Fritz Buyl

Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Articles by Fritz Buyl

Weerkaart vrijdag 10 juli 2020
Fritz Buyl

Zonnig en rustig weekend. Tijdens het weekend krijgen we geleidelijk de gunstige invloed van een naderend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan.

Weerkaart vrijdag 3 juli 2020
Fritz Buyl

Frontaal weekend. Een Atlantische depressie trekt richting de Noordzee, via een strakke ZW-lijke stroming worden fronten naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 26 juni 2020
Fritz Buyl

Kantelweekend. Na de aanvoer van warme onstabiele lucht vandaag vrijdag 26 juni 2020 komen we tijdens het weekend onder de invloed van een depressie met kern boven Schotland. Na de passage van een occlusie op zaterdag 27 juni ’20 wordt gevoelig frissere maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 juni 2020
Fritz Buyl

Het zomert verder. Tijdens het weekend komen onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog te liggen maar op zondag 21 juni ’20 passeert een storing.

Weerkaart vrijdag 12 juni 2020
Fritz Buyl

Zwoel en onstabiel. Warme maar potentieel onstabiele lucht wordt door een depressie in de Golf van Biskaje dit weekend naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 5 juni 2020
Fritz Buyl

Wisselvallig en winderig. Een depressiekern over de Noordzee bepaalt ons weer. Storingen of soms onstabiele zeelucht eraan verbonden verplaatsen zich over onze kust.

weerbericht
Fritz Buyl

Volop lente! Een krachtig hoog met kern ten noordoosten van onze kust voert geleidelijk warmere en droge lucht aan via een naar het oosten ruimende stroming.

Weerkaart vrijdag 22 mei 2020
Fritz Buyl

Zaterdag neemt de lente een break maar zondag komt ze terug. Vandaag vrijdag 23 mei ’20 en morgen zaterdag 23 mei ’20 liggen we onder invloed van een Atlantische depressie maar op zondag 24 mei ’20 komen we onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog.

Weerkaart vrijdag 15 mei 2020
Fritz Buyl

Lente! Een uitloper van een hogedrukkern ten westen van Ierland zorgt voor mooi weer.

Weerkaart vrijdag 8 mei 2020
Fritz Buyl

Zonnige, warme zaterdag. Koude zondag. Een hoog in onze buurt verliest geleidelijk zijn invloed op ons weerbeeld waardoor zondag 10 mei ’20 een koufront polaire lucht vanuit het noorden aanvoert.