Een correspondent

Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Articles by Een correspondent

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats' zijn doel: finishen in de Golden Globe Race, een non-stop solozeilrace om de wereld, heeft hij bereikt. Zijn missie om met de race minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen voor Sailing4Cancer, helaas nog niet.

Winterwedstrijd in Drimmelen
Een correspondent

Prachtig zeilweer met zon en een lichte bries tijdens de zesde winterwedstrijd in Drimmelen. Het leek wel voorjaar en ieder was in opperbeste stemming door de optimale weersomstandigheden.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Emma Plasschaert, wereldkampioene zeilen in Laser Radial, is afgelopen zondag gehuldigd als Yachtwoman of the Year en heeft ook officieel aangekondigd de nieuwe meter te willen zijn van Special Olympics Unified Sailing Belgium.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats wordt na zijn deelname aan de Golden Globe Race op zaterdag 23 februari rond 14:00 uur feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen.

Almere Regatta
Een correspondent

Vanaf vandaag kan men inschrijven voor de Almere Regatta. Een zeilwedstrijd voor zowel eenheidsklassen, cruiser-racers en ook de instapklasse SW. NB. Deze 9de Almere Regatta 2019 wordt 2 weken eerder gehouden dan in 2018 zodat de zeilers minder last hebben van de waterplanten.

Dutch Youth Regatta
Een correspondent

De registratie voor de Dutch Youth Regatta is woensdag 6 februari geopend om 00.00 uur Nederlandse tijd. Binnen 6 minuten schreef de eerste optimist zeiler zich al in. De uren hierna bleven de inschrijvingen binnen komen. Het laat maar weer eens zien dat de Dutch Youth Regatta het leidende jeugd zeilevenement in Europa is.

Goofies Race
Een correspondent

Zaterdag werd de februari versie van de Goofies winterwedstrijden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat gezeild. Vooraf keken de meeste deelnemers naar aanleiding van de weersverwachting met gemengde gevoelens naar hun deelname. Het beloofde een koud, grijs en natte zaterdag te worden met nogal wat wind. Zoals de zeilers het zeggen: het is watersport maar je kunt alles overdrijven. Het beloofde wel heel erg watersport te worden.

Shorthanded Award
Een correspondent

Op zondag 17 maart 2019 worden de Shorthanded Awards uitgereikt door de Noordzee Club. Het doel van de Shorthanded Awards is het belonen van de prestaties van duo en solo bemande jachten op wedstrijdzeilgebied. Deze Awards zijn respectievelijk de "Doublehanded Award" en de "Henk Bezemer Trofee". De awards worden uitgereikt bij de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) in Rotterdam.

Medemblik Regatta
Een correspondent

De 35ste editie van de Medemblik Regatta wordt georganiseerd van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei 2019. Inschrijving voor de Regatta is dinsdag 29 januari 2019 geopend. Door de jaren heen heeft de Regatta vele Olympische-, Wereld- en Europees kampioenen verwelkomd in Medemblik. En na het succes van vorig jaar zijn ook de jeugd windsurfers weer uitgenodigd.