Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zware zeilrace om te winnen en de ultieme test voor een professioneel team. Sinds 1973 is de race rondom de wereld een obsessie voor vele topzeilers. Al meer dan vier decennia bevindt de Volvo Ocean Race zich op de kruising van topsport en menselijk avontuur. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

De editie van 2017-18 start op 22 oktober 2017 vanuit het Spaanse Alicante. Het parcours voert de teams 45.000 nautische mijlen rondom de wereld over vier oceanen, waarbij zes continenten en twaalf markante gaststeden worden aangedaan. De finish volgt eind juni 2018 in Den Haag.

Op deze pagina vind je al het laatste Volvo Ocean Race nieuws, inside stories, video's, ranking en scoreboard.

Volvo Ocean Race 2017-18 ranking

Volvo Ocean Race 2017-18 scoreboard

Volvo Ocean Race nieuws

Team Brunel
Ice

Team Brunel leidt de zuidelijke groep van vier boten, die profiteren van meer wind ten opzichte van het trio in het noorden. Zoals verwacht, is er reeds sprake van een splitsing in de Volvo Ocean Race-vloot. Het eveneens Nederlandse team AkzoNobel vaart momenteel in tweede positie, gevolgd door Vestas 11th Hour Racing. De zeven teams begonnen afgelopen zondag in Newport, Rhode Island aan de negende etappe richting Cardiff, Wales.

koning Willem-Alexander
Een correspondent

De Nederlandse Koning brengt op vrijdag 29 juni een bezoek aan de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag en zeilt mee tijdens een oefenwedstrijd. Naar verwachting zal de langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld dit jaar na 11 etappes en 45.000 zeemijl op 24 juni eindigen voor de haven van Scheveningen.

Team Brunel Newport Bridge
Ice

Zondagmiddag 20 mei is Team Brunel vertrokken voor de belangrijkste etappe van deze Volvo Ocean Race. De etappe van Newport naar Cardiff is 3.300 zeemijl lang en er zijn net als in de zuidelijke oceaan etappes dubbele punten te verdienen. Team Brunel kende een uitstekende start en liet Newport zondag als eerste van de zeven boten achter zich. Gevolgd door respectievelijk MAPFRE, Dongfeng Race Team en het Nederlandse team AkzoNobel.

Bouwe Bekking
Een correspondent

Team Brunel heeft zaterdag 19 mei in Newport op overtuigende wijze de winst naar zich toe getrokken in de In-Port race. Na een goede start pakte het team van Nederlanders Bekking en Huisman direct de leiding en stond deze ook niet meer af. Team Brunel klimt door de winst naar de derde plaats in het In-Port race klassement.

Team Brunel wint inport-race in Newport
Ice

Team Brunel wint de inport-race in Newport met meer dan 400 meter voorsprong op MAPFRE. Team Brunel zeilde met dezelfde bemanning als in de afgelopen Volvo Ocean Race etappe.

Volvo Ocean Race Newport
Een correspondent

De Volvo Ocean Race vloot maakt zich klaar voor het raceweekend in Newport, Rhode Island. Op zaterdag 19 mei staat de Gurney’s Resort In-Port Race op het programma en op zondag de start van de negende etappe richting het Engelse Cardiff in Wales. Deze klassieke 3.300 mijl lange trans-Atlantische oversteek is de laatste lange etappe die dubbele punten oplevert.

Andrew Cape
Ice

Andrew Cape, de navigator van Team Brunel, en Stefan Coppers werden dinsdagochtend in Newport gearresteerd. Cape werd beschuldigd van het aanvallen van een politieagent en wanordelijk gedrag. Stefan Coppers, de voormalige onboard reporter van Team Brunel werd gearresteerd op beschuldiging van het aanvallen van een politieagent, het belemmeren van de politie, het zich verzetten tegen arrestatie en wanordelijk gedrag.

Carolijn Brouwer
Ice

Afgelopen oktober begon Carolijn Brouwer met een duidelijke missie aan haar derde Volvo Ocean Race. De 44-jarige zeezeilster uit Scheveningen heeft met Dongfeng Race Team haar zinnen op de prestigieuze trofee gezet. Makkelijk gaat dat niet. Anderhalve week geleden verloren ze de leiding in het totaalklassement aan concurrent MAPFRE. Al bedraagt het verschil na 8 van de 11 etappes slechts 3 punten.

Team AkzoNobel en Team Brunel
Een correspondent

Team AkzoNobel en Team Brunel, de twee Nederlandse rivalen in de Volvo Ocean Race, hebben elkaar uitgedaagd voor een allerlaatste vriendschappelijke tweestrijd in de ultieme bestemming Den Haag. Op woensdag 27 juni vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur strijden de twee Nederlandse teams in een ‘matchrace’ serie op hun ‘eigen’ Noordzee voor, naar verwachting, duizenden Nederlandse fans.

Bouwe Bekking
Ice

Team Brunel pakt donderdagochtend na een bloedstollende finale in de achtste etappe van de Volvo Ocean Race een tweede plaats achter het Spaanse Mapfre. Gedurende deze hele etappe, van het Braziliaanse Itajai naar Newport Rhode Island aan de Amerikaanse oostkust, lagen de zeven teams relatief dichtbij elkaar.