Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 28 oktober 2022
Fritz Buyl

Nazomer in de herfst. Tussen een hogedrukgebied met kern boven Centraal-Europa en een complexe lagedrukzone ten westen van de Britse Eilanden wordt via een zuidelijke stroming subtropische warme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 21 oktober 2022
Fritz Buyl

Wisselvallig maar zacht. Via een zuidwestelijke stroming wordt zacht maar onstabiele zeelucht aangevoerd, maar zaterdag 22 oktober ’22 liggen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 14 oktober 2022
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een golvende storing beïnvloedt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 7 oktober 2022
Fritz Buyl

Rustig en zonnig weekend. Na de passage van een zwakke storing komt dit weekend een nieuw hogedrukgebied vanaf de Azoren ons weer beïnvloeden.

Weerkaart vrijdag 30 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een actief golvend front, verbonden aan een diepe depressie ten zuiden van IJsland trekt met veel wind en neerslag dit weekend over onze regio.

Weerkaart vrijdag 23 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een golvend koufront, verbonden aan een depressie tussen Groenland en Spitsbergen, slingert dit weekend over onze regio.

Weerkaart vrijdag 16 september  2022
Fritz Buyl

Onstabiele polaire lucht. Tussen een hogedrukgebied ten noordwesten van Groot-Brittannië en een omvangrijke Scandinavische depressie wordt onstabiele maritiem polaire lucht naar onze regio gestuurd.

Weerkaart vrijdag 9 september 2022
Fritz Buyl

Van lagedruk naar hogedruk. Eerst krijgen we nog wisselvallig weer door een opvullende depressie boven de Noordzee, nadien komen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 2 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend gaan we van hoog (hogedrukinvloed) naar laag (lagedrukinvloed). Dit weekend komen we geleidelijk onder de invloed van een depressie in de buurt van de Britse Eilanden.

Weerkaart vrijdag 26 augustus 2022
Fritz Buyl

Zonnig en koel. Op de oostelijke flank van een hoog boven de Britse Eilanden wordt via een noordoostelijke stroming frisse maritieme lucht aangevoerd.