weer is vriendelijker dan op dag een, met de koude wind uit Noordoost variërend van 18-24 knopen. In de 49er FX gaan de Nederlandse zeilsters Odile Van Aanholt, en Annette Duetz voortvarend van start. Ze delen, na drie races, de koppositie met de Braziliaanse tweevoudig olympisch kampioenen Grael en Kunze. In de IQFoil klasse voert windfoiler Luuc van Opzeeland de ranglijst aan na zeven races.

Maxime Jonker
Watersportverbond

Na twee jaar zijn meer dan 1.000 topzeilers uit de hele wereld verzameld in de Baai van Palma voor de Trofeo Prinsesa Sofía. Ze worden op de eerste dag getrakteerd op veel wind uit het noorden, ‘standje overleven’ zeg maar. Van de tien olympische disciplines komen volgens planning vijf klassen in actie op 4 april. Maxime Jonker is beste Nederlander en scoort een overwinning in de ILCA6 in haar enige race.

Nederlandse selectie verzamelt zich voor de Trofeo Princesa Sofia
Watersportverbond

Met nog minder dan 2,5 jaar te gaan tot Parijs 2024 hebben de best zeilers, wind- en kitefoilers van de wereld zich verzameld in de baai van Palma om de krachten te meten tijdens de 51ste Trofeo Princesa Sofía. De bijna voltallige nationale selectie van het Watersportverbond, TeamAllianz, is present voor de eerste wereldbekerwedstrijd als onderdeel van de Hempel World Cup Series van 2022. Het toernooi begint op maandag 4 april en eindigt met de medalraces op zaterdag 9 april.

Trofeo Princesa Sofia
WWSV

De “51ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten.
Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de gezondheidssituatie in de wereld, is de wedstrijd terug. 

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Een stormachtige medalrace dag bij de Prinses Sofia Cup voor de Nederlandse zeilers. Met harde wind en hoge golven werden de races van de top-10 zeilers per klasse gevaren. Voor TeamNL Zeilen actie in twee klassen: Nicholas Heiner in de Finn en drie Nederlandse zeilsters in de Laser Radial.