Twilight Race

Overzicht van alle Twilight Race verslagen, foto's en uitslagen chronologisch geordend.

Yan T.

Starten met zonnebril en finishen met zeilpak aan. Dat hebben we nog niet gehad. Start met stroom mee dus dat was een potentiële general recall. Maar die general werd een individuele terugroep. De 2 X-41’s kregen de match race waar ze naar uitkeken en de Cedo Nulli ging met de eer lopen. Wemeldinges kreeg professionele hulp uit de richting van Alinghi (Pieter van Niekerk), en een T-bone aanvaring liet een bittere smaak na voor Zigzag2 en Stardust.

Yan T.

Twilight RaceClubRacer meteoroloog Fritz Buyl vroeg me aan de telefoon: “Zeg, die Twilight Race, om welk uur start die juist? Eh…, om 19:30u, waarom? Omdat om 20u de wind tot op 1 knoopje na, volledig gaat wegvallen.” En wat bleek? Om 20u hadden we inderdaad nog 1 knoopje druk en konden sommigen hun snelheid van de stroming nog als wind gebruiken om vooruit te komen.

Yan T.

Marc ClaessensVele zeilers en zeilsters reden woensdag avond naar Wemeldinge door de gietende regen, zichzelf wijs makende “het zal straks wel ophouden, het zal straks wel ophouden”… ‘Als we in Wemeldinge aan komen zal het wel stoppen met gieten’ was ook de gedachte die door onze hoofden dwarrelde. Maar niets was minder waar. Even stopte de regen om ons nauwelijks de tijd te gunnen om aan te kleden en aan boord te gaan.

Ice

Twilight RaceGisterenavond kreeg de Twilight Race, de naderhand zeer populaire woensdagavond wedstrijd vanuit Wemeldinge, bezoek van de Deltaweek deelnemers. We telden 26 Twilight racers waaronder 4 Melges 24's, 21 ORC boten en nog 2 sierlijke rond en platbodem jachten aan de startlijn. De zeilers werden met een aangepaste in de windse startlijn direct voor tactische keuzes geplaatst. Zat je niet aan de juiste plek (pin-end) dan verloor je onmiddellijk tientallen meters en meer op je concurrenten.

Ice

DRV wint 8ste Twilight RaceDe verwachte matchrace tussen de DRV en de CaféRacer, twee Melges 24's, tijdens deze Twilight Race bleef uit. De DRV nam na twee general recalls de beste start en bleef de hele wedstrijd met de snellere boten voorop. De CaféRacer was genoodzaakt na een minder goede start risico's te nemen qua tactiek en handeling en kende hierbij van het begin tot het einde een mega clusterfuck-up (van gennaker in de knoop rond het hoofdwand tot gennakerval in de lucht).

Ice

Twilight RaceLag het dooreen schudden van deze Twilight Race uitslag aan de kortere baan, de windstoten of de bemanningswissels, wie zal het weten? Wat we wel weten is dat vele boten die we normaal altijd in de top 5 terugvinden deze keer compleet de mist in gingen (die er niet was). We zien de Magnifique (First 3,.7) van Johan-Dirk Van Der Endt (NED) vermeldenswaard de top 3 induiken.

Ice

Twilight RaceWoensdagavond 16 juni stond alweer de 6de Twilight Race van dit seizoen op het kalender. Een bonte mix van 29 boten waaronder heuse cruiser-racers, sportboten en toerjachtjes verschenen om 7u30 aan de startlijn in Wemeldinge en dit voor een avondwedstrijd van 2 uur en meer zeilplezier. Twee kruisrakken, een voordewinds- en een reachrak stonden op het menu aangeboden door WSVO.

Ice

Twilight RaceAlle 31 deelnemers die afgelopen woensdagavond in Wemeldinge aan de start verschenen van de Twilight Race konden de finishlijn halen. Weliswaar na een afgekorte baan. Had iets te maken met voor het donker in de kroeg te kunnen zijn. Deze keer waren de getij condities aan de startlijn omgekeerd, stroom mee en wind tegen. Dit zorgde voor zeer korte kruisrakken. Perfect voor de kleinere bootjes en dat zie je in de uitslag.

Ice

Twilight RaceNiet minder dan 34 boten verschenen woensdagavond aan de start voor de eerste Twilight Race van het nieuwe zeilseizoen. Wij van ClubRacer waren ook van de partij en zagen in Wemeldinge een bonte verzameling boten waaronder sportboten, daysailors, gemeten en ongemeten zeiljachten. Zelfs een heuse 50 voeter, de nieuwe X van Werner Van Walle, mocht niet ontbreken. Allemaal in één vloot onder SW rating.

Een correspondent

Twilight RaceWoensdag 11 mei wordt het startschot gegeven voor het nieuwe Twilight Race seizoen in Wemeldinge. Reeds vele jaren organiseert de plaatselijke watersportvereniging (WSVO) deze befaamde woensdagavondwedstrijden. Waar deze avondwedstrijden destijds ontstaan zijn als een lokaal evenement met een beperkt aantal enthousiaste deelnemers, zijn zij vandaag uitgegroeid tot zeer populaire wedstrijdjes die elke week kunnen rekenen op een aanzienlijke startveld tot soms wel 50 schepen.