Winterwedstrijden

Nieuws over de winterwedstrijden: Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Kerstrace, Drimmelen, Braassemermeer,..

Felle windvlagen en mooie baan tijdens eerste Goofies van 2023
Een correspondent

Op zaterdag 4 januari werden de eerste Goofies van 2023 gezeild. Voor de zeilers was het een wedstrijd met uitdagend weer.

Spotgaai wint (voorlopig laatste?) Kerstrace
Kat

De Kerstrace, ook wel “Tettenrace” genoemd is een zeilwedstrijd met een speciaal karakter en een traditionele Kerstrace startprocedure. Er wordt gestart op rating en de eerste die finisht, heeft de wedstrijd gewonnen. Geen gereken meer achteraf. De Kerstrace gaat niet alleen om het zeilen, maar vooral om de gezelligheid. Dit jaar was het Spotgaai van Adri Van de Velde die met de prijzen ging lopen. Maar is dit de laatste Kerstrace nu Kees Saaman ermee ophoudt?

Zeilen vanuit Colijnsplaat
Ice

Zeilen in Ongemeten in Colijnsplaat is het onderwerp van veel discussie onder de zeilers. Deze klasse is speciaal ontworpen voor beginnende zeilers zonder meetbrief die zo, op een eenvoudige manier, eens een wedstrijdje kunnen meepikken. Helaas is deze ongemeten groep nu verworden tot een amalgaam met een beperkte groep beginners en een hoop ervaringsdeskundigen die willen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Goofies start december
Een correspondent

Op zaterdag 3 december werd in Colijnsplaat de 3de Goofies  winterzeilwedstrijd op de Oosterschelde gevaren. Het was goed weer, maar koud met een stevige oosten wind, die het nog kouder maakte. Om die reden had de baan commissaris een mooie, maar korte baan opgesteld.

CSI Rakker
Een correspondent

Afgelopen zondag 27 november is de tweede wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was sprake van onverwacht mooi zeilweer. In tegenstelling tot de voorspelde harde regen en harde windvlagen was het droog en een gematigd windje uit zuid – zuidoost waardoor er veel halve wind en sportief gevaren kon worden.

 

winterserie Drimmelen
Een correspondent

Op zondag 6 november 2022 zal de 46e winterserie in Drimmelen weer van start gaan. Nieuw is dat er ook een ORC Double Handed Klasse gevaren kan worden voor de sportieve teams onder de zeilers.  Echter net zoveel plezier beleven de winterzeilers met hun cruisers in de SW-klassen. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor dit toegankelijke en gezellige evenement, tevens zijn voordelige winterplekken beschikbaar voor de deelnemers aan deze winterserie.

J-80 winterseizoen
Een correspondent

Het winterseizoen 2021-22 zit erop voor de J/80 klasse. Maar liefst 28 teams hebben op het Gooimeer gestreden om de felbegeerde Frostbite Cup. Op zondag 20 maart mocht Bram Adema van team nJord de bokaal in ontvangst nemen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op de laatste dag maakten een aantal ‘black flag’ procedures het nog behoorlijk spannend.

Goofies zeilwedtsrijden winter 2021-2022
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijd van maart  werd geplaagd door gebrek aan wind. Afgelopen zaterdag ,bij de laatste wedstrijd van het Goofies winter wedstrijd  seizoen, waren de omstandigheden perfect voor een mooie wedstrijdzeildag:  Droog, een forse wind en ijskoud. Het blijven tenslotte winter wedstrijden. Ook slaagden de Goofen er in om een baan op te geven met maximaal verschillende koersen.  Kortom een perfecte afsluiting.

Drimmelen sluit rockend winterseizoen af 
Een correspondent

Zondag 27 maart waren de finales in Drimmelen. De laatste winterwedstrijd kende echter weinig wind en ingekorte wedstrijdbanen. Het echte vuurwerk kwam pas na de wedstrijd tijdens het zeilfeest met een Amsterdamse rockband. 

Ultieme zeildag Winterwedstrijden Drimmelen 
Een correspondent

Zondag 13 maart 2022 was het weer zover. Er werd eindelijk weer gestart op de Amer in het Brabantse Drimmelen. De twee wedstrijddagen van vorige maand waren afgelast vanwege de dit jaar erg stevige Februari-stormen. Het werd een ultieme wedstrijddag met veel zon en een prachtige zeilbries van 4bft met vlagen van 5bft.