Winterwedstrijden

Winterwedstrijden: Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Drimmelen, Braassemermeer,... alle uitslagen en verslagen vind je hier.

IJspegelen
Een correspondent

Een bijzonder mooie zeilzomer was het, met een mooi wereldkampioenschap zeezeilen voor de kust van Scheveningen met prachtig zeilweer. Dankzij alle vrijwilligers werd het WK een zeer geslaagd evenement dat ook door de koepels ORC en IRC goed gewaardeerd werd. Laten we hopen dat die twee ratingorganisaties nu eindelijk eens werk gaan maken van een gezamenlijk ratingsysteem.

Grevelingencup 2018
Een correspondent

Met de zomer voor de deur, doen wij stiekem al een worp naar jullie agenda's voor komende winter! We hebben afgelopen jaar afgesloten, jullie terugkoppeling met veel interesse gelezen en de kaders voor volgend jaar neergezet:

Goofies Race
Een correspondent

Het Goofies winterzeilseizoen 2017-2018 werd afgelopen zaterdag afgesloten met perfecte wedstrijden en prima weer. De temperaturen bereikte zomerse waarden en de wind was perfect. Om nog een kruisrak te krijgen werden de zeilers tot halverwege het vaarwater langs de Schouwse kust: de Hammen, ingestuurd. Altijd een leuke baan omdat de zeilers elkaar dan allemaal tegen komen.

Atoomcup
Een correspondent

Na het zeilen van de Atoomcup afgelopen weekend bereikt ons het droeve bericht dat John Fisher varend met team Sun Hung Kai/Scallywag 2500 km verwijderd van Kaap Hoorn overboord is geslagen en nog niet is gevonden. Onze gedachten gaan uit naar de teamleden en familieleden van John. Ook komen direct flashbacks uit mei 2006 langs. Op mijn werk word ik even na achten ’s morgens gebeld door zoon Simon. Hij meldt dat deze nacht Hans Horrevoets over boord is geslagen. “Ze hebben Hans gevonden, maar hij heeft het niet overleefd”.

Frostbite Cup zeilen
Een correspondent

Met maar twee Beaufort op de windmeter, sloot de Frostbite Cup af met een rustig dagje zeilen. Het lichte weer zorgde er afgelopen zondag voor, dat het veld met J80’s redelijk uit elkaar lag. Een uitzonderlijk beeld, want al de hele winter zijn de deelnemers aan elkaar gewaagd. J’Zuster sloot in stijl af en pakte in de tweede race van de dag een enorme voorsprong en rondde ver voor de rest de eerste bovenboei.

Grevelingencup
Een correspondent

Afgelopen zaterdag 24 maart 2018 werd de finale van de Grevelingencup winterserie 2017/2018 gezeild. Het was in aanvang nog spannend wat de wind zou gaan doen. Maar de dag bleek toch erg mooie zeilomstandigheden met zich mee te brengen. Zonder al teveel wind werden de fijne kwaliteiten der zeilers op de proef gesteld.

zeilen
Een correspondent

De slotdag van de winterserie in Drimmelen, gezeild op zondag 25 maart, was een zeer spannende. De eerste starts waren weliswaar vrijwel zonder wind, toen echter de zon mooi doorkwam kwam er toch nog het gehoopte lekkere briesje.

 IJspegel Race 2018
Een correspondent

Het regent pijpenstelen als we om 9.00 uur aan boord van de Albatros stappen. We gaan weer van start voor de één na laatste IJspegel Race van dit seizoen. De weersverwachting voor deze zondag meldt een zwakke wind die uit alle kanten dreigt te gaan komen. Een hele uitdaging staat voor de deur. Vol goede moed vertrekken we echter van de kade en koersen de Noord in om 1,5 nm Noord van de haveningang voor anker te gaan.

Winterwedstrijd zeilen Drimmelen
Een correspondent

Veel van de zeilers waren op zaterdag aan het schaatsen, daarna de boot sneeuwvrij maken, en hier en daar ook nog een ijsschotsje pletten. De goed geïnformeerde organisatie had immers de vloot netjes op de hoogte gesteld met de mededeling dat de winterwedstrijd gewoon door zou gaan, want de voorspelling voor zondag was: 8 graden, zon en een zacht briesje.

Goofies zeilwedstrijd
Een correspondent

De afgelopen periode was het echt winter met een straffe oosten wind en er werden verschillende koude records gebroken. Bovendien was er door de langdurige Oosten wind in combinatie met springtij sprake van extreem lage waterstanden. Het was bij het naderen van de Goofies datum dan ook best spannend of het door zou kunnen gaan. Maar, zoals wel vaker bij de Goofies Race wedstrijden, viel het allemaal enorm mee.