Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 22 oktober 2021
Fritz Buyl

Opnieuw een aangenaam herfstweekend. Een hogedrukgebied, waarvan de kern van over Noord-Frankrijk naar Duitsland trekt, zorgt in het weekend voor rustig en overwegend droog weer.

Weerkaart vrijdag 15 oktober 2021
Fritz Buyl

Rustig en aangenaam herfstweekend. Tijdens het weekend bouwt zich hoge druk over onze streken en dit beïnvloedt ons weer gunstig.

Weerkaart vrijdag 8 oktober 2021
Fritz Buyl

Rustig en aangenaam herfstweekend. Een uitloper van een krachtig Russisch hogedrukgebied richting Frankrijk en onze streken beïnvloedt dit weekend ons weer gunstig.

Weerkaart vrijdag 1 oktober 2021
Fritz Buyl

Herfstweekend. Frontale storingen met veel wind en neerslag bepalen ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 24 september
Fritz Buyl

Zonnig en zacht. Zaterdag 25 september ’21 zorgt een zwakke hogedrukwig voor rustig en zonnig weer, maar zondag 26 september ’21 is de atmosfeer onstabieler.

Weerkaart vrijdag 17 september 2021
Fritz Buyl

Rustig weekend. Tijdens het weekend beschermt een verzwakkend hoog boven Duitsland ons zodat een front maar moeizaam tot onze kust kan doordringen.

Weerkaart vrijdag 10 september 2021
Fritz Buyl

Toch een beetje nazomer. Tijdens het weekend bouwt zich een hogedrukgordel op boven het Europese vasteland.

Weerkaart vrijdag 3 september 2021
Fritz Buyl

Eindelijk zomer. Een omvangrijk hogedrukgebied met kern in de buurt van Schotland bepaalt ons weer en breidt zich uit richting Scandinavië.

Weerkaart vrijdag 27 augustus 2021
Fritz Buyl

Noordelijke stroming. Een depressiekern boven de Baltische Zee verplaatst zich naar Polen en zorgt voor een noordelijke stroming met een aanvoer van (licht) onstabiele, koele en vochtige zeelucht naar onze streken.  

Weerkaart vrijdag 20 augustus 2021
Fritz Buyl

Half zomers weekend. Het Europese hoog met kern boven Scandinavië bepaalt ons weer gunstig maar zondag 22 augustus ’21 trekt een frontale depressie over onze kust.