Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond heeft 400 aangesloten watersportverenigingen en telt meer dan 80.000 leden.

WK zeilen in Den Haag
Ice

Over exact een half jaar gaat het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen, Kitesurfen en Windsurfen van start (10 - 20 augustus 2023). Dit grootste zeiltoernooi in de Nederlandse geschiedenis, in tien olympische en drie paraklassen tegelijk, wordt georganiseerd in zeilhoofdstad Den Haag en voor het parazeilen op het Braassemermeer. Op het moment van publiceren zijn 848 boten, 1.093 zeilers ingeschreven uit 82 landen. 

orc international certificate
Ice

Het Nederlandse Watersportverbond laat ons met trots weten dat de technische commissie een grote inspanning heeft geleverd om de wijzigingen in het ORC VPP (rating formule) in de individuele certificaten van de ORC boten op tijd toe te passen. Per 1 april zijn alle ORC certificaten van 2022 beschikbaar via ORC.org - Sailor Services (link onderaan).

Arno van Gerven
Ice

Arno van Gerven, de directeur van het Nederlandse Watersportverbond, schrijft in zijn wekelijkse column dat de overheid veel te weinig vertrouwen heeft in watersportverenigingen en watersportliefhebbers. Zo weinig vertrouwen dat in Nederland de coronamaatregelen voor de zeilsport nog tot midden juni zullen duren. Van Gerven schrijft dat hij op vele vragen geen beredeneerd en logisch geen antwoorden meer heeft. Leest u even mee?

Noordzee Club webinars
Een correspondent

De Nederlandse klassenorganisatie Noordzee Club organiseert in samenwerking met het Watersportverbond, op 2 en op 16 maart voor ORC zeilers interessante Webinars.

Allianz boot
Ice

Zoals we reeds eerder konden berichten is Allianz Benelux en het Watersportverbond een partnership overeengekomen voor 8 jaar. Allianz ondersteunt hiermee het Watersportverbond in haar missie Nederlanders veilig, succesvol en met plezier het water op te laten gaan, nu en in de toekomst. Daarnaast is Allianz hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK 2022 en het WK Zeilen 2023 in Den Haag, en de jaarlijkse Allianz Regatta, voorheen Medemblik Regatta.

Allianz nieuwe partner Watersportverbond
Ice

Uit goede bron vernemen we dat op woensdag 27 januari om 14.00 uur het Watersportverbond bekend maakt dat Allianz, één van de grootste verzekeraars ter wereld, voor twee olympiades hoofdpartner wordt van het Watersportverbond. De bekendmaking zal via een livestream op YouTube plaatsvinden.

Watersportverbond
Ice

Harry Wagemakers legt het voorzitterschap van het Watersportverbond neer en stapt per direct ook uit het bestuur. Tevens constateert het Watersportverbond bestuur te weinig vertrouwen en draagvlak bij de verenigingen voor haar koers. Het bestuur is ook van mening dat een deel van haar leden continu in onvrede leven met het Watersportverbond.

Jachtclub Scheveningen
Ice

Als initiatiefnemers van de open brief aan het Watersportverbond en diverse andere berichten in de media, hebben Jachtclub Scheveningen en de aan haar gelieerde North Sea Regatta positief gereageerd op de zojuist bekend gemaakte krachtenbundeling van de Zeilbond i.o. en het Watersportverbond.

Ramkoers
Een correspondent

In navolging van de eerder ontstane commotie rond de voorgestelde veranderingen in de wedstrijdorganisatie door het watersportverbond is er bij meerdere belanghebbenden ophef ontstaan. Diverse grote wedstrijdorganisaties hebben zich recent in een open brief aan het watersportverbond gericht met een oproep tot bezinning en overleg.

Nederlandse Regatta’s
Ice

In een open brief stellen verschillende Nederlandse wedstrijdorganisaties de vertroebelde visie van het Watersportverbond aan de kaak als reactie op de voorgenomen wijzigingen in de structuur en registratie van wedstrijden.