Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden. De belangrijkste doelstelling van het Watersportverbond is het behartigen van de belangen van de watersport en het bevorderen van de mogelijkheden voor het uitoefenen van de watersport in de ruimste zin.

Het Watersportverbond werkt al meer dan 15 jaar samen met ClubRacer voor de verspreiding van haar nieuwsberichten.

Articles by Watersportverbond

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout
Watersportverbond

Op de laatste medalrace dag bij de World Cup in Genua hebben de Nederlandse zeilsters geen podiumplekken weten te bemachtigen. 470-zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout moesten zich na een lastige medalrace tevreden stellen met een 8e plek overall. Laser Radial-zeilster Maxime Jonker eindigt haar World Cup op de 10e plek.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens
Watersportverbond

De Nederlandse 49erFX-zeilsters Odile van Aanholt & Marieke Jongens hebben tijdens de medalrace in Genua het maximale aantal punten (10) voor de nationale selecties in de wacht gesleept. Het duo finishte de medalrace als 1e en pakt het goud bij de World Sailing World Cup in Italië.

49erFX zeilsters
Watersportverbond

De Nederlandse 49erFX zeilsters hebben bij de World Cup in Genua hun eerste wedstrijddag met slechts 5-10 knopen wind toch nog twee races kunnen varen. De vier damesteams varen deze week de eerste wedstrijdreeks (uit twee), voor de interne selectie van het Watersportverbond.

TeamNL Zeilen
Watersportverbond

De Olympische zeilevenementen volgen elkaar in rap tempo op voor de Olympische zeilploeg TeamNL Zeilen. Na de Prinses Sofia Cup, begin april, is het alweer tijd voor het volgende selectie-evenement. Ditmaal voor de zeilsters in de 49erFX-klasse, waar door 4 teams zal worden gestreden om het Olympische ticket.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Een stormachtige medalrace dag bij de Prinses Sofia Cup voor de Nederlandse zeilers. Met harde wind en hoge golven werden de races van de top-10 zeilers per klasse gevaren. Voor TeamNL Zeilen actie in twee klassen: Nicholas Heiner in de Finn en drie Nederlandse zeilsters in de Laser Radial.

Pieter-Jan Postma
Watersportverbond

Op de vierde racedag van de Prinses Sofia Cup waait er een flinke wind door de baai van Palma. Met een shifty wind, uiteenlopend van 6 tot 26 knopen, kunnen de wedstrijden geheel volgens schema van start. Voor Finn-mannen Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma blijkt het een belangrijke dag.

Prinses Sofia Cup
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers die naar Palma gekomen zijn om hun eerste selectiewedstrijd om het Olympische ticket te varen (470-women en Finn) hebben op hun tweede wedstrijddag grotere gaten geslagen in het klassement. Met name in de Finn heeft een flinke verschuiving in het klassement plaatsgevonden. Bij de 470-women werd hard gezwoegd, maar werd door beide teams nog niet het beoogde niveau gezeild.  

TeamNL Zeilen
Watersportverbond

Tijdens de eerste dag van de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca kregen de Nederlandse topzeilers direct met uitdagende omstandigheden te maken. De wedstrijden kwamen pas laat op gang door een gebrek aan wind, maar in de loop van de middag mocht er dan toch eindelijk gezeild worden.

TeamNL Zeilen
Watersportverbond

Na een intensieve trainingsperiode maken de Nederlandse Olympische zeilers zich op voor een van de grootste uitdagingen in hun Road to Tokio: de nationale selecties. Het is elke 4 jaar weer een onvermijdelijk gegeven: Er mag straks maar één zeiler per zeilklasse naar de Olympische Spelen.

Eredivisie Zeilen
Watersportverbond

Wegens een tekort aan deelnemers heeft de Stichting Eredivisie Zeilen besloten de serie te annuleren. Het Watersportverbond vindt dit jammer, zeker ook voor alle enthousiaste deelnemers en verenigingen die zich op deze serie hadden verheugd. Wij danken het bestuur van de Stichting Eredivisie Zeilen en alle betrokkenen voor hun inzet.