Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race uitslagen, nieuws, deelnemers, foto's en video. De Volvo Ocean Race is de laatste jaren een groot mediaspektakel geworden.

Guillaume Verdier
Een correspondent

Terwijl de laatste voorbereidingen en teamaankondigingen voor de Volvo Ocean Race 2017-18 in volle gang zijn, werkt het leidinggevende team van het evenement tegelijkertijd aan de toekomst van de Race.

Mapfre breekt mast
Ice

Volvo Ocean Race 2017-18 deelnemer MAPFRE verliest zijn mast tijdens een offshore zeiltraining aan de Spaanse kust.

Roy Heiner
Anke Haadsma

Talent en investeerders vinden, dat zijn de twee grote uitdagingen voor Team Heiner om mee te kunnen doen met de volgende Volvo Ocean Race. "De opleiding blijft hetzelfde maar we moeten meer gaan investeren, anders is de overstap naar een Volvo Ocean 65 straks veel te groot."

Vestas 11th Hour Racing
Kat

Iedereen kent natuurlijk Team Vestas Wind nog. Het team nam in 2014-15 deel aan de Volvo Ocean Race en liep tijdens de tweede etappe op ongelooflijk spectaculaire wijze aan de grond. Over het hoe en waarom werd heel wat geschreven.

Lennard Bal en Rosalie Paardekooper
Anke Haadsma

De Team Heiner Talents nemen met een eigen team, deel aan de Volvo Ocean Race van 2020. Sinds 2011 leidt Team Heiner ambitieuze jonge zeiler op in een eigen programma: Team Heiner Talents. Lennard Bal en Rosalie Paardekooper zijn twee zeiltalenten die straks misschien kans maken op een plek in de Volvo Ocean Race.

Carolijn Brouwer
Een correspondent

Het Chinese Dongfeng Race Team selecteert Carolijn Brouwer (43) en de Française Marie Riou (35) voor de Volvo Ocean Race 2017-18.

Volvo Ocean 65
Een correspondent

Het Nederlandse Team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont start de Volvo Ocean Race 2017-18 met een gloednieuwe boot. Dat maakte de Groningse topzeiler woensdag bekend tijdens de opening van de Hiswa in de RAI Amsterdam.

Rotterdam Offshore Sailing Team
Een correspondent

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21.

Een correspondent

Xabi FernándezDe Spaanse winnaar van olympisch goud, Xabi Fernández, keert als schipper van MAPFRE terug in de Volvo Ocean Race 2017-18. Dat maakte de Spaanse campagne op vrijdag 17 februari bekend.

Een correspondent

Volvo Ocean RaceMAPFRE doet opnieuw mee aan de Volvo Ocean Race. Op dinsdag 31 januari maakte het Spaanse team bekend deel te zullen nemen aan de 2017-18 editie. Na AkzoNobel (NED) en Dongfeng (CHN) is dit het derde team dat zich aanmeld voor de volgende Volvo Ocean Race uitdaging.