Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Aguila Quarter Ton Cup
Een correspondent

Afgelopen week werd er in Cowes hard gestreden om de jaarlijkse Quarter Ton Cup. 21 quarter tonners zeilden mee in de zeer competitieve vloot. Van de vloot is op 1 boot na alles IRC geoptimaliseerd en er zijn slechts minimale verschillen in bootsnelheid.

Roald van Vuuren
Een correspondent

Met nog 20 dagen te gaan voor de start van de Wereldkampioenschappen offshore zeilen is het tijd voor een update vol spannend nieuws vanaf de W36 Hubo. Eric van Vuuren: "Mijn vorige bericht sloot ik af met de woorden dat wij mogelijk te maken hadden met een gunstige voorbode. Dat zou wel eens écht kunnen kloppen."

Flevo Race platbodem jachten
Een correspondent

Op 17 augustus 2018 start de 76ste editie van de Flevo Race. Net als vorig jaar zal deze plaats vinden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Volvo Ocean Race B&G
Een correspondent

Nog één nacht te gaan voor de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen, Den Haag. Met de drie topteams op een gelijk aantal punten, is de laatste en 11de etappe van Gothenburg naar Den Haag onmetelijk spannend. In een periode van 8 dagen verwacht de stad ongeveer 400.000 toeschouwers.

Ronde om Texel 2018
Een correspondent

Onder grote belangstelling van publiek was zaterdag om 10.10 uur het startsignaal voor ruim 300 deelnemers aan de 41e Ronde om Texel. Alle zeilers en surfers gingen met optimale weersvoorspellingen voor de start: windkracht 2/3 uit zuidwestelijke richting. Naarmate de race vorderde trok de wind aan tot windkracht 5 op het Marsdiep wat resulteerde in een snelle Ronde om Texel. Grant Piggot en Adam Piggot uit Groot-Brittannië zijn de overallwinnaars geworden.

Volvo Ocean Race
Een correspondent

De Volvo Ocean Race 2017-18 staat een historisch spannende slotetappe naar Den Haag te wachten. Met één van de grootste comebacks uit de zeilsport zorgde Team Brunel op donderdagavond 14 juni voor sensatie. De Nederlandse Volvo Ovean 65 kwam in Göteborg winnend over de finish van de tiende etappe. Daarmee staat het nu samen met MAPFRE op de gedeelde eerste plaats. Dongfeng Race Team zakt naar de derde plek met slechts een punt achterstand.

Volvo Ocean Race MAPFRE
Een correspondent

Op woensdag 13 juni leidde het Spaanse MAPFRE de Volvo Ocean Race vloot rond het noorden van Schotland. De zeven boten zijn bezig aan de voorlaatste etappe van Cardiff, Wales naar het Zweedse Göteborg. Klassementleider Dongfeng Race Team vaart in tweede positie, gevolgd door Turn the Tide on Plastic.

Volvo Ocean Race
Een correspondent

Op dinsdag 12 juni stoeide de Volvo Ocean Race-vloot met een lastige transitie, die wellicht allesbepalend voor de eindzege wordt. De zeven Volvo Ocean 65’s wezen volledig in tegenovergestelde richting van de finishlijn van de tiende etappe in Göteborg. Dat gebeurde terwijl ze probeerden om de windstille rug van hogedruk 100 mijl uit de Ierse kust te passeren. MAPFRE nam de leiding over, gevolgd door het Nederlandse team AkzoNobel en Sun Hung Kai/Scallywag.

Jeroen van Stijn SLAM
Een correspondent

Na een succesvolle Medemblik Regatta hebben SLAM en de organisatie besloten de samenwerking voort te zetten. In 2018 sloot het merk voor het eerst aan bij de regatta als official clothing partner, met succes. Directeur van DutchMint, de Nederlandse distributeur, Jeroen van Stijn: “We hebben genoten van een heel gaaf evenement waarbij we SLAM nog beter op de kaart kunnen zetten.”

Volvo Ocean Race
Een correspondent

Op zondagmiddag 10 juni 2018 begon de Volvo Ocean Race langzaam aan de tiende etappe richting Göteborg. Rond de oorspronkelijke starttijd van 17.00 uur Nederlandse tijd stond er nagenoeg geen wind. Daarom besloot het racecomité tot kort uitstel om het tij te laten keren, waarna de sterke getijdenstroming de boten de zee op hielp.