entityone

Articles by entityone

entityone

Wild Oats XIWaar wij volgende week tweede kerstdag vieren, is het in Australië Boxing day. Voor zeilers is het sinds 1945 de dag van de start van de Rolex Sydney to Hobart. Een prestigieuze race die bij veel zeilers nog op het wensen lijstje staat. Volgende week starten bijna 100 boten in Sydney om zo’n 628 mijl naar het zuiden te varen tot in de haven van Hobart. De race staat bekend om zijn lastige vaarwater en onvoorspelbare windomstandigheden.

entityone

Alex ThomsonDeze solo-zeilwedstrijd om de wereld in verschillende etappes zag oorspronkelijk het licht in 1982, en heette toen BOC Challenge (BOC is de British Oxygen Corporation, en de eerste sponsor van de wedstrijd). 17 zeilers zagen deze wedstrijd wel zitten, en na 4 stopovers bleek Fransman Philippe Jeantot met zijn eerste 50-voets Credit Agricole veruit de best voorbereide zeiler.

entityone

Velux 5 OceansBinnen 40 dagen (op 17 oktober) vertrekt vanuit het Franse La Rochelle de Velux 5 Oceans race. Dit is een round-the-world solo-zeilwedstrijd voor de oudere 60-voets IMOCA zeilmachines, die nu zeilen onder het label van de ‘ECO-60’-klasse. Deze wedstrijd wordt door haar organisatoren graag omschreven als ‘the ultimate solo challenge’. De Belg Christophe Bullens is één van de deelnemers.

entityone

General TapiocaTijdens het voorbije IRC-weekend in Ramsgate introduceerde de Half ton Class Europe een nieuw wedstrijdformat voor de halftonners: teamzeilen. Het idee was om teams van 3 halftonners bij elkaar te brengen (ééntje met een grote rating, één met een middelgrote rating en een serie-halftonner). De commodore van de lokale Royal Temple Yacht Club had voor het winnende team een grote beker veil.

entityone

Cowes Week 2010 - ShamrockGraag uw aandacht voor enkele hoera- berichten vanuit Cowes, dat op maandag zowaar Belgisch kleurde...
Weerom trokken duizenden watersporters de Solent op (wat een voorrecht…) in de hoop hun overall-klassement, waar menig team op zaterdag en/of zondag al een kleine (of soms grote) hypotheek op gelegd hadden, te verbeteren.

entityone

Cowes WeekStraks, zaterdag, wordt voor de deuren van het clubhouse van de Royal Yacht Squadron Cowes Week 2010 op gang geschoten. Onnodig u uit te leggen dat ze daar intussen de knepen van het vak kennen (op het gebied van wedstrijdorganisatie dan toch), want die Cowes Week dat doen ze daar al sinds 1826… Enfin, de organisatie verwacht ook dit jaar wee meer dan 1000 deelnemende jachten en andere zeilvaartuigen, goed voor de bieromzet in de lokale pubs.

entityone

Schelderegatta 2010Het was een zonovergoten Schelderegatta die Keizer Harry en zijn gevolg voor het zeilersvolkje organiseerden het voorbije weekend. De noordwestenwind die als zwak aangekondigd was door de weerman, besloot om er na de start een paar knopen bij te doen, tot grote tevredenheid van de spitrimmers.

entityone

Akilaria 40De Class 40 Great Circle (een Akilaria 40 voor de kenners) van de Belg Gérald Bibot vestigde gisterenochtend een nieuw record op de overtocht van de Middellandse Zee op het traject Marseille-Carthagena (Tunesië). Met zijn tijd van 35 uur, 36 minuten en 13 seconden (12,89 knopen gemiddeld) vestigt Gérald een nieuwe referentietijd voor bemande schepen van de Class 40 klasse.

entityone

MoanaVideo - De zevende uitgave van de Grand Prix International de la Côte d’Opale kende op pinkstermaandag een uitmuntend slotakkoord met haast perfecte zeilcondities op de rede van Duinkerke: zacht briesje, zomerse zon en felbevochten strijd op het water tussen 54 teams die uitkwamen in IRC 1, IRC2, HN1, HN2 & de sportbotenklasse.

entityone

Delta Lloyd regattaNu woensdag gaat de Delta Lloyd regatta, aka de Holland Regatta, van start in Medemblik. Dit is de vierde World Cup wedstrijd van het jaar, en alle toppers met Olympische ambities worden verwacht in Medemblik. In zo goed als alle klasses is de top tien van de World Ranking present. Het beloofd opnieuw een heel spannende en hoogstaande wedstrijd te worden.