Winterwedstrijden

Nieuws over de winterwedstrijden: Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Kerstrace, Drimmelen, Braassemermeer,..

J-80 winterseizoen
Een correspondent

Het winterseizoen 2021-22 zit erop voor de J/80 klasse. Maar liefst 28 teams hebben op het Gooimeer gestreden om de felbegeerde Frostbite Cup. Op zondag 20 maart mocht Bram Adema van team nJord de bokaal in ontvangst nemen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op de laatste dag maakten een aantal ‘black flag’ procedures het nog behoorlijk spannend.

Goofies zeilwedtsrijden winter 2021-2022
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijd van maart  werd geplaagd door gebrek aan wind. Afgelopen zaterdag ,bij de laatste wedstrijd van het Goofies winter wedstrijd  seizoen, waren de omstandigheden perfect voor een mooie wedstrijdzeildag:  Droog, een forse wind en ijskoud. Het blijven tenslotte winter wedstrijden. Ook slaagden de Goofen er in om een baan op te geven met maximaal verschillende koersen.  Kortom een perfecte afsluiting.

Drimmelen sluit rockend winterseizoen af 
Een correspondent

Zondag 27 maart waren de finales in Drimmelen. De laatste winterwedstrijd kende echter weinig wind en ingekorte wedstrijdbanen. Het echte vuurwerk kwam pas na de wedstrijd tijdens het zeilfeest met een Amsterdamse rockband. 

Ultieme zeildag Winterwedstrijden Drimmelen 
Een correspondent

Zondag 13 maart 2022 was het weer zover. Er werd eindelijk weer gestart op de Amer in het Brabantse Drimmelen. De twee wedstrijddagen van vorige maand waren afgelast vanwege de dit jaar erg stevige Februari-stormen. Het werd een ultieme wedstrijddag met veel zon en een prachtige zeilbries van 4bft met vlagen van 5bft. 

Goofies maart 2022
Kat

De Goofies van 5 maart 2022 werden na een uitstel van de start, vervolgens volledig afgelast vanwege de windstilte.

Winterwedstrijden Drimmelen
Een correspondent

Op zondag 20 februari kan er eindelijk weer volop gezeild worden in Drimmelen. De overheid laat de teugels eindelijk vieren. En diezelfde overheid heeft de organisatie in Drimmelen hard nodig om in het rivierengebied, naast een natura 2000 gebied als de Biesbosch, te mogen blijven wedstrijdzeilen.

Goofies februari 2022
Een correspondent

Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat op zaterdag 5 februari was meer dan geslaagd: de zon en de wind zorgden voor een leuke zeildag.

Wintersprinter januari 2022
Een correspondent

De wintersprinter van december kon vanwege de Corona maatregelen helaas niet doorgaan, hierdoor werd afgelopen zondag de derde wintersprinter vanuit Oostwatering gevaren.

Goofies december
Kat

De deelnemers aan de Goofies winterzeilwedstrijden hadden zaterdag niet te klagen over de afwisseling in het weer. Van geen wind met mist, tot krachtige wind met zon en tussendoor heel veel regen.

Tweede Wintersprinter
Een correspondent

De weersverwachting van afgelopen zondag zag er vorige week al niet florissant uit. Met name werd er al veel wind en regen afgegeven. De hoeveelheid neerslag kwam helaas uit, maar de wind viel achteraf enorm mee. Desondanks trotseerden er 7 teams deze winterse elementen. Ondanks de vloot uitbreiding van de J24 (10 teams), waren een paar teams helaas verhinderd en sommigen vonden de weersvoorspellingen te heftig, maar naast de 5 J24's deden er dit keer twee J22's mee, de Jekko en Jeetje Mina.