Kat

Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Articles by Kat

DutchSail zoekt vrouwelijke zeilers voor Women’s en Youth America’s Cup team
Kat

DutchSail heeft de inschrijvingen voor het Women’s en Youth America’s Cup team geopend. Geïnteresseerde Nederlandse zeilers die aan de voorwaarden voldoen kunnen zich onmiddellijk online aanmelden. Beide teams staan onder leiding van coaches Annemieke Bes en Pieter-Jan Postma. Midden april maakt het duo een eerste selectie bekend voor beide evenementen, die achtereenvolgens in het najaar van 2024 plaatsvinden.

Midnight Sun
Kat

Stichting Zeilrace & Rally (ZRR) organiseert dit jaar voor de 19de keer de zeezeilklassieker  Scheveningen500. Met een langebaanwedstrijd (500Nm) voor gemeten zeiljachten en een toertocht (400Nm) voor zeilers, die in groepsverband hun zeezeilgrenzen willen verleggen wordt Scheveningen500 stilaan dè zeilklassieker van het zeilseizoen. 

The Ocean race: zware tweede etappe belooft een slopend einde
Kat

De vijf IMOCA-teams zijn onderweg naar het noorden, weg van de ijsvrije zone, en richten de boeg naar de finish in Kaapstad.

 The Ocean Race: Vloot zal terug samenkomen onder Tafelberg
Kat

De leiders zijn hard aan het pushen om mijlen te maken richting Kaapstad, maar ze varen naar een zwart gat met lichte wind waardoor de kans groot is dat alle deelnemers terug samenkomen vlak voor de finish in Kaapstad. 
 

The Ocean Race: IMOCA's stellen zich op voor doldrums-oversteek
Kat

De inzet is hoog nu de vloot van The Ocean Race zich in positie brengt om de evenaar over te steken en de doldrums (officieel de Intertropische Convergentie Zone of ITCZ) te passeren.

The Ocean Race  11th Hour Racing Team
Kat

Lichtere omstandigheden betekenen niet automatisch gemakkelijker condities. De IMOCA-vloot moet voortdurend schakelen, van zeil wisselen en gijpen terwijl de teams zigzaggen naar het zuidwesten in de richting van de evenaar en de doldrums. 

tweede etappe wordt uitdagend voor IMOCA-zeilers
Kat

Na een week met stevige passaatwinden in Cabo Verde is de voorspelling voor de start van de tweede etappe veel gunstiger met lichte NE- winden van 5 tot 8 knopen. Leg 2 van The Ocean Race gaat woensdagmiddag om 18.10 UTC (17.10 lokale tijd in Cabo Verde) van start. 

Charlie Enright's 11th Hour Racing Team als tweede over de streep
Kat

De Franse schipper Kevin Escoffier leidde het onder Zwitserse vlag varende Team Holcim-PRB in de vroege ochtenduren naar de overwinning in de eerste etappe van The Ocean Race. Tweede over de streep werd Charlie Enright's 11th Hour Racing Team, dat op de laatste dag van de etappe een late uitdaging van Team Malizia afhield.

Team Holcim-PRB scoort toppunten en wint leg One van The Ocean Race
Kat

Schipper Kevin Escoffier, veteraan van The Ocean Race en nu schipper van Team Holcim-PRB, stuurde zijn boot over de finishlijn bij Mindelo, Cabo Verde net na 01.00 uur lokale tijd op zaterdagochtend, en won zo Leg One van The Ocean Race.

Team Guyot
Kat

De leidende IMOCA's zullen naar verwachting vrijdagnacht en zaterdagochtend aankomen in Cabo Verde. De Imocavloot vreet de mijlen naar het zuiden weg. Snel zeilen met de boeg naar de finish wijzend, een geweldig gevoel.