Yvan de Beer

Zeilen doet Yvan sinds 1969 en hij bleek er achteraf gezien wel aanleg voor te hebben. Hij zal de dag nooit vergeten toen hij zijn eerste zeilbrevet haalde want ook die dag haalde Eddy Merckx zijn brevet in Parijs voor de Ronde Van Frankrijk en die nacht landde de eerste man op de maan. Professioneel heeft Yvan zijn carrière lang in de media gewerkt en nu combineert hij deze met berichtgeving voor ClubRacer.be

Articles by Yvan de Beer

Rolex Fastnet Race 2017 Ajeto
Yvan de Beer

Een pluim voor al de Belgische en Nederlandse  deelnemers die hun uiterste best hebben gedaan om zo snel mogelijk de finish te halen.

Lecas Contessa 32
Yvan de Beer

De Belgische zeiler Christophe Declercq vaart met zijn vijfkoppige bemanning ook mee in de Fastnet Race en wel met de kleinste en traagste boot uit het deelnemersveld. De Contessa 32 Lecas.

Ragazza
Yvan de Beer

Zondag 12:20 BST is het zo ver. Dan starten de 8 bemanningsleden van de Ragazza aan hun Rolex Fastnet Race 2017. Het schip, een Ker 11.3 is er zo goed als klaar voor en de bemanning is donderdag met de boot in de Hamble goed aangekomen. De Ker is een moderne, lichte en snelle boot.

Maxi Edmond de Rothschild
Yvan de Beer

Vannes, Bretagne, Frankrijk 17 juli 2017. De gloednieuwe maxi foil trimaran racer van de Gitana groep gaat te water onder de naam:
“Maxi Edmond de Rothschild”.

Rolex Fastnet Race
Yvan de Beer

Zondag 6 augustus 2017 wordt in Cowes, Isle of White de start gegeven van de 47ste Rolex Fastnet Race. Eerste waarschuwingssein om 10.50 BST net voor de  Royal Yacht Squadron in Cowes. Deze tweejaarlijkse race kende zijn eerste start in 1925 met slechts 7 deelnemers.

afscheid Frans Maas Freddy Franssens
Yvan de Beer

Acht juli om 11 uur in de jachthaven van Breskens zijn we hier om afscheid te nemen, één week na het rampzalige ongeval met de Capella waarbij twee opvarenden overlijden en één bemanningslid nog steeds vermist is. Drie anderen werden gered.