Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 23 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een golvend koufront, verbonden aan een depressie tussen Groenland en Spitsbergen, slingert dit weekend over onze regio.

Weerkaart vrijdag 16 september  2022
Fritz Buyl

Onstabiele polaire lucht. Tussen een hogedrukgebied ten noordwesten van Groot-Brittannië en een omvangrijke Scandinavische depressie wordt onstabiele maritiem polaire lucht naar onze regio gestuurd.

Weerkaart vrijdag 9 september 2022
Fritz Buyl

Van lagedruk naar hogedruk. Eerst krijgen we nog wisselvallig weer door een opvullende depressie boven de Noordzee, nadien komen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 2 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend gaan we van hoog (hogedrukinvloed) naar laag (lagedrukinvloed). Dit weekend komen we geleidelijk onder de invloed van een depressie in de buurt van de Britse Eilanden.

Weerkaart vrijdag 26 augustus 2022
Fritz Buyl

Zonnig en koel. Op de oostelijke flank van een hoog boven de Britse Eilanden wordt via een noordoostelijke stroming frisse maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 augustus 2022
Fritz Buyl

Rustig weekend. Via een zuidwestelijke stroming wordt dit weekend maritieme lucht aangevoerd. Zaterdag 20 augustus ’22 ondervinden we de gunstige invloed van een hogedrukwig maar zondag 21 augustus ’22 moeten we afrekenen met de restanten van een storing.

Weerkaart vrijdag 12 augustus 2022
Fritz Buyl

Zonnig en heel warm. Continentale, droge en erg warme lucht wordt aan de zuidoostflank van een hogedrukgebied aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 5 augustus 2022
Fritz Buyl

Zonnig en geleidelijk warmer. Dit weekend bouwt zich een hoogterug op boven West-Europa en krijgen we opnieuw een zomers weekend.

Weerkaart vrijdag 29 juli 2022
Fritz Buyl

Rustig weekend. Dit weekend zorgt een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren voor een stabilisatie van ons weer.

Weerkaart vrijdag 22 juli 2022
Fritz Buyl

Zonnig weekend. Een nieuwe uitloper van hoge druk zorgt dit weekend voor zonnig weer.