Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Geert Nell, Jan Smeele en Arjan Roodenrijs
Een correspondent

Afgelopen weekend streden vanuit Muiden maar liefst 23 kajuitzeilboten tijdens de Zuiderzee Regatta om de titel Nederlands Kampioen ORC 4 2020. Naast 13 1/4 tonners verschenen onder andere een aantal Marieholm IF (waaronder de ORC 4 kampioen van 2019), een FF 65 en een Tirion 21 aan de start. In 2019 zeilden 24 boten mee, we hopen in 2021 weer boven dat aantal te zitten.

Galgenweel Antwerpen
Een correspondent

Op 26 en 27 september zeilen de Snipe zeilers op het Antwerpse Galgenweel voor de titel Belgisch Kampioen Snipe 2020.  

Challenge Cup 2020
Een correspondent

Ook dit jaar was de Challenge Cup weer een uitdaging. Wat windstil begon voor de kust van IJmuiden eindige op de eerste leg met ZW 7 en stroom mee in het Stortemelk naar Terschelling.

PANTHER Edith Voskamp en Erik van Vuuren
Een correspondent

Vrijdag om 19:00 startte de 100 mijls, vroeger Bruine Bank Race, vanuit Scheveningen. In een bewogen jaar één van de weinige zeilevenementen die wel doorgingen. Dat was aan het startveld ook wel te zien: 48 boten lieten zich wegschieten voor de nachtelijke race over de Noordzee.

De 69F "Janssen de Jong" met op de achtergrond het Muiderslot
Een correspondent

Bij de KNZ&RV Muiden is donderdagmiddag de 69F van Team DutchSail – Janssen de Jong gedoopt door Burgemeester van de Noordzee Marcelien Bos-Koning. De meervoudig wereldkampioene en winnares van het Olympisch Zilver in Peking doopte de boot “Janssen de Jong” en wenste haar een behouden vaart. Deze spectaculaire foilende monohull boot met typerende Oranje leeuw, wordt door de zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong gebruikt om voor te bereiden op de wedstrijden die volgen.

Pampus Regatta
Een correspondent

Voor het eerst in meer dan een halve eeuw was Durgerdam in begin september niet de uitvalshaven voor een zeilwedstrijd op het Zuidelijk IJsselmeer. Werd traditioneel de Trintelrace vanuit Durgerdam gevaren, vanaf 2014 ging het verder als Pampusregatta in samenwerking met de WSV Flevomare en tot 2019 de R&ZV Naarden en toen kwam Corona.

ORC kampioenschappen
Een correspondent

Het coronavirus houdt ons nog steeds bezig maar gelukkig, op de valreep gaan er dit jaar nog een aantal mooie ORC kampioenschappen van start!

Youth America’s Cup
Een correspondent

Team DutchSail - Janssen de Jong is zojuist geïnformeerd over het feit dat de Royal New Zealand Yacht Squadron op last van de Nieuw-Zeelandse overheid heeft besloten om de Youth America’s Cup 2021 te annuleren. Oorzaak zijn de reisbeperkingen opgelegd door de Nieuw-Zeelandse overheid in verband met het Covid19 virus.

Challenge Cup
Een correspondent

Ook voor de organisatie is de Challenge Cup altijd weer een uitdaging. Gezien de quarantaine in Engeland hebben we Engeland verruild voor een ander eiland: Terschelling, We zijn daar meer dan welkom zonder quarantaine want anders zou het wel een erg lange, lange afstandsrace worden.

Team DutchSail
Een correspondent

Team DutchSail plaatste zich dinsdag voor de finale van de tweede Persico Revolution Cup. De finale staat woensdag op het programma op het Italiaanse Gardameer. In de Revolution Cup nemen zestien internationale teams het gedurende drie dagen tegen elkaar op. Voor Team DutchSail een ideale voorbereiding op de Youth America’s Cup begin volgend jaar in Nieuw-Zeeland.