Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist
Een correspondent

Lees hier de laatste updates over de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe 2022. De twaalfde editie van de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe is op woensdag 9 november, om 14.15 uur voor de kust van Saint Malo in uitstekende omstandigheden van start gegaan. Verwacht wordt dat er records gaan sneuvelen. 

Team Jerapi
Een correspondent

Het had niet veel gescheeld of de tweede Frostbite Cup was afgelast. Gelukkig ligt het Gooimeer landinwaarts en kon de J/80 vloot rekenen op ‘maar’ windkracht 4, met uitschieters naar 6. Deze condities en de komst van extra teams zorgden voor een nieuwe energie op het water en leverde een bijna volledig andere top drie op dan tijdens de eerste wedstrijddag van het winterseizoen.

Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères
Een correspondent

Afgelopen week vond in het Zuid-Franse Hyères het Europees kampioenschap ILCA 6 en ILCA 7 plaats. Het verloop van de week kende lange wachtperioden met het gevolg dat er races werden gestaakt of uitgesteld door het onvoorspelbare weer. Emma Plasschaert eindigde vijfde tegen een sterk deelnemersveld. 

Marit Bouwmeester wint bronzen medaille op EK ILCA6
Een correspondent

Team Allianz zeilster Marit Bouwmeester pakt een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap ILCA6 in het Zuid-Franse Hyéres. Een bijzonder resultaat op het tweede grote toernooi na haar zwangerschap. Op de laatste dag komen de mannen en vrouwen in de Laser slechts één keer in actie wegens een gebrek aan wind. Bouwmeester zakt met een 30ste plaats in die race van de tweede naar de derde plaats in einduitslag. Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse man met een tiende plaats.

Drimmelen weer volop in de race
Een correspondent

Afgelopen zondag 6 november is de eerste wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was weer sprake van een goed gevuld wedstrijdveld van bijna 40 zeilboten in alle soorten en maten. Gelukkig bereikte de wind niet de voorspelde vlagen van 28 knopen waardoor alle geplande wedstrijden in de diverse klassen gevaren konden worden.

Eerste wereldkampioenschap RS21 groot succes
Een correspondent

Op zondag 6 november werd het eerste wereldkampioenschap RS21 in Kroatië officieel afgerond. De week was gevuld met zon, een grote verscheidenheid aan lichte en sterke wind, close racing en levendige discussies aan wal over tactiek.

Goofies november 2022 met valse start onder waterig zonnetje
Een correspondent

De Goofies van november 2022 begon met een waterig en afnemend zonnetje en een knoopje of 12 wind die in de loop van de dag zou toenemen. 51 boten verschenen aan de start, de grootste groep in de ongemeten boten. 

Aftellen voor inaugurele RS21 Wereldkampioenschap
Een correspondent

Het inaugurele RS21 Wereldkampioenschap begint op woensdag 2 november in Biograd Na Moru, Kroatië. Het vierdaagse kampioenschap dat wordt georganiseerd door de Ilirija Resorts, belooft een felle competitie, een prachtig landschap, een geweldige sfeer en herinneringen voor het leven. Er zijn meer dan 40 boten geregistreerd uit 13 landen en meer dan 160 RS21-zeilers komen samen om het uit te vechten op het water met de ambitie om de allereerste RS21-wereldkampioen te worden. 

Sierk Jan ter Haar Master Laser Sprintkampioen 2022
Een correspondent

Afgelopen weekend 29 en 30 oktober stond het NK Sprint bij de Lasers (ILCA) op het programma. Net als vorig jaar was de organisatie in handen van de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht}

De Lasers sprinten naar het eind van het seizoen
Een correspondent

Op 29 en 30 oktober wordt het wedstrijdzeilseizoen door de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’) afgesloten met de organisatie van het Nederlands kampioenschap Sprint voor de Lasers (ILCA ).