Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

De Kreutz Ass van Kurt Kreutz is Zeeuws Kampioen in de ORC 1
Een correspondent

Zierikzee, 26 juni 2022 – De laatste dag van het Deltaweekend vormde een mooi slotakkoord van de 50e editie van dit oudste en grootse meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Zaterdag 25 juni hadden de zeilers te kampen met weinig wind, waardoor er minder wedstrijden gevaren konden worden en sommige deelnemers niet binnen de tijdlimiet konden finishen. De zondag maakte met iets meer wind en een mooi zonnetje een hoop goed. En in de ORC 1 klasse werd het op de derde dag toch nog spannend wie Zeeuws Kampioen zou worden.

De B&G met Tack Tronics zeilen, een van onze sponsoren
Een correspondent

Dag twee van het Deltaweekend werd gevaren met weinig wind. In de ochtend konden de deelnemers nog gebruik maken van een matige wind rond de 10 knopen. Na het middaguur zakte de wind steeds verder in, waardoor in sommige velden de wedstrijdleiding besloot de toch al korte banen verder in te korten.

Zelfsturende boeien, een noviteit bij het Deltaweekend (foto Monica Lamse)
Een correspondent

Zierikzee, 24 juni 2022 – Vandaag is de 50e editie van het Deltaweekend van start gegaan onder wisselende omstandigheden. De dag begon met rustig weer, maar in de loop van de dag wakkerde de wind aan tot 15 knopen met uitschieters in de buien. De deelnemers moeten vandaag een (lange) baan rond de boeien varen. De jubileumeditie introduceerde een noviteit met zogeheten robotboeien.

49er FX  - Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
Een correspondent

Vanaf woensdag 22 juni tot en met zondag 26 juni gaat voor onze atleten in Kiel te Duitsland de 141ste Kieler Woche van start. Gedurende deze week zullen meer dan 400 topzeilers uit 60 verschillende landen aan de start komen van deze wedstrijd die gezien wordt als één van de grootste georganiseerde regatta’s.

Niels en Eric de Haas onderweg in de 43e Ronde om Texel
Een correspondent

Voor de 43e keer gingen de catamarans zaterdag 18 juni rond Texel. Om 10.40 uur vertrokken maar liefst 233 catamarans en 38 windsurfers. De eerste deelnemers finishte een kleine drieënhalfuur later bij Paal17. Line honours, de eerst gefinishte boot, was er voor Eric en Niels de Haas in een Nacra F20. De overall winnaar op handicap in de categorie duo handed is Wik Becker. De single handed overall winnaar op handicap is Martin Maat. Bij de windsurfers pakt Freerk Blom de overwinning en daarmee de Nederlandse kampioenschapstitel long distance. Blom houdt daarmee o.a.

Het team van Extra Djinn winnaar van de alternatieve Veronicarace
Een correspondent

Colijnsplaat, 19 juni 2022 – De winnaar van de alternatieve Veronicarace komt volgende week terug naar Zierikzee om zijn titel Zeeuws kampioen in de ORC-2 klasse te verdedigen. Schipper Michel Dorsman van Jachtclub Scheveningen won afgelopen zaterdag de alternatieve wedstrijd van de Veronicarace.

RAN wint IRC Nationals
Een correspondent

De IRC Nationals kende een uitstekend lang weekend met zeilraces, waar het volledige programma kon gezeild worden onder een stralende zon met 10 à 20+ knopen wind op één van 's werelds meest uitdagende stukken water. Het IRC Nationaal Kampioenschap 2022 van de Royal Ocean Racing Club werd een daverend succes.

The Ocean Race Den Haag
Een correspondent

Met nog precies een jaar te gaan, is het aftellen naar de komst van The Ocean Race naar Scheveningen in Den Haag begonnen. Van 11 tot en met 15 juni 2023 is Scheveningen het middelpunt van weer een groot watersportfestijn, met als hoofdattractie de beroemdste zeilrace rond de wereld.

43ste Ronde om Texel belooft spektakel te worden
Een correspondent

Meer dan tweehonderd catamarans en enkele tientallen windsurfers/foilers zullen op zaterdag 18 juni vanaf het strand bij Paal17 het ruime sop kiezen voor de 43ste editie van de Ronde om Texel. De Ronde wordt traditiegetrouw voorafgegaan door een tweetal toertochten voor de catamarans. Ook op het strand is er gedurende drie dagen voldoende te beleven op het WAVES Festival. 

Holland weekend
Een correspondent

Het komende weekend van 11 en 12 juni wordt na een onderbreking van twee jaar, door de KWVL weer het traditionele Holland Weekend georganiseerd. Aan dit zeilevenement, dat al 15 jaar door de KWVL in Loosdrecht georganiseerd wordt, zullen dit jaar de Pampussen, 12-voets jollen, en de-Finn jollen deelnemen.