Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden. De belangrijkste doelstelling van het Watersportverbond is het behartigen van de belangen van de watersport en het bevorderen van de mogelijkheden voor het uitoefenen van de watersport in de ruimste zin.

Het Watersportverbond werkt al meer dan 15 jaar samen met ClubRacer voor de verspreiding van haar nieuwsberichten.

Articles by Watersportverbond

World Sailing World Cup
Watersportverbond

Bij de World Sailing World Cup in Miami, die van 29 januari t/m 3 februari plaatsvond in Miami heeft het kersverse 470-duo Afrodite Zegers & Lobke Berkhout bewezen niet onder te doen voor de 470-topteams die al jaren samen in 1 boot doorbrengen. Het Nederlandse duo, dat voor het eerst samen in actie kwam tijdens een World Cup, sluit de week af op een 7e plek in het eindklassement.

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout
Watersportverbond

De zeilers bij de World Sailing World Cup, die van 29 januari t/m 3 februari plaatsvindt in Miami, kregen op zaterdag 2 februari wederom te maken met een lange en uitdagende dag met lichte weersomstandigheden.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens
Watersportverbond

Op dag 4 van de World Sailing World Cup in Miami draait het voor de Nederlandse zeilers in de 49er, de 49erFX en de RS:X om het behalen van een top tien positie en daarmee een plek in de medalrace van zaterdag. Het Nederlandse 49erFX-duo Van Aanholt & Jongens doet, net als het 49er-team Lambriex & Van Vugt, goede zaken en plaatst zich voor de medalrace. Voor regerende Wereldkampioene in de RS:X, Lilian de Geus, zit een medalrace er niet meer in en eindigt de World Cup in Miami een dag te vroeg.

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout
Watersportverbond

De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen hebben niet bepaald hun makkelijkste week in Miami. Uitdagende omstandigheden zetten de zeilers tijdens de eerste World Cup van 2019 op scherp, maar zorgen er ook voor dat zelfs de kleinste foutjes direct hard af worden gestraft. Dat resulteert in wisselende prestaties en veel leermomenten voor de Nederlandse zeilploeg.

Odile van Aanholt in 49erFX tijdens World Cup Miami
Watersportverbond

De Nederlandse topzeilers en windsurfers hebben tijdens hun tweede dag van de World Cup in Miami het grootste deel van hun wedstrijddag wachtend doorgebracht. Het was wachten op goede wind, maar de juiste omstandigheden waren maar heel even te zien. De 49erFX-vloot, met de Nederlandse Van Aanholt & Jongens, maakte daar gretig gebruik van en voer 3 wedstrijden. De andere Nederlandse zeilers hadden minder geluk en kwamen toe aan niet meer dan 1 wedstrijd.

Zegers & Berkhout goed van start
Watersportverbond

De eerste dag bij de World Cup in Miami kregen de zeilers te maken met een lichte en zeer onstabiele wind. Na enige tijd van uitstel vertrokken de zeilers richting race course met zo’n 7 tot 11 knopen wind. Genoeg om enkele races uit te kunnen varen, maar met schommelende resultaten voor de zeilers en windsurfers van TeamNL Zeilen.

TEAMKPN Sportfonds
Watersportverbond

De Nederlandse 49er-zeilers van de Talentploeg van het Watersportverbond krijgen in 2019, voor het tweede jaar op rij, financiële ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds. Met deze extra ondersteuning hopen de zeilers in 2019 de stap naar de top bij de senioren te kunnen maken. Met steun van het fonds kunnen de heren een verbeterslag in hun materiaal maken en deelnemen aan de grote internationale zeilwedstrijden.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers van TeamNL Zeilen maken zich op voor de eerste World Cup van het jaar. Van dinsdag 29 januari t/m zondag 3 februari verzamelt de internationale zeiltop zich in Miami. Een perfect moment om te kijken hoe de zeilers ervoor staan in hun weg naar de Olympische Spelen van 2020. Vooral voor het nieuwe 470-duo Zegers & Berkhout is de World Cup een belangrijk moment om te zien of de nieuwe samenwerking zijn vruchten afwerpt.

Carolijn Brouwer wint Conny van Rietschoten Trofee
Watersportverbond

Carolijn Brouwer is tijdens het Zeiler van het Jaar Gala uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2018. Eerder dit jaar wist zij met Dongfeng Race Team de Volvo Ocean Race te winnen waardoor zij zich, samen met haar collega Marie Riou, de allereerste vrouwelijke winnaar van deze zwaarste wedstrijd voor zeilteams ter wereld mag noemen. Vorige week ontving Brouwer samen met Riou ook al de titel Female World Sailor of the Year.

TeamNL Zeilen
Watersportverbond

De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen zijn door de internationale zeilfederatie World Sailing genomineerd voor Sailing Team of the Year 2018. Andere genomineerden in deze categorie zijn Dongfeng Race Team (CHN), Team Beau Geste (HKG) en Ruggero Tita & Caterina Banti (ITA).