Van Uden Reco Stellendam Regatta

 Van Uden Reco Stellendam Regatta uitslagen, verslagen, foto's en video.

Van Uden Reco Regatta deelnemer
Een correspondent

Het is wel weer even wennen voor de organisatoren van de Van Uden Reco Regatta in Stellendam. Na twee jaar pauze gaat het evenement, de seizoenopener,  weer op volle sterkte door.

Rosetta
Een correspondent

In de aanloop naar de seizoensopener, Van Uden Reco Stellendam Regatta, was de verwachting gemixt. Als team denken we dat we de boot vanaf de seizoen afsluiter VUR Medemblik goed aan de praat hebben maar de resultaten tijdens NK en WK vorig jaar waren niet volgens verwachting. Aan de andere kant ging het tijdens de IJspegel Trophy erg goed en hebben we de Atoom Cup gewonnen.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Een correspondent

De Van Uden RECO Stellendam Regatta opende het nieuwe seizoen waardig met een fraaie serie zeilwedstrijden en een feestje als vanouds.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Een correspondent

Het is vrijdag de 13e maar niets wijst op een pechdag. Het weer hier op de haringvliet wordt steeds beter en voor volgend weekend worden zelfs zomerse taferelen verwacht. De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta gaat vandaag in de hoogste versnelling.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Ice

Over precies een maand start de traditionele seizoensopener voor het zeilen met kajuitjachten in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Deze zeilwedstrijd staan open voor ORC, IRC, eenheidsklassen, shorthanded en ongemeten schepen.

Leeloo
Anke Haadsma

Weinig verrassingen in de uitslag van de Van Uden Reco Stellendam Regatta van afgelopen weekend. De opener van het Nederlandse zeilseizoen 2017 kende perfecte zeilomstandigheden en tevreden zeilers.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Ice

De Van Uden Reco Stellendam Regatta gaat over iets minder dan 3 weken van start. De seizoens-opener voor het IRC en ORC kielboten kampioenschap van de lage landen.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Een correspondent

Het wedstrijdseizoen voor de ORC, IRC, eenheidsklassen en doublehanded opent sinds 2005 in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Dit jaar organiseert hetzelfde samenwerkingsverband ook de sluiting van het wedstrijdseizoen: de Van Uden Reco Oktober Races vanuit Medemblik. Ook deze wedstrijd telt mee voor de jaarprijzen en de verbondsbezem. De organisatie van de Van Uden Reco Oktober Races is in handen van de sponsors van de VUR en de Holland Regatta Club.

Een correspondent

Van Uden Reco Stellendam RegattaDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is een jaarlijks terugkerend evenement dat gezien wordt als de seizoensopener voor wedstrijdjachten en sportboten. Dit jaar hebben in totaal weer meer 100 schepen aan deze race deelgenomen. Een goede verdeling tussen sterke ORC en IRC vloten en uitdagende eenheidsklassen, waaronder de in Nederland nieuwe J111 klasse met deelnemers. Lees hier het Uit de kuip verslag van ORC/IRC 1 winnaar COINCOIN.

Een correspondent

Van Uden Reco Stellendam RegattaMet regen, hagel, zon en vooral veel wind, was de Van Uden Reco Stellendam Regatta een spectaculaire seizoensopener voor de ruim 100 ingeschreven wedstrijdzeilteams. De twee wedstrijddagen zijn spectaculair in beeld gebracht door On Air Media, fotograaf Laurens Morel, On Board Reporter Klaas Wiersma en de teams zelf!