Fettje Osinga

Fettje heeft, zoals het een echte Fries betaamd, een passie voor de zeilsport en alles wat daar bij hoort. Ze is specialist in de zeilsport en werkt voornamelijk als event professional en met online media. Op het water kun je haar voornamelijk vinden in de J/70 met haar team She Sails, hier op Clubracer zal ze haar enthousiasme voor onze sport met jullie delen.

Articles by Fettje Osinga

Eredivisie Zeilen
Fettje Osinga

Onder sterk wisselende omstandigheden zijn dit weekend alle 45 races van de Eredivisie Zeilen gevaren voor de kust van Muiden. Tot de laatste wedstrijden waren er nog zeven teams die aanspraak maakten op het podium. Het is de jeugd van WSV Giesbeek die er uiteindelijk met de titel van door gaat. De overige tickets voor de Sailing Champions League zijn voor Almere Centraal, WV de Meeuwen en de KNZ&RV.

Sailing Champions League
Fettje Osinga

Vandaag verzamelen 17 verenigingsteams bij de KNZ&RV in Muiden voor het Eredivisie Zeilen evenement van dit jaar. Er staan 45 korte, wedstrijden op het programma die gevaren worden in de J/70 sportboot. Er wordt tot en met zondag gestreden om de vier tickets voor de voorrondes van de Sailing Champions League 2020.

Nederlands Kampioen J/70
Fettje Osinga

In Muiden is er dit jaar voor het eerst gestreden om de blauwe wimpel in de J/70 klasse. In een sterk veld met vele pro’s, oud olympiërs en Volvo Ocean Race veteranen, is het de jeugd van WSV Giesbeek die na twee dagen varen met 10 gezeilde wedstrijden tot Nederlands Kampioen J/70 zijn gekroond.

Team DRV J/70
Fettje Osinga

Vijf Nederlandse team zitten in Porto Cervo, Italië te wachten op goede wind voor het wereld kampioenschap in de J/70 klasse. Het totale deelnemersveld bestaat uit 172 boten. De metingen en registratie zitten er op, de practice race is afgelast: 53 knopen wind is er gespot op het weerstation.

America's Cup
Fettje Osinga

Veel van de grote zeilevenementen veranderen hun format. Vooral onder invloed van sponsors en media. Verliezen de grote zeilcircuits zoals de America's Cup en de Volvo Ocean Race daardoor niet hun identiteit?

Emirates Team New Zealand wint de America's Cup
Fettje Osinga

Vandaag kan Emirates Team New Zealand (ETNZ) de America's Cup mee naar huis nemen zoals de hele community van Nieuw Zeelanders ze vraagt: ‘Bring the Cup home’.

America's Cup
Fettje Osinga

Oracle Team USA zal vol vertrouwen aan de start verschijnen op de Great Sound bij Bermuda, nadat ze gister hebben laten zien dat ze niet alleen de snelheden van Emirates Team New Zealand (ETNZ) kunnen evenaren, maar dat ook ETNZ fouten maken en Oracle kan winnen.  Maar de kiwi’s laten niet met zich sollen en staan na vandaag op match point: 1-6 is de stand. De eerste met 7 punten wint de prestigieuze America’s Cup

America’s Cup
Fettje Osinga

Races 5 en 6 van de America’s Cup staan op het programma en de vraag voor vandaag is vooral: wat heeft Oracle nog kunnen doen om de dominerende Emerates Team New Zealand (ETNZL) tegenstand te bieden? Al snel is duidelijk dat de snelheid en de VMG sterk verbeterd zijn bij Oracle. De boten zijn aan elkaar gewaagt en de meerdere lead changes maken het spannender dan hiervoor. de stand is 1-4 voor ETNZL.