Vendée Globe

Denis Van Weynbergh
Ice

Goed nieuws voor de Belgische zeiler Denis Van Weynbergh. Hij heeft deze week een hoofdsponsor gevonden voor zijn IMOCA zeilcampagne: Het Belgische familiebedrijf D'Ietern Group. Wordt Van Weynbergh de eerste Belg die de Vendée Globe voltooit?

Aanmeldingen voor de Vendée Globe 2024
Kat

De inschrijvingen voor de 10e editie van de Vendée Globe zijn officieel geopend - nog 1.000 dagen te gaan tot de start op 10 november 2024

Alex Thomson
Kat

Alex Thomson stapt uit racewereld en richt zich op de volgende generatie zeilers. De Britse zeiler Alex Thomson heeft ook aangekondigd dat hij niet als schipper zal deelnemen aan de Vendee Globe van 2024, de solo non-stop race rond de wereld.

Clarisse Crémer
Kat

Na een zeer succesvolle editie in 2020, die beloond werd met een knappe 12de plaats voor de de jonge zeilster tijdens haar eerste reis rond de wereld, zetten Banque Populaire en Clarisse Crémer hun avontuur voort. De ambitie is om met een draagvleugelboot van de 2020 generatie de Vendée Globe van 2024 te zeilen en een nog beter resultaat neer te zetten. 

Vendée Arctic
Kat

De SAEM Vendée, die ook al de Vendée Globe organiseert, zal eveneens de "Vendée Arctic - Les Sables-d'Olonne" inrichten. De race zal meteen de eerste kwalificatierace zijn voor de Vendée Globe van 2024. De "Arctic Vendée Les Sables-d'Olonne" zal vertrekken vanuit Port Olona op 12 juni 2022.

Yannick Bestaven wint de Vendée Globe
Ice

Yannick Bestaven, de 48-jarige Franse schipper, is met Maître Coq IV de overall winnaar van de Vendée Globe. Hoewel hij eigenlijk pas als derde boot de finishlijn bij Les Sables d'Olonne passeerde, is Yannick Bestaven toch de overall winnaar van deze negende Vendée Globe. Yannick Bestaven kreeg een tijdcompensatie van 10 uur en 15 minuten toegekend door de internationale jury voor zijn rol in de zoektocht en redding van zijn concurrent Kevin Escoffier.

Michel Kleinjans
Ice

Michel Kleinjans over solozeilen: “Een prachtig bestaan voor autisten” lezen we als deel van een titel in het Nieuwsblad bovenaan een artikel over de Vendée Globe. De titel intrigeerde ons zò dat we hier een artikel aan wilden wijden.

President Emmanuel Macron met Jean Le Can en Kevin Escoffier
Ice

President Macron, het Franse staatshoofd, heeft tijdens een videogesprek zijn dank betuigt aan de Franse zeilers Jean Le Cam en Kevin Escoffier voor de uitzonderlijke reddingsactie tijdens de Vendée Globe afgelopen week.

Kevin Escoffier PRB IMOCA zeiljacht
Ice

Na meer dan 11 uur in zijn reddingsvlot is de Franse zeiler Kevin Escoffier tijdens de Vendée Globe gered voor Kaap de Goede Hoop door concurrent en landgenoot Jean Le Cam. Zijn racejacht PRB was in tweeën gebroken. De Vendée Globe is de zwaarste een non-stop solo zeilwedstrijd om de wereld.

Vendée Globe
Ice

Zondag start de negende editie van de Vendée Globe met een recordvloot van 33 schippers. De Vendée Globe is de meeste prestigeuze solo non-stop zeilrace om de wereld over een afstand van 24.296 zeemijlen. De start is in Les Sables d'Olonne in Frankrijk, deze zondag om 13:02 uur.