Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Internationale Easter Regatta
Een correspondent

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) opent haar wedstrijdseizoen traditiegetrouw met de Internationale Easter Regatta, die dit jaar voor de 63ste keer wordt gehouden. Op zaterdag 20 april verschijnen bij de eerste wedstrijd meer dan 130 boten, verdeeld over 8 klassen, aan de start.

Roy Heiner
Een correspondent

Vandaag zijn in het Zwitserse Lausanne de eerste 21 teamcaptains gepresenteerd voor de Star Sailors League Gold Cup 2021. De SSL Gold Cup is een nieuw internationaal zeilevenement, dat vergelijkbaar is met het wereld kampioenschap voetbal: een landencompetitie met per land de beste nationale zeilers samengebracht in één nationaal team. De eerste editie van de SSL Gold Cup zal worden gehouden in Zwitserland, in september en oktober 2021.

North Sea Regatta
Een correspondent

De North Sea Regatta in 2019 zal starten op 28 mei 2019 met de Vuurschepen Race en op 8 juni 2019 met de start van de In-Shore wedstrijden. Jachtclub Scheveningen meldt ons dat er in 2019 een aantal nieuwigheden op het programma staan.

Zeilen met weinig wind
Een correspondent

Het Goofies winter zeilseizoen eindigde afgelopen zaterdag daardoor bijna net zo als het op zaterdag 6  oktober 2018 begon: te weinig wind voor een goeie zeilwedstrijd.

24 uurs zeilrace
Een correspondent

De 55ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace krijgt dit jaar een groter competitie-element in de Tocht-klasse, dankzij de opdeling in vijf klassen met elk drie prijzen. Bij een jubileum hoort een feestelijke viering. Die kan op zaterdag 24 augustus 2019 een uur eerder beginnen dan voorgaande jaren.

Eenzame Noord Race
Een correspondent

De Eenzame Noord Race is een non-stop wedstrijd-/prestatietocht over ruim 50 mijl, voor solozeilers met eenrompige kajuitschepen. Tevens is het mogelijk om als duo te varen.. De wedstrijd brengt de zeilers van Almere-Haven naar het keerpunt bij Broekerhaven en weer terug naar Almere-Haven.

Skiff zeilen
Een correspondent

Van 8 tot en met 13 juli worden de tiende editie van de Wereldkampioenschappen in de MUSTO Skiff klasse in Medemblik gehouden. Nog net voor de ‘early bird’ deadline van 4 april zijn al 100 van deze spectaculaire eenmansboten ingeschreven voor het evenement.

Zeilen in Drimmelen
Een correspondent

Geinspireerd door Mark Slats, die over zijn Golden Globe Race een presentatie op zaterdagavond had gehouden bij de Wsv Biesbosch, waren de zeilers op zondag 31 maart al vroeg in de weer. Het was de laatste wedstrijddag van de winterserie bestaande uit acht wedstrijddagen. De dag waarop de prijzen verdeeld werden tijdens redelijk zeilweer met medium wind en af en toe zon.

Race of the Classics
Een correspondent

Op 1 april 2019 gaat het grootste studenten zeilevenement van Europa, de Race of the Classics (ROTC), voor de 31ste keer van start. Vanuit de Rotterdamse Veerhaven zullen ruim 450 studenten proberen op klassieke zeilschepen de oversteek naar Engeland te maken. Ieder jaar levert dit weer een spectaculaire zeilwedstrijd op die eindigt op 7 april in de haven van Amsterdam.

Carolijn Brouwer
Een correspondent

“Ik zie Workum nog zo voor me, waar we kampeerden en waar mijn bootje lag”, Carolijn Brouwer denkt terug aan haar tijd in de Europe klasse, toen ze de United 4 Sailing serie voer als onderdeel van haar jaarplanning. In die periode had ze niet durven dromen van de zeil carrière die ze nu op haar naam heeft staan. Drie keer deelname aan de Olympische Spelen, drie keer in de Volvo Ocean Race en nu aan de start van een America’s Cup avontuur.