Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 19 april 2019
Fritz Buyl

Het Paasweekend wordt een zonovergoten lenteweekend maar de zeebries tempert de temperaturen aan zee.

Weerkaart vrijdag 12 april 2019
Fritz Buyl

Het weekend wordt licht wisselvallig met koude nachten. Op de zuidelijke flank van een hoog wordt via een noordoostelijke stroming frisse lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 5 april 2019
Fritz Buyl

Het weekend wordt geleidelijk aan licht wisselvallig. We komen tijdens het weekend geleidelijk onder de invloed van een complex lagedrukgebied te liggen.

Weerkaart vrijdag 29 maart 2019
Fritz Buyl

We krijgen een weekend met twee gezichten. Zaterdag trekt het Europese hoog oostwaarts weg waardoor op zondag een koufront onze kust kan passeren.

Weerkaart vrijdag 22 maart 2019
Fritz Buyl

Langzaam komt de lente terug in het land! Hoge druk blijft ons weerbeeld bepalen. Een eerste hogedrukgebied trekt vandaag vrijdag 22 maart 2019 oostwaarts weg, waardoor morgen zaterdag 23 maart ’19 een zwak koufront kan passeren. Maar zondag 24 maart ’19 staat het volgende hoog al klaar om over te nemen.

Weerbericht weekend 16 en 17 maart
Fritz Buyl

Nog steeds onstuimig herfstweer! Nog steeds geen verandering op de weerkaarten en frontale depressies met hun bijhorende storingen bepalen dit weekend het weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 8 maart 2019
Fritz Buyl

Nog steeds onstuimig herfstweer! Frontale depressie met hun bijhorende storingen bepalen dit weekend het weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 1 maart 2019
Fritz Buyl

Na de lente komt… de herfst! Hogedruk ruimt de baan voor lagedrukgebieden met bijhorende fronten en deze zorgen voor veel wind, bewolking en , vooral op zondag, regen.

Weerkaart vrijdag 22 februari 2019
Fritz Buyl

De lente houdt aan! Dit weekend wordt ons weer gunstig bepaald door een krachtig hogedrukgebied. 

Weerkaart vrijdag 15 februari 2019
Fritz Buyl

Lente! Dit weekend wordt ons weer gunstig bepaald door een krachtig hogedrukgebied.