Watersportverbond

Het Nederlandse Watersportverbond heeft 400 aangesloten watersportverenigingen en telt meer dan 80.000 leden.

NK eSailing
Anke Haadsma

Een primeur op de Medemblik Regatta: het Nederlands Kampioenschap eSailing. Deze kick-off is georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en is de officiële start van het NK eSailing.

Eredivisie Zeilen
Watersportverbond

Wegens een tekort aan deelnemers heeft de Stichting Eredivisie Zeilen besloten de serie te annuleren. Het Watersportverbond vindt dit jammer, zeker ook voor alle enthousiaste deelnemers en verenigingen die zich op deze serie hadden verheugd. Wij danken het bestuur van de Stichting Eredivisie Zeilen en alle betrokkenen voor hun inzet.

zeilen met harde wind
Een correspondent

Veranderende condities gooien het klassement flink om op dag 3 van de World Cup in Miami. Met zo’n 20 knopen wind hadden de 543 zeilers uit 50 verschillende landen een totaal andere wedstrijddag dan de voorgaande dagen. De meeste zeilers van Team Delta Lloyd weten wel raad met een beetje extra wind en dat is terug te zien in het klassement. Het 470-duo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen klimt naar een tweede plek overall en ook Kiran Badloe weet zich bij de RS:X-mannen in de top drie vechten.

World Cup Series in Miami
Een correspondent

De eerste racedag van de Sailing World Cup Miami werd voor de Nederlandse zeilers een mentaal uitdagende dag. Weinig wind, veel wachten en een minimaal aantal races. Pas einde dag trok de wind genoeg aan om in actie te komen, waardoor slechts enkele klassen het water op mochten om hun eerste wedstrijden va de World Cup te zeilen.

World Cup Series Miami
Een correspondent

De Team Delta Lloyd kernploegleden Kiran Badloe, Dorian van Rijsselberge en Lilian de Geus (RS:X) en de 470-zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zullen dinsdag 23 januari aan de start verschijnen van de Sailing World Cup, die in Miami plaatsvindt van 23 tot en met 28 januari 2018. Ook komen verschillende Team Delta Lloyd talenten in de RS:X-klasse en in de Laser (Radial) in actie tijdens de World Cup.

Musto sponsor Watersportverbond
Adverteerder

Musto wordt kledingsupplier van het Watersportverbond. Musto-distributeur Kubus Sports en het Watersportverbond zijn op 22 november overeen gekomen dat de alle Nederlandse topzeilers van Team Delta Lloyd, inclusief de talenten, coaches en ondersteunende topsportstaff, zullen worden voorzien van kwalitatief hoogstaande kleding van Musto. 

Nicholas Heiner
Een correspondent

Na twee dagen zonder races konden de zeilers bij het WK Finn op zondag eindelijk het water weer op. De medalrace wordt gestart onder lichte omstandigheden. Omstandigheden waar de Nederlandse Nicholas Heiner wel mee uit de voeten kan. En dat heeft de Team Delta Lloyd-zeiler dan ook met overtuiging laten zien.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Al voor de tweede dag op rij hebben de zeilers bij het WK Finn geen races kunnen varen. Sinds de zevende race van donderdag staat er weinig wind op het Hongaarse Balatonmeer. Deze zaterdag gingen de zeilers na lang wachten rond 15 uur nog wel het water op, maar volgens het reglement mogen er geen races meer gestart worden na 16 uur. Een race tegen de klok dus.

WK Finn zeilen
Een correspondent

De deelnemers van het WK Finn zeilen hebben er een lange dag op zitten aan het Hongaarse Balatonmeer. De eerste (en uiteindelijk enige) race van de dag staat op de planning voor 10.00 uur, maar gaat wegens weinig wind pas na 16.00 uur van start. De wind trekt dan in een rap tempo aan tot zo’n 13 knopen.

Marit Bouwmeester
Ice

Marit Bouwmeester heeft in eigen land de wereldtitel veroverd in de Laser Radial. De Team Delta Lloyd-zeilster nam vrijdag na acht kwalificatieraces en twee finaleraces al de leiding in het klassement. Die positie wist ze op de laatste dag van het evenement zonder al te veel inspanning te behouden.