Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zware zeilrace om te winnen en de ultieme test voor een professioneel team. Sinds 1973 is de race rondom de wereld een obsessie voor meerdere topzeilers. Al meer dan vier decennia bevindt de Volvo Ocean Race zich op de kruising van topsport en menselijk avontuur. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

Bouwe Bekking
Een correspondent

Het Nederlandse Team Brunel voegde zich pas eind juni als laatste bij de Volvo Ocean Race-vloot voor 2017-18. Drie dagen voor de start van de eerste etappe hangt er een opmerkelijke rust rondom de team base in Alicante. Van enige stress is weinig te merken. Schipper Bouwe Bekking heeft alles onder controle en dus is er genoeg rust om vooruit te blikken.

Volvo Ocean Race schippers
Een correspondent

Aanstaande zondag 22 oktober begint de ultieme test voor teamsporten, de Volvo Ocean Race. Dan passeren zeven van ‘s werelds beste zeilteams de startlijn voor de Spaanse kust van Alicante, waaronder het Nederlandse Team Brunel en de onder (niet, nvdr.) Nederlandse vlag varende team AkzoNobel.

Rome Kirby
Ice

Team AkzoNobel heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse zeiler Rome Kirby (28) het zeilteam heeft vervoegd voor de Volvo Ocean Race 2017-18 die zondag 22 oktober van start gaat in Alicante.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt. Team Brunel zal bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler.

AkzoNobel fuckfinger
Ice

Met het aanstellen van Nieuw Zeelander Brad Jackson als nieuwe schipper van Team AzoNobel is de pijnlijke soap die zich momenteel afspeelt tussen Simeon Tienpont en de multinational AkzoNobel op een hoogtepunt gekomen.

Brad Jackson
Ice

Driemaal Volvo Ocean Race winnaar Brad Jackson (NZL) werd zonet door team AkzoNobel bekend gemaakt als schipper van de Nederlandse Volvo Ocean Race boot, nu zonder Nederlanders aan boord.

Simeon Tienpont
Ice

Simeon Tienpont geeft de Volvo Ocean Race niet op. Dat blijkt uit zijn laatste mededeling aan ons waarin hij wil duidelijk maken dat hij niet de reden is van zijn ontslag/contractbreuk met AkzoNobel. Tienpont zwijgt niet meer, dat is duidelijk.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking is de Volvo Ocean Race begonnen met een vierde plaats in de In-Port race. Winst was er voor het Spaanse Mapfre. Schipper Bekking was na afloop tevreden met het resultaat: "We hadden natuurlijk liever op het podium gestaan maar een vierde plaats is oké zeker voor nu."

Team Brunel
Een correspondent

De zeven teams in de Volvo Ocean Race komen zaterdag 14 oktober voor de eerste keer echt in actie tijdens de MAPFRE In-Port Race Alicante. Voor Team Brunel is de In-Port race de eerste keer dat het team in wedstrijdverband gezamenlijk zal uitkomen.

Simeon Tienpont
Ice

Amper 24 uur voor de eerste inport-Race van de Volvo Ocean Race moet Simeon Tienpont van boord bij Team Akzonobel, contractbreuk volgens de woordvoerder.  Zal het daarbij blijven?