Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race uitslagen, nieuws, deelnemers, foto's en video. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

Dee Caffari
Een correspondent

Vorige week kondigde we de zesde boot in de Volvo Ocean Race aan. Een team met een boodschap: Turn the Tide on Plastic.

Team AkzoNobel schipper Simeon Tienpont
Ice

Vandaag is de Volvo Ocean Race boot (VO65) van team AkzoNobel gedoopt in Scheveningen door de Den Haagse burgemeester Pauline Krikke. Afgelopen maandag kwam schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning vanuit Lissabon aan in Scheveningen, de thuishaven van de Nederlandse boot.

Team AkzoNobel
Ice

Maandavond zeilde team Akzonobel met schipper Simeon Tienpont voor de kust van Scheveningen met de nieuwe VO65.

Team AkzoNobel
Ice

De eerste videobeelden van de nieuwe team Akzonobel zeilboot tijdens de eerste zeiltests van afgelopen week.

Denise Caffari
Kat

Denise "Dee" Caffari, de eerste vrouw die Westwaarts rond de wereld zeilde, gaat een jeugdteam leiden dat zal meedoen met de Volvo Ocean Race 2017-18.

Volvo Ocean Race
Kat

Na de editie van 2017-2018 wordt de Volvo Ocean Race om de twee jaar georganiseerd in plaats van om de drie jaar. Volgens de VOR organisatie om meer continuïteit en commercieel voordeel te genereren voor de zeilteams, de sponsors en de gaststeden.

Karsten Klein
Een correspondent

Team AkzoNobel, het Nederlandse team in de Volvo Ocean Race, is vanaf vandaag officieel thuis in Den Haag. Schipper Simeon Tienpont ontving daarvoor de sleutel van hun nieuwe ‘Team Base’ uit de handen van wethouder Karsten Klein.

Volvo Ocean Race aankondiging foiling
Een correspondent

Op donderdag 18 mei kondigde de Volvo Ocean Race een reeks radicale initiatieven aan, die van de race de zwaarste allround beproeving in het professionele zeilen maken. Bovendien versterken ze de aantrekkingskracht van de 44 jaar oude rond-de-wereld wedstrijd voor profzeilers, teameigenaren en hun sponsors, racepartners, gaststeden en fans.

Team Sun Hung Kai / Scallywag
Ice

De vijfde inschrijver voor de Volvo Ocean Race 2017-18 zal deelnemen onder de naam Team Sun Hung Kai / Scallywag en doet mee namens Hong Kong. De Australische zeiler David Whitt wordt na 20 jaar afwezigheid in de Volvo Ocean Race de schipper van het team.

 

Team AkzoNobel
Een correspondent

Schipper Simeon Tienpont heeft de namen onthuld van de zeilers die met Team AkzoNobel aan de komende editie van de Volvo Ocean Race gaan deelnemen. De door Tienpont geselecteerde topzeilers zijn afkomstig uit zeven landen, waaronder Annemieke Bes en Eduard van Lierde uit Nederland.