Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

YSY Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 23ste keer de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat.

8 Uren van de Oosterschelde
Een correspondent

Dit jaar organiseert watersportvereniging Sint-Annaland op 14 september 2019 voor de 30e keer de 8 Uren van de Oosterschelde. Een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd voor jong én oud. De uitdaging: vaar zoveel mogelijk mijlen in acht uur en finish exact om 18:00 uur voor de haven van Sint-Annaland. De inschrijving is geopend op 8uren.nl.

Delft Challenge
Een correspondent

Nu team Delft Challenge een jaar ervaring heeft in de Diam24 zijn ze klaar om te presteren in de Tour Voile 2019. Het team, bestaande uit 5 jonge studenten aan de TU Delft, is zeer fanatiek bezig met de voorbereidingen voor de Tour de Voile 2019. Een van de grootste zeilevenementen in Europa georganiseerd door de A.S.O. waarin alle teams de hele kust van Frankrijk afgaan.

HIQ Sailing Team
Een correspondent

De boot zal zeilen onder de naam HIQ Sailing Team. Dit is de reden dat de branding tijdelijk aangepast wordt. Aanstaande zondag 16 juni vertrekt de boot uit Scheveningen naar Kiel. De VO65 Team Brunel is namelijk gecharterd voor de AF Offshore 2019
(Round Gotland Race).

Schelderegatta
Een correspondent

Op 22 juni gaat de Schelderegatta van start en sprint een bende CR-jachten van Hansweert naar Antwerpen, inmiddels voor de 17e keer. Wat is het geheim van deze succesformule? We vroegen het aan een ancien: Dirk de Bock.

Regenboog zeilen
Een correspondent

Elk jaar kijken de Regenboog zeilers uit naar een mooi Pinksterweekend op de Loosdechtse Plassen. Dit jaar hadden zich 36 deelnemers voor het Regenboog klasse Evenement Loosdrecht, bij de organiserende vereniging, de KWVL, gemeld.

40 mijl van Bru
Een correspondent

De 40 mijl van Bru 2019; van geen knoop te bekennen tot een ideale westenwind. Met een klein briesje gingen BRU-1, BRU-2 en BRU-3 van start op zaterdagochtend 25 mei voor Jachthaven Bruinisse, maar al snel was er geen zuchtje wind meer te bekennen, waardoor uitstel voor onbepaalde tijd van de starts voor de overigen klassen werd afgegeven.

Bolsius
Een correspondent

Op zaterdag 25 mei is de nieuwe hoofdsponsor van Holland Ocean Racing op de Volvo 60 oceaan racer de “BOUdragon” onthuld.

Kleine Sneekweek
Een correspondent

Aankomende donderdag gaat de Kleine Sneekweek voor de 49ste keer van start. Deze kleine versie van de echte Sneekweek wint steeds meer aan populariteit beide de echte wedstrijdzeilers. De rede hiervoor zou wel eens kunnen liggen  in het feit dat tijdens de Kleine Sneekweek twee wedstrijden per dag worden gevaren in tegenstelling tot één wedstrijd tijdens de grote Sneekweek. De Soloklasse vormt dit jaar de grootste vloot.

Splash Sailing Tour
Een correspondent

In het weekend van 25 & 26 mei kwamen zo’n 60 Splash zeilers uit heel het land naar het Schildmeer voor een Sailing Tour. Dit weekend maakt onderdeel uit een serie van vijf evenementen van de Splash Klasse Organisatie Nederland.