Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Nieuw internationaal zeilevenement in Medemblik
Een correspondent

Van 10-12 juni 2022 vindt er een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement plaats in Medemblik genaamd de High Performance Regatta. 

J/80 klasse beleeft stevige winterstrijd op het Gooimeer
Een correspondent

Met vier van de zeven wedstrijden achter de rug, kan voorzichtig worden gespeculeerd over welk team er in maart vandoor gaat met de Frostbite Cup. Vanaf oktober vecht een groot veld J/80’s een verhitte strijd uit op het Gooimeer bij Naarden. Voorlopig is de eerste plaats stevig in handen van de nJord van Bram Adema, met sterzeiler Jildau Toornstra - Ter Horst aan het roer.

Olivier Jaquet en Femme Rijk (foto Lloyd Images / Sander van der Borch)
Een correspondent

Met nog een dag te gaan op het Jeugd WK Zeilen in Mussanah, Oman doen de Nederlandse talenten goed mee. Uit een ploeg van negen zeilers is het team van Olivier Jaquet (18) en Femme Rijk (15) in de Nacra15 op podiumkoers na 11 races. Kitefoiler Jis van Hees (18), staat na 16 manches op een zesde plaats in een ijzersterk veld van jeugdige kiters. 

50ste editie van wereldkampioenschap zeilen Oman
Een correspondent

De badplaats Mussanah in Oman is klaar om 's werelds beste jeugdzeilers te ontvangen op het 2021 Youth Sailing World Championships gepresenteerd door Hempel op 11 december. 

jeugd WK Zeilen Nederland
Een correspondent

Nederland goed vertegenwoordigd op jeugd WK Zeilen in Oman 10 december 2021 - De olympisch zeilkampioenen van de toekomst zijn deze week verzameld in Mussanah, Oman voor het jaarlijkse Jeugd wereldkampioenschap van 13-17 december 2021. Nederland is daar vertegenwoordigd in zes van de 10 jeugd zeildisciplines. Het Jong Oranje van de zeilsport bestaat dit jaar uit negen meisjes en jongens en worden op de locatie begeleid door drie coaches. Team leader is talentcoach en ex-Laser zeiler Marc de Haas.

Emma Plasschaert
Een correspondent

In Mussanah (Oman) is Emma Plasschaert wereldkampioene in de ILCA 6 (Laser Radial) geworden. Gisteren stond ze nog vijfde in de tussenstand maar vandaag wint ze dus voor de tweede keer in haar carrière het wereldkampioenschap ILCA 6. 

wedstrijdzeilers
Een correspondent

Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een Q&A webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze dag stond gepland op zaterdag 20 november 2021 maar kon deze geen doorgang vinden. Het doel van de Dag van het Wedstrijdzeilen is om zeilers en organisaties te informeren over de ontwikkelingen binnen de zeilwedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Emma Plasschaert (Gent) en Eline Verstraelen (Kapellen) gaan van 1 tot en met 6 december de strijd aan voor de wereldtitel ILCA 6 (Radial) Women in Mussanah (Oman). 

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Een correspondent

Na 22 dagen, 0 uur, 31 minuten en 4 seconden van ademloze races en intense spanning, eindigden de Belgische schipper Jonas Gerckens en zijn co-schipper Benoit Hantzperg op de vierde plaats aan boord van de VOLVO 164 in de categorie class40. Een echte overwinning voor het duo dat zich voor hun eerste deelname aan de Transat Jacques Vabre een top 10 klassering ten doel had gesteld.

Tweede Wintersprinter
Een correspondent

De weersverwachting van afgelopen zondag zag er vorige week al niet florissant uit. Met name werd er al veel wind en regen afgegeven. De hoeveelheid neerslag kwam helaas uit, maar de wind viel achteraf enorm mee. Desondanks trotseerden er 7 teams deze winterse elementen. Ondanks de vloot uitbreiding van de J24 (10 teams), waren een paar teams helaas verhinderd en sommigen vonden de weersvoorspellingen te heftig, maar naast de 5 J24's deden er dit keer twee J22's mee, de Jekko en Jeetje Mina.