Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zware zeilrace om te winnen en de ultieme test voor een professioneel team. Sinds 1973 is de race rondom de wereld een obsessie voor vele topzeilers. Al meer dan vier decennia bevindt de Volvo Ocean Race zich op de kruising van topsport en menselijk avontuur. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

Op deze pagina vind je al het laatste Volvo Ocean Race nieuws, inside stories, video's, ranking en scoreboard.

Volvo Ocean Race 2017-18 ranking

Volvo Ocean Race 2017-18 scoreboard

Volvo Ocean Race nieuws

Bouwe Bekking
Ice

Team Brunel eindigde vrijdag in Kaapstad tijdens de In-Port race als zesde. Het Volvo Ocean Race team van de Nederlanders Bekking en Huisman maakt zich nu op voor etappe 3. Deze derde etappe gaat zondag om 13.00 uur Nederlandse tijd van start en brengt de zeilers van de zeven deelnemende teams naar Melbourne.

Volvo Ocean Race Kaapstad
Een correspondent

In Kaapstad maakt de Volvo Ocean Race-vloot zich op voor de havenrace en de derde etappe. Dat wordt de eerste over de beruchte Zuidelijke Oceaan. Vanmiddag om 13 uur Nederlandse tijd begint de wedstrijd rondom de boeien nabij het Zuid-Afrikaanse Waterfront. Op zondag 10 december klinkt voor de zeven teams het startschot van 6.500 nautische mijlen richting de finish in Melbourne. Het resultaat telt dubbel, dus er staat veel op het spel op de meest afgelegen oceaan ter wereld.

Team AkzoNobel
Ice

Team AkzoNobel heeft aangekondigd dat de Spaanse offshore zeiler Alex Pella en drievoudig Volvo Ocean race veteraan Justin Ferris aan boord stappen voor de derde etappe van de Volvo Ocean race 2017-18. Zij vervangen de zeilers Like Molloy (AUS) en Peter van Niekerk (NED).

Louis Balcaen
Ice

Louis Balcaen zal in Kaapstad toegevoegd worden aan de opstelling van Team Brunel. Voor de 29-jarige Belg is het een weerzien met schipper Bouwe Bekking en navigator Andrew Cape. De talentvolle stuurman en trimmer zeilde in de vorige Volvo Ocean Race al met de twee samen onder de vlag van Team Brunel. Nu Louis aan boord komt zijn er vier zeilers onder de dertig jaar bij Team Brunel.

Carlo Huisman
Een correspondent

Carlo Huisman (NED), Peter Burling (NZL) en Kyle Langford (AUS), de drie onder dertig zeilers van Team Brunel, kijken daags na de tweede etappe tevreden terug op hun eerste echte offshore etappe in de Volvo Ocean Race. Maar de ambities liggen hoger en ze willen meer. 

Volvo Ocean Race MAPFRE
Ice

Dit weekend zagen we de finish van de tweede Volvo Ocean Race etappe die de vloot Volvo Ocean 65 boten in twintig dagen van Lissabon naar Kaapstad heeft gebracht. Afgelopen week iets gemist bekijk dan hier het Volvo Ocean Race overzicht van week 7 en je bent weer helemaal up to date.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Op zaterdagavond 25 november pakte het Nederlandse team AkzoNobel de vijfde plek in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race 2017-18. Schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning wisten het hoofd koel te houden, terwijl de wind wegviel in de laatste mijlen naar de finish in Kaapstad. Ondertussen kwamen de boten achter hen steeds dichterbij tot op slechts 4 zeemijl.

Bouwe Bekking
Ice

Team Brunel finishte zaterdagochtend vroeg in het Zuid Afrikaanse Kaapstad als vierde in leg 2 van de Volvo Ocean Race. Het team van Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking eindigde na ruim 19 dagen op zee achter Mapfre, Dongfeng en Vestas. 

Team Brunel
Ice

Op de vroege zaterdagmorgen 25 november 2017 kwam het Nederlandse Team Brunel als vierde over de finishlijn van de tweede Volvo Ocean Race-etappe. Eerder op de avond finishten Dongfeng Race Team als tweede en ruim anderhalf uur later Vestas 11th Hour Racing als derde. Daarmee is het podium compleet, terwijl de groep achtervolgers nog nek aan nek richting de eindstreep in Kaapstad racet.

MAPFRE
Ice

MAPFRE is om 15:10:33 UTC als eerste VO65 de finishlijn gepasseerd en wint hiermee de 7000 zeemijl lange tweede etappe van Lissabon naar Kaapstad.