Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

MAPFRE wint Itajaí In-Port Race
Een correspondent

Op vrijdag 20 april won het Spaanse MAPFRE in Brazilië de Itajaí In-Port Race, waarmee het de koppositie in de In-Port Races Series verstevigt. In de eerste drie rondes van het raceparkoers vochten de Spanjaarden met het Nederlandse team AkzoNobel om de leiding. Uiteindelijk eindigden schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning nipt als tweede, gevolgd door Dongfeng Race Team met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord.

Volvo Ocean Race teams
Een correspondent

Vrijdag 20 april om 19 uur Benelux tijd (UTC+2) verschijnen in het Braziliaanse Itajaí zes boten aan de start van de In-Port Race. Vestas 11th hour Racing voegt zich weer bij de vloot. Het Deense team liep tijdens de zevende etappe van Auckland naar Itajaí mastbreuk op. Sun Hung Kai/Scallywag arriveerde donderdagmiddag lokale tijd in Itajaí. Voor hen begon direct de race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor de achtste etappestart, die aanstaande zondag plaatsvindt.

matchracen
Een correspondent

Het Nederlandse team Dutch Wave heeft de 21ste plaats bereikt op Match Race wereldranglijst. Het is voor het eerst sinds Roy Heiner in 2000 dat een Nederlands team is doorgedrongen tot de top 25.  

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Een correspondent

Het is vrijdag de 13e maar niets wijst op een pechdag. Het weer hier op de haringvliet wordt steeds beter en voor volgend weekend worden zelfs zomerse taferelen verwacht. De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta gaat vandaag in de hoogste versnelling.

Goofies Race
Een correspondent

Het Goofies winterzeilseizoen 2017-2018 werd afgelopen zaterdag afgesloten met perfecte wedstrijden en prima weer. De temperaturen bereikte zomerse waarden en de wind was perfect. Om nog een kruisrak te krijgen werden de zeilers tot halverwege het vaarwater langs de Schouwse kust: de Hammen, ingestuurd. Altijd een leuke baan omdat de zeilers elkaar dan allemaal tegen komen.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Donderdagmorgen 5 april finishte team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont als derde in de zware, zevende Volvo Ocean Race-etappe. De Nederlandse boot zeilde om 06:38 uur Nederlandse tijd over de eindstreep in het Braziliaanse Itajaí.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Team AkzoNobel nadert de grens van 100 zeemijl tot de finishlijn in Itajaí, Brazilië. Het Nederlandse team van schipper Simeon Tienpont is op weg naar de derde plaats in de zevende Volvo Ocean Race etappe. Daarmee eindigt het achter het winnende Team Brunel en Dongfeng Race Team in tweede positie.

Yngling klasse
Een correspondent

De Yngling bestaat 50 jaar en viert dit jaar dus haar gouden jubileum! Het wedstrijdseizoen is afgelopen weekend vrolijk ingeluid met het internationale paasevenement op de Kagerplassen. Hier werd onder verschillende weersomstandigheden door 18 teams gestreden om de titel en de chocolade paashazen.

Zeilen
Een correspondent

De 24 Uurs zeilrace wordt dit jaar uitgebreid met een doublehanded klasse. Naast inschrijven voor volbemande wedstrijdklassen en de tocht kunnen nu ook schippers met slechts een bemanningslid zich inschrijven in de ORC klassen. Een nieuwe uitdaging in de prestigieuze tocht van een etmaal over het IJsselmeer, Markermeer, Wadden- en Noordzee. De inschrijvingen zijn reeds geopend.

Rosetta Sailing Team
Een correspondent

Van ‘Rosetta from the Rocks’ naar ‘Rosetta met Team on the Rocks’ is het verhaal van een team enthousiaste amateur zeilers die zich voorbereiden op het Wereldkampioenschap Zeezeilen 2018. Het begon allemaal omdat de eigenaar van de Redan (Dehler 39) besloot om het allemaal wat rustiger aan te doen. Hij besloot om dit seizoen geen IJspegel Races, Van Uden Reco Stellendam Regatta, NSR en WK te zeilen. Toen moest het één en ander wat bezinken bij het team. Het feit dat ze niet zouden meedoen aan het Wereldkampioenschap Offshore zeilen knaagde behoorlijk. Tijd voor actie.