Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 3 april 2020
Fritz Buyl

Lente!!!  Dit weekend trekt een hoog van west naar oost over onze kust waardoor via een zuidoostelijke tot zuidelijke stroming droge, en zachte continentale lucht wordt aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 27 maart 2020
Fritz Buyl

Gevoelig kouder.  De hogedrukinvloed verliest dit weekend geleidelijk aan kracht, waardoor onstabiele lucht van polaire oorsprong tot onze kust kan doordringen.

Weerkaart vrijdag 20 maart 2020
Fritz Buyl

Frisse lente. Na het oplossen van een stationair koufront, wordt er via een oostelijke stroming frisse maar droge continentale lucht aangevoerd dit weekend.

Weerkaart vrijdag 13 maart 2020
Fritz Buyl

Kantelweekend. Zaterdag 14 maart ’20 komen we nog onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen maar vanaf zondag 15 maart ’20 wordt de hogedrukinvloed steeds groter.

Weerkaart vrijdag 6 maart 2019
Fritz Buyl

De zonale stroming met aanvoer van onstabiele, maritieme lucht en frontale storingen blijft onveranderd aanhouden. We komen dit weekend opnieuw onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen en het weerbeeld wordt bepaald door frontale passages.

Weerkaart vrijdag 28 februari 2020
Fritz Buyl

Voor het vierde weekend op rij bepaalt een diepe depressie ons weerbeeld. Vooral op de doortocht van het koufront op zaterdag 29 februari ’20 komt er opnieuw veel wind te staan.

Weerkaart vrijdag 21 februari 2019
Fritz Buyl

In een sterke zonale stroming liggen we dit weekend op de grens van hoge (ten zuiden van ons) en lage druk (ten noorden van ons). Het polair front slingert het ganse weekend in onze buurt.

Weerkaart vrijdag 14 februari 2020
Fritz Buyl

Winderig weekend met bezoek van storm Dennis. Het tweede weekend op rij komen we in een sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.

Weerkaart vrijdag 7 februari 2020
Fritz Buyl

Stormachtige zondag. We komen dit weekend in een zeer sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.

Weerkaart vrijdag 27 december 2019
Fritz Buyl

Zonniger en droog maar nog geen winterweer. We komen onder de gunstige invloed van een krachtig hoog boven Oost- en Noord-Europa.