Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Goofies Race
Een correspondent

Op zaterdag 2 oktober 2021 starten de Goofies winter-zeilwedstrijden weer op. De wedstrijden gaan door op de Oosterschelde voor Colijnsplaat onder de huidige corona omstandigheden. De Goofies wedstrijden worden in de wintermaanden iedere eerste zaterdag van oktober tot en met april op de Oosterschelde gevaren vanuit de haven van Colijnsplaat.

Ocean Racer op de Rotterdamse Maas
Een correspondent

De oceaan racer Janssen de Jong was afgelopen week een opvallende verschijning op de Rotterdamse Maas. De boot, die al twee keer rond de wereld ging in de Volvo Ocean Race als Team Brunel, meerde aan bij de sociëteit van KRZV de Maas. Alwaar een brainstorm en kick-off plaatsvond voor een Nederlands georiënteerde campagne in The Ocean Race 2022-23.

Nederlands kampioenschap ORC4 2021
Een correspondent

Op 10,11 en 12 september organiseerde de KNZRV Muiden voor 20 kajuitzeilboten het Nederlands Kampioenschap ORC4 (GPH van 720 of hoger) van 2021 in de diepe put voor Muiden.

Tegenslag op zee
Een correspondent

Ieder jaar gebeuren er tientallen ongelukken met zeilboten op zee. We lezen en horen erover in het nieuws of via sociale mediakanalen. Zelden zijn we in de gelegenheid om het direct van de betrokkenen zelf te horen. Wat gebeurde er nu precies? Hoe hebben ze gehandeld? Wat zouden ze weer doen en wat zouden ze anders doen? Welke lessen vallen te leren van deze tegenslagen?

Winnaars Open Kampioenschap Finn Klasse
Een correspondent

Het Open Kampioenschap Finn klasse gaat dit jaar door op de spuikom in Oostende. De organisatie koos ervoor om in 2021 het kampioenschap Finn klasse opnieuw te organiseren op een binnenwater. Reden daarvoor is: zoveel mogelijk starters aan de lijn krijgen. 

Nederlandse Solozeilers
Een correspondent

Op 10, 11 en 12 september wordt er om de Nederlandse titel gestreden op het Sneekermeer in de soloklasse. Maar liefst 60 zeilers verschijnen op de startlijn om over 3 wedstrijddagen te beslechten wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen.

Bruine Bank Race
Een correspondent

Jachtclub Scheveningen organiseert op 10 en 11 september opnieuw de 100-mijl Bruine Bank Race.

24 Uurs Zeilrace
Een correspondent

De 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace was ouderwets pittig met een krachtige wind tussen de 18 en 25 knopen uit het noorden. Deze wind bleef ook gedurende de nacht staan, waardoor de zeilers geen moment een beetje rust konden pakken. Zeker voor onervaren bemanningen was de 56ste editie heftig. De krachtige noordelijke wind zorgde echter wel voor ideale omstandigheden om het mijlenrecord uit 1998 uit de boeken te schrijven. De TH38 Blacq Magic van schipper Blacquire vestigde met 222,06 afgelegde mijlen een nieuw mijlenrecord in de monohull.

24 Uurs Zeilrace
Een correspondent

Na een jaar afwezigheid door corona lieten 336 van 413 ingeschreven deelnemers zich niet meer tegenhouden om vrijdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur te starten in de 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace, ondanks dat het volgens de voorspellingen weer een pittige race zal worden. Opvallend is dat deze editie veel nieuwelingen kent, 187 van de 413 ingeschreven boten doen voor het eerst mee, een toename van zo’n vijftien procent in vergelijking met andere jaren. Dat toont aan dat de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace onverminderd populair is onder diverse groepen zeilers.