Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 20 mei 2022
Fritz Buyl

Rustig en zonnig weekend na het dondergeweld. Een uitloper van het Azorenhoog nestelt zich in onze omgeving.

Weerkaart vrijdag 13 mei 2022
Fritz Buyl

Haast een zomers weekend. Een hoog nestelt zich ten noorden van onze regio waardoor er geleidelijk warmere lucht wordt aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 6 mei 2022
Fritz Buyl

Front op zaterdag. Terugkeer van de zon op zondag. Een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van de Azoren tot Polen, beïnvloedt ons weer gunstig maar een zwak koufront, verbonden aan een depressie in de Noorse Zee, trekt zaterdagvoormiddag over onze kust.

Weerkaart vrijdag 29 april 2022
Fritz Buyl

Licht wisselvallig en fris weekend. Een verzwakkend hoog boven onze regio blijft ons dit weekend beschermen tegen actieve storingen.

Weerkaart vrijdag 22 april 2022
Fritz Buyl

Zonnig weekend. Via een noordoostelijke stroming wordt eerst nog stabiele, continentale lucht aangevoerd, maar tijdens het weekend wordt de lucht geleidelijk onstabieler onder invloed van een depressie in de Golf van Biskaje.

Weerkaart vrijdag 15 april 2022
Fritz Buyl

Zonnig Paasweekend. Tijdens het weekend ligt er boven een groot deel van West-Europa een hogedrukgebied dat ook boven België het weer gunstig beïnvloedt.

Weerkaart vrijdag 8 april 2022
Fritz Buyl

Steeds zonniger. Op de oostelijke flank van een Atlantisch hoog wordt eerst nog via een noordelijke stroming koude en onstabiele polaire lucht aangevoerd maar geleidelijk komen we steeds meer onder de gunstige invloed van het hoog

Weerkaart vrijdag 1 april 2022
Fritz Buyl

Winters weekend. Tussen een Atlantisch hoog en een complex laag boven de Alpen wordt via een noordelijke stroming koude en onstabiele polaire lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 25 maart 2022
Fritz Buyl

Zonnig weekend. Een hogedrukgebied strekt zich uit van Ierland tot Polen en stabiliseert onze atmosfeer tot en met dit weekend.

Weerkaart vrijdag 18 maart 2022
Fritz Buyl

Zonnig op zaterdag. Kans op buien op zondag. Een hogedrukkern die zich verplaatst van het zuiden van Engeland naar de Noordzee voert droge en stabiele lucht aan vanuit het oosten tot noordoosten maar op zondag kunnen er buien vallen.