Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

 ¼ ton klasse zeilen
Een correspondent

Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is. Het is later een tijdje stil geweest rondom deze bijzondere klasse, maar vanaf 2013 is jaarlijks de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) georganiseerd. In totaal zeilden ¼ tonners één of meerdere evenementen van de DQTC!

Volvo Ocean Race
Een correspondent

Halverwege de tweede etappe speelt de Volvo Ocean Race vloot op de Zuid-Atlantische Oceaan een tactisch spel met het St. Helena Hoog.

Bouwe Bekking
Een correspondent

In de tweede etappe van de Volvo Ocean Race is Team Brunel halverwege. Het team van schipper Bouwe Bekking pakte in de afgelopen 48 uur eerst de derde plek over van Team Vestas om zich vervolgens oostelijk van de twee koplopers: Mapfre en Dongfeng te positioneren waardoor de Nederlandse boot nu virtueel aan de leiding gaat.  

Volvo Ocean Race video
Een correspondent

Er is afgelopen week veel gebeurd in de Volvo Ocean Race nu de vloot tien dagen op zee is nadat ze op vijf november gestart zijn in Lissabon. De Doldrums en de evenaar gepasseerd zijn onverwacht snel gepasseerd. Het zou wel eens de snelste tweede etappe ooit kunnen worden.

Dongfeng Race Team
Een correspondent

In de tweede Volvo Ocean Race-etappe richting Kaapstad leidde het Chinees/Franse Dongfeng Race Team de vloot de Doldrums uit en zojuist de evenaar over.

Winterwedstrijd in Drimmelen
Een correspondent

Opgewarmd door aflevering één van The Ocean Race op Veronica en Clubracer waren de zeilteams op zondag 12 november al weer vroeg in de veren voor winterwedstrijd twee in Drimmelen. Een winterwedstrijd met alle soorten neerslag en wind.

Regenboog wolken
Een correspondent

De sterke wind van de eerste dagen tijdens de tweede Volvo Ocean Race-etappe heeft plaats gemaakt voor lokale stormactiviteiten richting de Doldrums. De vloot baant zich een weg door alle wolkensystemen in een poging om alle punten van winddruk aan elkaar te rijgen.

Bouwe Bekking
Een correspondent

Team Brunel is in Leg 2 van de Volvo Ocean Race onderweg naar Kaapstad. Na drie dagen op zee reacties van Bouwe Bekking, Annie Lush en Kyle Langford over de tactiek, het leven aan boord en het missen van slaap.

Pink sails
Een correspondent

Van 25 tot 28 september werd de 6de Ibiza Regatta georganiseerd. Het weer werkte weer fantastisch mee, zoals alle jaren. Maar nu was het echt geweldig. 30 graden, windkracht 4 naar 3 op dag 1. Dag 2 een heerlijke bries en de boekenraces werden gehouden in licht weer. Mike de Bruin won dit jaar met zijn team Pink Sails de overall prijs en Line Honours trofee.

Winnaars Conny van Rietschoten Trofee
Een correspondent

De strijd om de titel ‘Zeiler van het Jaar’ 2017 ging dit jaar tussen drie uiteenlopende zeilers. Het olympische zeilduo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen begonnen dit jaar aan een fantastisch jaar in de 470. Met vijf keer goud, een Europees kampioenschap en vierde op het WK stonden ze het hele seizoen op nummer 1 van de wereldranglijst.