WWSV

Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

  • - Zeilen met allerlei bootvormen (zwaardboten, kielboten, multihull, kajuitjachten,..)
  • - Zeilwagenrijden
  • - Windsurfen
  • - Kitesurfen
  • - Golfsurfen
  • - Stand-up paddle

 

Articles by WWSV

Wannes Van Laer
WWSV

Meer dan 700 zeilers verzamelden van 15 tot en met 21 april in Genua (Italië) voor de 3de stop van de Hempel World Cup Series 2019. Afgelopen week was de lichte wind de rode draad gedurende de Wereldbeker. Wat vaak zorgde voor uitstel van de races en tot lange dagen op het water met soms weinig, maar tactische races en een zoektocht naar een gunstige wind. De Belgische zeilers kwamen in drie verschillende klasses in actie: 49er, 49erFX en Laser Standard.

Eline Verstraelen
WWSV

Belgische zeilster Eline Verstraelen wint brons op de Europa Cup Laser 2019 in Hyères. In een vloot van 198 zeilers (mannen en vrouwen samen) werd de zeilster uit Kapellen 10de overall en 3de bij de dames.

Genua
WWSV

Van 15 tot en met 21 april verzamelen meer dan 700 zeilers in Genua voor de derde ronde van de Sailing World Cup Series 2019. De Belgische zeilers komen in actie in de 49er, de 49erFX en de Laser Standard. De eerste races gaan van start op maandag 15 april en de medailleraces worden op 20 en 21 april gezeild.

Emma Plasschaert
WWSV

In Palma de Mallorca werden vandaag de medailleraces gevaren van de "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia".
Door de zware weersomstandigheden werd de start van de 49er-klasse uitgesteld en uiteindelijk kwamen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers vandaag niet meer in actie. Zo behouden zij hun 10de plaats in de eindstand.

Trofeo Princesa Sofia 2019
WWSV

De "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia" in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op de Wereldkampioenschappen 49er en Laser Standard later dit jaar, waar onze zeilers nog een Olympisch ticket kunnen bemachtigen voor Tokyo 2020.

optimaliseer je IRC meetbrief
WWSV

Op 17 maart organiseert Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) een theoretische en praktische sessie over het meten van zeilen. Om je meetbrief in IRC te optimaliseren is het goed elk jaar je zeilen te (laten) meten. Hoe dat in zijn werk gaat wordt uitgelegd door Jurgen Cluytmans, volgens WWSV een internationale referentie bij World Sailing.

Belgian Sailing Awards 2018
WWSV

De jaarlijkse uitreiking van de Sailing Awards vierde dit jaar zijn terugkeer naar de Belgian Boat Show. Het was immers de Vlaamse Federatie, Wind en Watersport Vlaanderen, die mocht organiseren en daarbij werd gekozen voor een middagsessie.

William De Smet
WWSV

De Belgsiche zeiler William De Smet finishte zondag in de Laser klasse als 7de in zijn allereerste medal race op een World Cup en eindigt zo op de 6de plaats in Miami, ver boven zijn eigen verwachtingen.

William De Smet
WWSV

Na drie zeildagen op de Wereldbeker Zeilen in Miami, ligt de Belgische zeiler William De Smet op de derde plaats in de Laser Standard klasse. William won zijn eerste race van de wedstrijd en de eerste race in de Gold-fleet. Wereldkampioene Emma Plasschaert nadert de top-10 op vijf punten.

Wereldbeker Zeilen in Miami
WWSV

Van 27 januari tot en met 3 februari verzamelen 's werelds beste zeilers in Miami voor de tweede ronde van de Sailing World Cup Series 2019. Meer dan 600 zeilers uit 71 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Zo ook zes Belgische zeilers, die vol ambitie in drie verschillende klasses van start gaan.