Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Uniek, zo is het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 zeker te noemen. Met een Wereldkampioenschap J/111 en een heus Pre-Worlds oefenevent breidt het zeilevenement opnieuw uit. Een test voor organisatie en zeilers.

Cadet zeilen
Een correspondent

Het 52e Wereldkampioenschap Cadet zeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen.  Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.

Flying Junior zeilen
Een correspondent

Het Europees Kampioenschap Flying Junior zeilen vond dit jaar tijdens de Travemunder Woche plaats. Onder warme, bijna Zuid-Europese omstandigheden, konden er op de Oostzee uiteindelijk 14 wedstrijden gevaren worden. In het begin van de week was er nog een lichte, thermische wind, maar de laatste 2 dagen stond er een stabiele stevige wind, met mooie hoge golven.

Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe
Een correspondent

De Belgische zeilers hebben uitstekend gepresteerd op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen in Bodstedt, Duitsland. Met een veld van 63 deelnemers in de Worlds Fleet en 58 deelnemers in de Promotional Fleet werd dit WK Cadet een groot succes. Ondanks de zeer lichte wind werden toch nog 9 van de 12 geplande reeksen gezeild.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Finn zeiler Nicholas Heiner wil zich de komende weken kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Van 2 tot 9 augustus komt de zeiler uit Enkhuizen in actie op het WK in het Deense Aarhus. Heiner werd al eens wereldkampioen in Olympische Laser klasse in 2014. Hij plaatste zich niet voor Rio 2016 en stapte twee jaar geleden over naar de meer complexe Finn klasse.

Mosselrace
Een correspondent

Zaterdag 11 augustus organiseert de Watersportvereniging Yerseke de jaarlijks zeilwedstrijd “De Mosselrace”. Aan deze zeilwedstrijd voor kajuit- en platbodem jachten kunnen zowel ervaren als minder ervaren wedstrijdzeilers deelnemen. Ook voor de recreatieve zeiler is dit een wedstrijd om met het gehele gezin aan mee te doen. In de afgelopen jaren deden er steeds rond de 100 deelnemers aan deze wedstrijd mee.

Delft Challenge
Een correspondent

Delft Challenge doet dit jaar als enige Nederlandse team mee aan de Tour Voile. Eén van de grootste zeil evenementen in de wereld vol met professionele teams. Iedereen in de België en Nederland kent de Tour de France van het fietsen, maar in Frankrijk is de Tour de France op het water ook een groot fenomeen. Een leuk feitje is dat het wordt georganiseerd door dezelfde organisatie, A.S.O.

Wereldkampioenschap Yngling zeilen
Een correspondent

Van 8- 14 juli werd het Wereldkampioenschap Yngling zeilen gehouden in Italië. Aan de start lag een veld van 45 boten, waaronder 13 Nederlandse teams. Onder hen meerdere oud-wereldkampioenen en Olympische zeilers. Pas op het laatste moment werd de strijd om de wereldtitel beslist. Kaj Moorman, Jasper Schuddeboom en Sam Peeks mogen zich Wereldkampioen Yngling 2018 noemen.

Golden Globe Race
Een correspondent

Vlak voor de eerste media drop-off, tijdens de Golden Globe Race 2018, hoort de Nederlandse deelnemer Mark Slats over de marifoon: ‘Ohpen Maverick, Ohpen Maverick, this is the Seahorse, over’. Slats vaart op dat moment ter hoogte van Lanzarote op de Canarische eilanden en weet zijn eigen positie niet.

Nations Cup 2018
Een correspondent

“iL Lago di Garda e uno dei migliore campi di regata europei e ospita ogni anno competezione internationali e mondiali. Due sono I principali venti termici constanti: il Peler e l’Ora.” Oftewel: Het Gardameer is een topgebied voor wedstrijdzeilen dankzij de thermische winden. En wat fijn is; geen vlagen maar constante wind.