Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden. De belangrijkste doelstelling van het Watersportverbond is het behartigen van de belangen van de watersport en het bevorderen van de mogelijkheden voor het uitoefenen van de watersport in de ruimste zin.

Het Watersportverbond werkt al meer dan 15 jaar samen met ClubRacer voor de verspreiding van haar nieuwsberichten.

Articles by Watersportverbond

Nederlands kampioen
Watersportverbond

Op de laatste dag van Allianz Regatta worden de deelnemers pas rond 14.00 uur het water opgestuurd door wedstrijdleiders Remco de Goederen en Rob Hoogstra. Pas vlak voor de deadline van 16.00 uur, zet de wind genoeg door om een eerlijke wedstrijd te zeilen.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout
Watersportverbond

Als laatste van TeamNL zeilen komen de 470 vrouwen in actie op de Olympische Spelen van Tokio op 28 juli. Afrodite Zegers en Lobke Berkhout beginnen de week niet goed en vinden gedurende het toernooi niet de gewenste vorm en fijn afstemming in het maken van de juiste keuzes. Pas later in de week laten ze zien dat ze bij de wereldtop kunnen aanhaken en plaatsen zich nog net voor de medalrace. In die laatste race eindigt het 470 duo op een negende plaats en wordt tiende in het algemeen klassement.

Lobke Berkhout
Watersportverbond

Op 2 augustus zei Lobke Berhout dit na plaatsing voor medalrace:

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

In de laatste race van hun eerste Olympische Spelen noteren de Nederlandse zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt een zesde plaats. Ze beginnen de race met een valse start, gevolgd door een indrukwekkende comeback. Met dit resultaat eindigen de Nederlandse 49er mannen op een zesde plaats in het eindklassement.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

In de allerlaatste olympische wedstrijd van de Finn klasse, laat Nicholas Heiner een van zijn beste races van het toernooi zien. Heiner komt goed van de startlijn en zeilt zich steeds verder naar voren. Vlak voor de finish, bij de laatste boeironding ligt Heiner op kop en daarmee op een bronzen medaille.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Heel Nederland kent Marit Bouwmeester als een vechter. Als die Friese zeilster, die niet opgeeft. Ze zegt dat ze dat van huis uit heeft meegekregen. Opgeven mag je nooit. Zo ook op deze medalrace dag. 

Team Allianz
Watersportverbond

In de haven van Scheveningen bij het TeamNL Topzeilcentrum zijn op 2 juli 2021 de 11 sporters van Team Allianz uitgezwaaid richting Tokio. In het bijzijn van een selecte groep genodigden hebben de tien zeilers en één kanoër zich voor de laatste keer voor vertrek gepresenteerd aan de aanwezige media en gasten. Een uniek moment voor dit kansrijke elftal topsporters, omdat ze voor het eerst allemaal tegelijkertijd op dezelfde locatie aanwezig zijn.

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

Voor de kust van Medemblik pakken de Nederlandse 49er zeilers het goud, zowel bij de vrouwen als bij de mannen op de Allianz Regatta. Bart Lambriex en Pim van Vugt noteerden een derde plaats in de medalrace en wonnen daarmee hun eerste goud als team in de 49er. Annemiek Bekkering en Annette Duetz wonnen de medalrace en claimen daarmee de eindoverwinning in deze wereldbekerwedstrijd.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

Op de voorlaatste dag van dit Wereldbekerevenement laat Medemblik zich van zijn beste kant zien met zon, golven en windkracht vijf.  De Nederlandse 49er teams, zowel bij de mannen als de vrouwen, zijn op medaillekoers. Op zondag 13 juni staat de medalrace op het programma van de Allianz Regatta, voor de beste tien teams van het klassement.

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

In de 49er klasse zeilen Bart Lambriex en Pim van Vugt een sterke serie.  Op 10 juni eindigde het duo de dag met twee overwinningen op rij. Daarmee namen ze de koppositie over van het Franse Team dat ook geplaatst is voor de Spelen van Tokio. Vandaag 11 juni verdedigen ze die koppositie met succes. Met een score van 7-2-5 gaan ze op kop met 32 punten. Het Franse team van Guillou en Delpeche volgt op 36 punten.