Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 30 juli 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een depressie over het zuiden van Engeland trekt de komende 24 uur naar de Noordzee.

Weerkaart vrijdag 23 juli 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een depressie boven de Golf van Biskaje trekt dit weekend in onze richting.

Weerkaart vrijdag 16 juli 2021
Fritz Buyl

Eindelijk wat zomer. Tijdens het weekend komen we onder invloed van een hogedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden zal ontwikkelen.

Weerkaart vrijdag 9 juli 2021
Fritz Buyl

De zomer kwakkelt verder. Tijdens het weekend wordt nog steeds licht onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 2 juli 2021
Fritz Buyl

Valse start van de zomer. Tijdens het weekend komen we onder de invloed van een Atlantische depressie waarbij storingen ons weer bepalen.

Weerkaart vrijdag 25 juni 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Tijdens het weekend trekt een depressie naar de Golf van Biskaje en voert onstabiele maar steeds warmere lucht naar onze kust.

Weerkaart vrijdag 18 juni 2021
Fritz Buyl

Onstabiel weekend. Tijdens het weekend trekken thermische depressiekernen vanaf Frankrijk over ons land en komen onweersbuien tot ontwikkeling.

Weerkaart vrijdag 11 juni 2021
Fritz Buyl

Zomers weekend. Tijdens het weekend bepaalt een uitloper van het Azorenhoog ons weer gunstig.

Weerkaart vrijdag 4 juni 2021
Fritz Buyl

Stilte na de storm? Tijdens het weekend stroomt frissere maritieme lucht vanuit het noordwesten naar onze streken en stabiliseert de atmosfeer onder invloed van een hogedrukwig die ons via het westen bereikt..

Weerkaart vrijdag 28 mei 2021
Fritz Buyl

Eindelijk droger en warmer. Een hogedrukgebied boven de Noordzee beïnvloedt ons weer gunstig en via een oostelijke tot noordoostelijke stroming wordt er alsmaar warmere lucht naar onze streken aangevoerd.