Winterwedstrijden

Winterwedstrijden: Goofies Race, Grevelingen Wintercup, Drimmelen, Braassemermeer,... alle uitslagen en verslagen vind je hier.

Grevelingencup zeilen
Een correspondent

Afgelopen weekend vond weer de Grevelingencup plaats. Zaterdag werd geopend met een dinerbuffet, lezing en feestelijke borrel, en zondag werd er na een spannend moment 's ochtends toch prima gestart en prachtig gezeild.

Winterwedstrijd Drimmelen
Een correspondent

Zondag vier februari was een belangrijke zeildag in de winterserie te Drimmelen. Met nog twee wedstrijden te gaan konden de teams bij een goed resultaat al voorselecteren op overall podium plaatsen. Alleen in de J/22 klasse is dit ook daadwerkelijk gebeurd. In de andere klassen hebben de nummers twee en drie zodanig goed gezeild dat de spanning blijft tot het einde.

Goofies Race Enigma
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde van 3 februari 2018 waren sinds lang weer een echte winterwedstrijd, de zeilers een zeilden een afwisselende maar koude zeilwedstrijd.

Grevelingencup
Een correspondent

Na het feestelijke december, leunend tegen de blauwe maandag, is het tijdens de Grevelingencup gelukt om de feeststemming wat te verlengen. Door net te doen alsof het nieuwe jaar net begonnen was, met de traditiegetrouwe nieuw-vaar viering, kregen de deelnemende zeilers een extra jaarwisseling en een uitstel van de blauwe dag.

zeilen in Drimmelen
Een correspondent

Met frisse moed en ongeduld ging de winterserie Drimmelen op zondag 14 januari 2018 weer van start. Zon en een kalm windje maakt het wederom een prachtige zeildag voor de Brabanders, maar ook een leerzame dag. Het hoge water in het rivierengebied zorgde voor een stroming van 1,5 tot 1,8 knoop, iets om rekening mee te houden tijdens het wedstrijdzeilen.

Goofies Race 2018
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde van januari 2018 begonnen met niks wind maar het werd voor velen toch een prachtige zeildag.

IJspegel Trophy
Een correspondent

De IJspegel Trophy zeilwedstrijden moesten in het najaar van 2017 vier keer op een rij worden afgelast. Dit kwam door teveel wind, te hoge golven en te veel sneeuw. Maar gelukkig was er afgelopen zondag een inhaaldag gepland en zo geschiedde dat er op 17 december IJspegel Trophy races gezeild werden.

Wintersprinter
Een correspondent

Afgelopen zondag werd de tweede Wintersprinter wedstrijddag bij de watersportvereniging Arne vanuit de jachthaven Oostwatering op het Veerse Meer gezeild. Deze keer deden 14 boten mee aan de zeilwedstrijden. Het aantal zit dus in de lift.

Zeilen Drimmelen
Ice

Zondag 26 november werd alweer de derde winterwedstrijd gezeild in Drimmelen. Winterwedstrijd drie is altijd een belangrijke, feitelijk wordt dan definitief in de serie bepaald wie podiumkandidaat is en wie de subtoppers zijn.

Winterwedstrijd in Drimmelen
Een correspondent

Opgewarmd door aflevering één van The Ocean Race op Veronica en Clubracer waren de zeilteams op zondag 12 november al weer vroeg in de veren voor winterwedstrijd twee in Drimmelen. Een winterwedstrijd met alle soorten neerslag en wind.