Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

World Cup Series Miami
Een correspondent

De Team Delta Lloyd kernploegleden Kiran Badloe, Dorian van Rijsselberge en Lilian de Geus (RS:X) en de 470-zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zullen dinsdag 23 januari aan de start verschijnen van de Sailing World Cup, die in Miami plaatsvindt van 23 tot en met 28 januari 2018. Ook komen verschillende Team Delta Lloyd talenten in de RS:X-klasse en in de Laser (Radial) in actie tijdens de World Cup.

Annie Lush
Een correspondent

De Britse zeilster Annie Lush, die in Leg 3 geblesseerd raakte, is op de weg terug. Lush is onderweg naar Hong Kong om zich weer aan te sluiten bij Team Brunel. Lush, die twee botten in haar voet en één in haar rug brak in december, is nog herstellende.

Team Sun Hung Kai/Scallywag
Een correspondent

Op vrijdagavond 19 januari kwam Team Sun Hung Kai/Scallyway in thuishaven Hong Kong winnend over de eindstreep van de vierde Volvo Ocean Race-etappe. Om 18:45:42 uur Nederlandse tijd was de historische zege een feit. Het team met de Nederlandse Annemieke Bes aan boord, greep afgelopen weekend na de Doldrums de leiding dankzij een gewaagde tactische beslissing.

Zeeland Regatta
Een correspondent

Zeeland mist een jaarlijks ‘must do’ zeilevenement voor open eenheidsklassen. Begin vorige maand is door RYCB en watersport vereniging Arne initiatief genomen om op 7 en 8 juli 2018 een eerste Zeeland Regatta te organiseren vanuit Oostwatering, Veere. Voorafgaand aan de regatta worden op 6 juli clinics georganiseerd.

Annemieke Bes
Een correspondent

Met nog 18 zeemijl te gaan, is Team Sun Hung Kai/Scallywag op weg naar de historische winst in de vierde Volvo Ocean Race-etappe. Nog nooit deed de race deze Aziatische stad aan en nog nooit zeilde een team onder de vlag van Hong Kong. Voor de Nederlandse Annemieke Bes is het haar eerste Volvo Ocean Race en dus ook mogelijk haar eerste etappezege.

Team Sun Hung Kai/Scallywag
Een correspondent

Team Sun Hung Kai/Scallywag met de Nederlandse Annemieke Bes aan boord vecht zich een weg naar de eindstreep in thuishaven Hong Kong, waar een historische overwinning wacht. Schipper David Witt noemt de komende 24 uur cruciaal voor de vierde etappe.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel strijd hard voor een betere positie de vierde etappe van de Volvo Ocean Race, die de vloot van Melbourne naar Hong Kong brengt. Met nog iets meer 1.000 zeemijl te gaan heeft het team van schipper Bouwe Bekking het lastig. Op dit moment ligt Team Brunel op een teleurstellende zesde positie.

Grevelingencup
Een correspondent

Na het feestelijke december, leunend tegen de blauwe maandag, is het tijdens de Grevelingencup gelukt om de feeststemming wat te verlengen. Door net te doen alsof het nieuwe jaar net begonnen was, met de traditiegetrouwe nieuw-vaar viering, kregen de deelnemende zeilers een extra jaarwisseling en een uitstel van de blauwe dag.

zeilen in Drimmelen
Een correspondent

Met frisse moed en ongeduld ging de winterserie Drimmelen op zondag 14 januari 2018 weer van start. Zon en een kalm windje maakt het wederom een prachtige zeildag voor de Brabanders, maar ook een leerzame dag. Het hoge water in het rivierengebied zorgde voor een stroming van 1,5 tot 1,8 knoop, iets om rekening mee te houden tijdens het wedstrijdzeilen.

Volvo Ocean Race
Een correspondent

De Volvo Ocean Race vloot komt op donderdag 11 januari langzaam uit de greep van de Doldrums. De zeven boten op weg van Melbourne naar Hong Kong komen op deze negende dag van de vierde etappe weer vooruit. De tracker laat snelheden van tussen de 10,2 en 13,1 knopen zien. De top vijf vaart binnen 3,7 zeemijl van elkaar, aangevoerd door Vestas 11th Hour Racing. Het Nederlandse team AkzoNobel zeilt daar slechts 1 mijl achter, op gelijke hoogte met Dongfeng Race Team.