BrunoB

Articles by BrunoB

Breskens Sailing weekend did not come
BrunoB

Tijdens het Damen Breskens Sailing Weekend 2021 is een waar seksschandaal aan het licht gekomen. De feiten speelden zich af tijdens de eerste manche in IRC 1 en is uitgedraaid op een regelrechte gangbang party. De enige deelnemer die geen waar voor zijn geld kreeg was Luc F*r*mans.

BrunoB

Antwerp RaceWe sluiten het zeilseizoen van 2015 af met een paar limericks. Voor de anderstaligen, de asielzoekers en de nieuwe Belgen: Een limerick is een dichtvorm van 5 regels met een vrij strak metrum. BrunoB, nooit verlegen om een grappige tekst met een scherp kantje, bokste er naar aanleiding van de Antwerp Race enkele in elkaar:

BrunoB

Antwerp Race 2014Nu denk ik wel dat Fritz (Buyl) een goeie vent is en dat hij veel af weet over stationaire hoogtelagen, zuidwestelijke stromingen, troggen, convergentielijntjes, restanten van oude occlusies, sub-features (godbetert) en geringe drukgradiënten en zo.

The Art of Boatnames
BrunoB

Nu de CR penalties verder verfijnd worden tot 4 cijfers na de komma en uw rating tot in de perfectie bepaald kan worden, is het stilletjes aan tijd om een ander aspect van deze boeiende zeilklasse onder de loupe te nemen. De bootnamen.

BrunoB

X-AppealOp de eigenzinnige manier die we van hem gewoon zijn beschrijft BrunoB zijn ervaringen vanuit de kuip van de X-Appeal tijdens de Schelderegatta. Lees en lach mee.

BrunoB

Scenario wint de H-CUPZet een vrouw mee op de foto en de H-cup krijgt natuurlijk een heel andere betekenis. Waar het oorspronkelijk over een steiger ging (steiger-H), werd het daarna een bijl (une Hache in het KYCN dialect) en bijgevolg is er geen enkele rede waarom de symboliek van deze wedstrijd lang ongewijzigd zou blijven.

BrunoB

Carter 39Bekijken we de foto, dan zien we dat bijna alles dubbel is uitgevoerd. Ook de lichte vrachtwagen op de achtergrond heeft een dubbele bediening en de didactische ladder (rechts) kan langs twee kanten beklommen worden.

BrunoB

Bavaria minus OneDe eerste beelden van de “Bavaria minus One” zeil-onderzeeër zijn een feit. Het prototype van deze nieuwe eenheidsklasse werd gespot op het Veerse Meer. Maanden voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan om te weten te komen waar het eerste exemplaar getest zou worden. Uiteindelijk werd via een interne lek vernomen dat de trial zou plaatsvinden ergens op het Oostelijk gedeelte van het Veerse Meer.