Kat

Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Articles by Kat

Minitransat
Kat

Op woensdag 20 oktober heeft de internationale jury beslist dat de protesten die door 19 deelnemers werden ingediend op het einde van de eerste etappe, gegrond waren. De wedstrijdleiding moet nu een schadeloosstelling (redress) toekennen. 

 

DENIS VAN WEYNBERGH
Kat

Denis Van Weynbergh neemt dit jaar deel aan de Transat Jacques Vabre, een zeilrace met dubbele bodem want de zeiler wil zich ook kwalificeren voor de Vendée Globe 2024. Hij wil graag een beroep doen op iedereen die hem wil steunen om de nodige financiering rond te krijgen en zo misschien de eerste Belg worden die de Vendée Globe voltooit. 

Parcours Transat Jacques Vabre 2021:
Kat

Op 7 november om 13.27 uur zullen niet minder dan 23 IMOCA-boten, van de 80 ingeschreven deelnemers (vier klassen), beginnen aan de 5.800 zeemijl (10.740 km) lange strijd doorheen de Noord-Atlantische Oceaan, met voor het eerst een finish in Fort-de-France op Martinique: de Transat Jacques Vabre-Normandië-Le Havre.

Clarisse Crémer
Kat

Na een zeer succesvolle editie in 2020, die beloond werd met een knappe 12de plaats voor de de jonge zeilster tijdens haar eerste reis rond de wereld, zetten Banque Populaire en Clarisse Crémer hun avontuur voort. De ambitie is om met een draagvleugelboot van de 2020 generatie de Vendée Globe van 2024 te zeilen en een nog beter resultaat neer te zetten. 

Stars & Stripes
Kat

De New York Harbor Sailing Foundation is van plan om Amerika's beroemdste zeiljacht te restaureren. Het zeiljacht werd in juni 2021 naar een werf gesleept zodat haar herstelling kan beginnen. The Stars & Stripes won in 1987 dankzij Dennis Conner de spannendste America’s Cup ooit. Het was tegelijkertijd één van de grootste comebacks in de zeilsportgeschiedenis. 

Team Motions
Kat

Swan heeft de winnaars gekroond in de vier klassen van de Swan One Design Worlds na een week die gekenmerkt werd door uitdagende omstandigheden. De triomferende eigenaars en bemanningen mogen zich de beste ter wereld noemen na hun strijd om de top van het klassement in St Tropez. In de Swan 45 klasse behield de wereldkampioen van vorig jaar, de Nederlandse Motions, zijn titel. 

Samantaga
Kat

Samantaga (Swan45) wint overtuigend in IRC1 én behaalt line-honours. Lees hieronder het verslag van de Huysman Antwerp Race vanuit de kuip van de winnaars. 

LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL)
Kat

Léandre de Schrynmakers, schipper van de serieboot DRAGO (906) heeft op zaterdag 9 oktober om 0h38'40" (UTC) als 15 deelnemer de finishlijn van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef overschreden. De zeiler deed er 11 dagen, 20 uur, 8 minuten en 40 seconden over om het 1.350 mijl lange traject tussen Les Sables d'Olonne en Santa Cruz de La Palma af te leggen.

Volvo 164 class40
Kat

De Belgische schipper Jonas Gerckens heeft een gebroken rib opgelopen tijdens een zware trainingssessie (25 tot 30 knopen wind) op de VOLVO 164 ter voorbereiding van de Transat Jacques Vabre.

Port of Galway
Kat

Terwijl het grootste deel van de vloot van 90 boten die deelnemen aan de Mini Transat 2021 ondertussen Portugal gepasseerd zijn en goed op weg zijn naar hun geplande tussenstop op de Canarische Eilanden, hebben sommige vaartuigen in de vloot zwaar te lijden gehad van extreme weersomstandigheden en aanvallen van walvissen voor de kust van Noordwest-Spanje. Ze werden gedwongen beschutting en veiligheid te zoeken in de dichtstbijzijnde havens.