Kat

Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Articles by Kat

Route du Rhum
Kat

De 30 schippers in de categorieën Rhum Mono en Rhum Multi die zullen deelnemen aan de Route du Rhum 2022 met bestemming Guadeloupe, bereiden zich voor op het beroemde soloparcours over de Atlantische Oceaan. Het is in deze kernklassen dat de echte avonturiers en ook de amateur soloschippers zitten. De strijd om de overwinning belooft hevig te worden. Deze zeilboten staan dan ook het dichtst bij de oorsprong van de race. 

Jonas Gerckens
Kat

Jonas Gerckens staat op het punt om deel te nemen aan zijn tweede Route du Rhum, een solo-oversteek van de Atlantische Oceaan. Jonas: "Van kinds af aan oefent de open zee een enorme aantrekkingskracht uit op mij, dwingt ze me om verder te kijken, voorbij de horizon"

Benefleet “Sailing for Think Pink” groot succes
Kat

Sailing for Think Pink organiseerde op 1 oktober in Breskens de Benefleet. Het werd een gezellige en ludieke zeilnamiddag en- avond ten voordele van Think Pink dat zich inzet voor borstkankerpatienten. Ondanks de winderige (maar wel zonnige dag) was de Benefleet een groot succes. 
 

Maarten Jamin en zijn team
Kat

Het Zwitserse kampioenschap 2022 van de Yngling klasse werd, samen met de Dolphin klasse, gevaren en georganiseerd o.l.v. de Yacht Club van Spiez van 22 tot 24 september. Er stonden 21 Ynglings aan de start, waaronder Maarten Jamin en zijn team als regerend wereldkampioen uit Nederland.
 

Route du Rhum 2022: aftellen naar 6 november: village depart Saint Malo
Kat

In de 44-jarige geschiedenis hebben nog nooit zoveel schippers deelgenomen aan de Route du Rhum met Bestemming Guadeloupe. Voor de 12de editie van de meest mythische transatlantische race vertrekken 138 solozeilers vanuit Saint Malo naar Guadeloupe. Het is nu aftellen naar deze langverwachte editie, die op 6 november om 13:02 uur van start gaat in Saint-Malo.

Jonas Gerckens en Sophie Faguet
Kat

België mist net het podium wereldkampioenschap oceaanracen. De Red Dolphins, de Belgisch-Franse Sophie Faguet en de Belg Jonas Gerckens, zijn als 5de geëindigd op het wereldkampioenschap zeilen gemengd dubbelspel 2022 in Slovenië op boten van Figaro 3. 

Nieuwe generatie IMOCA 60s zet huidige racewereld op zijn kop
Kat

Nu de nieuwe oceaanracing foilers klaar staan voor de komende Ocean Race en de Véndee Globe, gaat de zeilracewereld zoals we die nu kennen op de schop.

deelnemer loopt op de rotsen
Kat

Golden Globe Race. Op 18 september om 05.45 uur lokale tijd loopt Guy de Boer met "SPIRIT", zijn Tashiba 36 op de rotsen op 50 meter van het strand aan de noordkust van FUERTEVENTURA op de Canarische Eilanden. De Golden Globe Race, is een single-handed race zonder assistentie, GPS noch elektronica aan boord, en ging op 4 september van start vanuit Les Sables d'Olonne.

Sebastian Steinbarth: “Ik ben super blij dat ik de uitdaging heb doorstaan”
Kat

De Silverrudder Challenge wordt één keer per jaar georganiseerd met start en finish in Svendborg (DEN). De race wordt singlehanded gezeild rond Funen. De richting is afhankelijk van de heersende weersomstandigheden. Silverrudder Challenge heeft 7 bootcategorieën, en in elk daarvan wordt een winnaar bekend gemaakt. Tenminste, als de deelnemers in staat zijn de winnaars van vorig jaar te verslaan in snelheid. Naarmate het aantal deelnemers toeneemt, wordt de concurrentie ook zwaarder. Maar de uitdaging blijft hetzelfde: 134 Nautische Mijlen rond Funen - solo.

Diabolic wint Regatta Rei en Jaume
Kat

De Regatta Rei en Jaume is een wedstrijd die meetelt voor het Spaans en Catalaans kampioenschap en vertrekt in Salou om 105 nm later te eindigen in Mallorca. De wedstrijd ging door van 8 tot 10 september. Zo’n wedstrijd op de Med is altijd prima georganiseerd en voorbereid. Hieronder volgt een uit de kuip verslag van Glenn De Brouwer (BEL).