Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden. De belangrijkste doelstelling van het Watersportverbond is het behartigen van de belangen van de watersport en het bevorderen van de mogelijkheden voor het uitoefenen van de watersport in de ruimste zin.

Het Watersportverbond werkt al meer dan 15 jaar samen met ClubRacer voor de verspreiding van haar nieuwsberichten.

Articles by Watersportverbond

Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

De zeilers van Team Allianz zijn op 4 juni goed voor drie gouden medailles tijdens de Hempel World Cup at the Allianz Regatta. Bart Lambriex en Floris van de Werken waren op de voorlaatste dag al zeker van het goud in de 49er skiff klasse. Odile van Aanholt en Annette Duetz moeten nog heel hard werken in hun medalrace om hun Belgische concurrenten van zich af te houden, hetgeen lukte. Catamaran-zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer winnen de medalrace en pakken ook het goud in de Nacra17.

Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Met nog iets meer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 hebben zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz besloten samen verder te gaan. Annette Duetz pakte in 2021 met Annemiek Bekkering de bronzen olympische medaille in Tokio in de 49erFX. Odile van Aanholt werd in dezelfde skiffboot, niet veel later dat jaar in Oman, wereldkampioen samen met Elise de Ruijter.

Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Met de medalrace nog te gaan weten Odile van Aanholt en Annette Duetz, zo goed als zeker, beslag te leggen op het goud in de 49erFX klasse. Met precies 20 punten verschil, op de Braziliaanse tweevoudig olympisch kampioenen, voeren de Team Allianz zeilsters de ranglijst aan van de sterk bezette Trofeo Princesa Sofía. Als ze zaterdag 9 april de medalrace varen en reglementair finishen, zijn de Nederlandse vrouwen zeker van de overwinning op deze wereldbekerwedstrijd.

Team Allianz
Watersportverbond

De Nederlandse zeilsters Van Aanholt en Duetz nog steeds aan de leiding op wereldbekerwedstrijd. Met nog twee dagen te gaan voert het team van Odile van Aanholt en Annette Duetz nog steeds de ranglijst aan in de 49erFX tijdens de Trofeo Princesa Sofía. Het Nederlandse Team Allianz duo heeft na negen races nu negen punten voorsprong op Martine Grael en Kahena Kunze, de tweevoudig olympisch kampioenen uit Brazilië.

Team Allianz
Watersportverbond

Halverwege de Trofeo Princesa Sofia zijn de voorrondes voorbij. Op deze eerste wereldbeker van het jaar komen de Nederlandse zeilers in de ILCA6 en ILCA7 op 6 april al uit in de finale races in de Goldfleet. Alle andere zeilers ronden vandaag hun kwalificatieseries op Mallorca af met veel minder wind dan gisteren. Odile van Aanholt en Annette Duetz gaan nog steeds aan de leiding in de 49erFX met slechts een punt voorsprong op tweevoudig olympisch kampioenen Grael en Kunze.

Odile Van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Op de tweede dag van de Trofeo Prinsesa Sofía komen alle tien olympische klassen in actie. Dus ook de Kitefoilers, 49er- en Nacra17 zeilers. Het weer is vriendelijker dan op dag een, met de koude wind uit Noordoost variërend van 18-24 knopen. In de 49er FX gaan de Nederlandse zeilsters Odile Van Aanholt, en Annette Duetz voortvarend van start. Ze delen, na drie races, de koppositie met de Braziliaanse tweevoudig olympisch kampioenen Grael en Kunze. In de IQFoil klasse voert windfoiler Luuc van Opzeeland de ranglijst aan na zeven races.

Maxime Jonker
Watersportverbond

Na twee jaar zijn meer dan 1.000 topzeilers uit de hele wereld verzameld in de Baai van Palma voor de Trofeo Prinsesa Sofía. Ze worden op de eerste dag getrakteerd op veel wind uit het noorden, ‘standje overleven’ zeg maar. Van de tien olympische disciplines komen volgens planning vijf klassen in actie op 4 april. Maxime Jonker is beste Nederlander en scoort een overwinning in de ILCA6 in haar enige race.

Nederlandse selectie verzamelt zich voor de Trofeo Princesa Sofia
Watersportverbond

Met nog minder dan 2,5 jaar te gaan tot Parijs 2024 hebben de best zeilers, wind- en kitefoilers van de wereld zich verzameld in de baai van Palma om de krachten te meten tijdens de 51ste Trofeo Princesa Sofía. De bijna voltallige nationale selectie van het Watersportverbond, TeamAllianz, is present voor de eerste wereldbekerwedstrijd als onderdeel van de Hempel World Cup Series van 2022. Het toernooi begint op maandag 4 april en eindigt met de medalraces op zaterdag 9 april.

Nederlands kampioen
Watersportverbond

Op de laatste dag van Allianz Regatta worden de deelnemers pas rond 14.00 uur het water opgestuurd door wedstrijdleiders Remco de Goederen en Rob Hoogstra. Pas vlak voor de deadline van 16.00 uur, zet de wind genoeg door om een eerlijke wedstrijd te zeilen.