WWSV

Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

  • - Zeilen met allerlei bootvormen (zwaardboten, kielboten, multihull, kajuitjachten,..)
  • - Zeilwagenrijden
  • - Windsurfen
  • - Kitesurfen
  • - Golfsurfen
  • - Stand-up paddle

 

Articles by WWSV

Emma Plasschaert
WWSV

Voor het tweede jaar op rij wint Belgische zeilster Emma Plasschaert brons op het Europees Kampioenschap Laser Radial zeilen. Terwijl de Deense Anne-Marie Rindom al zeker was van het goud na 11 races, stond Emma op gelijke punten met de Nederlandse Marit Bouwmeester.

Emma Plasschaert
WWSV

Na vier zeildagen op het Europees Kampioenschap in Porto, ligt Emma Plasschaert (BEL) op de derde plaats in de Laser Radial klasse.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers
WWSV

Van 10 tot en met 19 mei gaat het Europees Kampioenschap zeilen in de 49er en 49erFX klasse door in Weymouth (GBR). In de 49er-klasse zeilt het Belgische team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers met 97 andere teams voor de medailles.

Emma Plasschaert
WWSV

Emma Plasschaert heeft brons gewonnen op 'La Semaine Olympique Française". Deze wedstrijd, waaraan meer dan 200 zeilers deelnamen, vond plaats in het Franse Hyères van 27 april tot en met 4 mei.

Open Noordzee Kampioenschap
WWSV

Op 4 en 5 mei gaat het wedstrijdseizoen van het Open Noordzee Kampioenschap van start met het Nieuwpoort Sailing Weekend. Enkele weken later is er de Hemelvaartklassieker Oostende - Ramsgate en weer terug.

Eline Verstraelen
WWSV

Van 27 april tot en met 4 mei gaat in het Franse Hyères de 'Semaine Olympique Française' door. Meer dan 200 zeilers en surfers zullen vanaf maandag 29 april het beste van zichzelf geven. Drie zeilsters en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen binnen de Laser Radial en de RS:X klasse.

Wannes Van Laer
WWSV

Meer dan 700 zeilers verzamelden van 15 tot en met 21 april in Genua (Italië) voor de 3de stop van de Hempel World Cup Series 2019. Afgelopen week was de lichte wind de rode draad gedurende de Wereldbeker. Wat vaak zorgde voor uitstel van de races en tot lange dagen op het water met soms weinig, maar tactische races en een zoektocht naar een gunstige wind. De Belgische zeilers kwamen in drie verschillende klasses in actie: 49er, 49erFX en Laser Standard.

Eline Verstraelen
WWSV

Belgische zeilster Eline Verstraelen wint brons op de Europa Cup Laser 2019 in Hyères. In een vloot van 198 zeilers (mannen en vrouwen samen) werd de zeilster uit Kapellen 10de overall en 3de bij de dames.

Genua
WWSV

Van 15 tot en met 21 april verzamelen meer dan 700 zeilers in Genua voor de derde ronde van de Sailing World Cup Series 2019. De Belgische zeilers komen in actie in de 49er, de 49erFX en de Laser Standard. De eerste races gaan van start op maandag 15 april en de medailleraces worden op 20 en 21 april gezeild.

Emma Plasschaert
WWSV

In Palma de Mallorca werden vandaag de medailleraces gevaren van de "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia".
Door de zware weersomstandigheden werd de start van de 49er-klasse uitgesteld en uiteindelijk kwamen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers vandaag niet meer in actie. Zo behouden zij hun 10de plaats in de eindstand.