Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zware zeilrace om te winnen en de ultieme test voor een professioneel team. Sinds 1973 is de race rondom de wereld een obsessie voor vele topzeilers. Al meer dan vier decennia bevindt de Volvo Ocean Race zich op de kruising van topsport en menselijk avontuur. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

De editie van 2017-18 start op 22 oktober 2017 vanuit het Spaanse Alicante. Het parcours voert de teams 45.000 nautische mijlen rondom de wereld over vier oceanen, waarbij zes continenten en twaalf markante gaststeden worden aangedaan. De finish volgt eind juni 2018 in Den Haag.

Op deze pagina vind je al het laatste Volvo Ocean Race nieuws, inside stories, video's, ranking en scoreboard.

Volvo Ocean Race 2017-18 ranking

Volvo Ocean Race 2017-18 scoreboard

Volvo Ocean Race nieuws

Team AkzoNobel
Een correspondent

Op zondagmiddag 25 februari zet team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont de toon richting Cape Reinga, het één na noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland. De Nederlandse boot leidt het drietal teams in het zuiden, dat eerder deze week als eerste uit de Doldrums kwam.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Sinds afgelopen nacht is team AkzoNobel de nieuwe leider van de zesde Volvo Ocean Race-etappe. De top drie boten zijn ten zuiden van Nieuw-Caledonië opgelijnd voor de finale en cruciale fase. Turn the Tide on Plastic vaart in tweede positie, gevolgd door Sun Hung Kai/Scallywag. Het verschil is nog geen 3 zeemijl.

Volvo Ocean Race
Een correspondent

Sinds woensdagavond 20 februari gaat Turn the Tide on Plastic van schipper Dee Caffari aan de leiding van de zesde Volvo Ocean Race-etappe. Vanmorgen was hun voorsprong op Sun Hung Kai/Scallywag opgelopen tot bijna 19 zeemijl.

Volvo Ocean Race koplopers
Een correspondent

De Volvo Ocean Race-vloot jojoot zich een weg door de Doldrums. Het afgelopen weekend wisselden Sun Hung Kai/Scallywag en het Nederlandse team AkzoNobel enkele keren van koppositie.

Peter Blake
Kat

De Braziliaanse politie heeft in de stad Breves een man aangehouden die 16 jaar geleden werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op de beste zeezeiler ter wereld, Nieuw-Zeelander Sir Peter Blake. De schuldig verklaarde José Irandir Cardoso wist destijds te ontsnappen.

Sea Nymph
Kat

Soms lijkt het geluk aan je kant te staan: Afgelopen dinsdag 13 februari heeft Turn the Tide on Plastic een close encounter met de Sea Nymph. Het verlaten zeiljacht vormt een gevaar voor de scheepvaart, een risico voor eilanden, riffen en atollen, en is gedoemd om langzaam maar zeker ergens aan te spoelen, te ontbinden en zo deel uit te maken van de plastic soup. Wat een kans!

Team AkzoNobel
Een correspondent

Het Nederlandse team AkzoNobel verstevigde in het afgelopen etmaal zijn koppositie in de zesde Volvo Ocean Race etappe. De voorsprong op SHK/Scallywag in het westen liep op van 5 tot ruim 25 zeemijl. Het gat met het viertal in het oosten bedraagt nu meer dan 50 zeemijl.

Vestas 11th Hour Racing
Ice

Gisteren arriveerde Vestas 11th Hour Racing in Nieuw Zeeland en werd per vrachtwagen onmiddellijk weggevoerd richting Auckland. Ondertussen hebben we de eerste duidelijke beelden ontvangen die de omvang van de schade duidelijk maken.

Team Sun Hung Kai / Scallywag
Een correspondent

Net als in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race koos Team Sun Hung Kai/Scallywag in de huidige zesde etappe opnieuw voor de ‘binnenbocht’, wat vooralsnog wederom een eerste positie oplevert.

Vestas 11th Hour Racing
Ice

Om 11:30 locale tijd op 12 februari werd de boot van Vestas 11th Hour Racing gelost van het containerschip Safmarine Nokwanda dat op 28 januari vertrok uit Hong Kong met bestemming Tauranga in Nieuw Zeeland. De Volvo Ocean 60 boot werd gelijk op een truck weggereden.