Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zware zeilrace om te winnen en de ultieme test voor een professioneel team. Sinds 1973 is de race rondom de wereld een obsessie voor meerdere topzeilers. Al meer dan vier decennia bevindt de Volvo Ocean Race zich op de kruising van topsport en menselijk avontuur. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

Peter Burling
Een correspondent

Nieuw-Zeelander Peter Burling neemt deel met Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2017-18. Burling kan de eerste zeiler in de historie worden die Triple wint: Olympisch goud, America’s Cup en de Volvo Ocean Race.

Dongfeng Race Team, Volvo Ocean Race, Carolijn Brouwer
Een correspondent

Vanmorgen in alle vroegte versloeg het Chinese Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, het Spaanse MAPFRE in de Rolex Fastnet Race. Het onlangs aangekondigde Team Brunel van schipper Bouwe Bekking kwam als derde over de eindstreep, gevolgd door team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont.

Dongfeng Fastnet Race
Een correspondent

Dongfeng Race Team vloog vanmiddag uit de startblokken van de fameuze Rolex Fastnet Race. Het Chinese team met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord leidde de Volvo Ocean 65-vloot over de westelijke Solent.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel schipper Bouwe Bekking heeft zondag 6 augustus een viertal nieuwe teamleden bekend gemaakt voor hun Volvo Ocean Race 2017-18 campagne. Al eerder zijn de Nederlanders Bekking en Carlo Huisman aangekondigd. De Italiaan Alberto Bolzan en de Argentijn Maciel Cicchetti zijn de nieuwe ervaren namen.

Martine Grael
Een correspondent

Martine Grael, winnares van zeilgoud op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, is door Simeon Tienpont als bemanningslid geselecteerd voor team AkzoNobel, het onder Nederlandse vlag varende team dat deelneemt aan de komende editie van de Volvo Ocean Race.

America's Cup
Fettje Osinga

Veel van de grote zeilevenementen veranderen hun format. Vooral onder invloed van sponsors en media. Verliezen de grote zeilcircuits zoals de America's Cup en de Volvo Ocean Race daardoor niet hun identiteit?

Bouwe Bekking
Een correspondent

Niet alleen de succesvolste Volvo Ocean Race schipper, wijlen Conny van Rietschoten, komt uit Nederland. Binnenkort mag Bouwe Bekking zich de meest ervaren Volvo Ocean Race zeiler noemen. Gisteren werd bekendgemaakt dat Team Brunel samen met schipper Bouwe Bekking terugkeert in de editie van 2017-18.

Team Brunel
Ice

Team Brunel doet weer mee aan de Volvo Ocean Race 2017-18. Na het succes van Team Brunel in 2014-15 staat Bouwe Bekking opnieuw aan het roer.

Dee Caffari
Een correspondent

Vorige week kondigde we de zesde boot in de Volvo Ocean Race aan. Een team met een boodschap: Turn the Tide on Plastic.

Team AkzoNobel schipper Simeon Tienpont
Ice

Vandaag is de Volvo Ocean Race boot (VO65) van team AkzoNobel gedoopt in Scheveningen door de Den Haagse burgemeester Pauline Krikke. Afgelopen maandag kwam schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning vanuit Lissabon aan in Scheveningen, de thuishaven van de Nederlandse boot.