World Sailing

Scorpios onder zeil in betere tijden
Kat

World Sailing, het organiserende orgaan van de zeilsport, beslist om de deelname van Russische of Wit-Russische atleten en officials aan zeilevenementen en competities op te schorten.

World Sailing
Ice

Er moet dringend actie worden ondernomen om World Sailing deze zomer van het faillisement te redden, dat zegt vice-president Scott Perry in een interview met het Noorse zeilmagazine SEIL magasinet.

Coronavirus COVID-19 maatregelen
Ice

Nu er in België en Nederland besmettingen zijn vastgesteld met het coronavirus of kortweg COVID-19 en er in het buitenland zeilwedstrijden worden afgelast zal dit misschien ook gevolgen hebben voor de nationale zeilsport.

Hansa klasse
Anke Haadsma

De Hansa klasse is toegevoegd aan de Medemblik Regatta 2019. Hoewel zeilen geen onderdeel meer is van de Paralympische Spelen, blijft World Sailing zich continu inzetten voor zeilen voor mensen met een beperking. Ook de Medemblik Regatta blijft deze sport steunen en promoten.

TeamNL Zeilen
Watersportverbond

De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen zijn door de internationale zeilfederatie World Sailing genomineerd voor Sailing Team of the Year 2018. Andere genomineerden in deze categorie zijn Dongfeng Race Team (CHN), Team Beau Geste (HKG) en Ruggero Tita & Caterina Banti (ITA).

Haven Scheveningen
Watersportverbond

World Sailing heeft vrijdag bekend gemaakt dat het WK Zeilen voor olympische klassen in 2022 is toegewezen aan Den Haag (Scheveningen). Nederland neemt daarmee de organisatie van dit prestigieuze zeilevenement op zich.

Medemblik Regatta
Een correspondent

De Medemblik Regatta, eerder bekend onder de naam Delta Lloyd Regatta, wordt georganiseerd van 22 tot en met 26 mei. Het is de 34ste editie van de regatta. Over de jaren zijn de zeilers altijd goed te spreken over de locatie, zeilcondities en het goed georganiseerde evenement. Gezien de huidige inschrijflijst, belooft ook deze 34ste editie een sterke competitie.

Sailing World Cup Hyères
Ice

Dag 2 van de Sailing World Cup Hyères is wisselend verlopen voor de zeilers van Team Delta Lloyd. De 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zeilen twee uitstekende races en pakken de 1e plek in het klassement.

Ice

Racing Rules of Sailing 2017 – 2020De Olympische Spelen in Rio staan voor de deur maar de zeilwereld staat niet stil. In aanloop naar de Spelen 2020 in Tokio heeft World Sailing, het voormalige ISAF, de nieuwe versie van “Racing Rules of Sailing 2017 – 2020” al klaar.

Ice

Offshore Special Regulations 2016-2017 (OSR)Eerder deze week zijn de World Sailing Offshore Special Regulations (OSR) 2016-2017 op de World Sailing website gepubliceerd. De Special Offshore Regulations (OSR) zijn er om uniforme veiligheidsuitrusting normen te creëren voor monohull en multihull zeilwedstrijden op zee, inshore en offshore. In de editie 2016-2017 van de OSR zijn de regels opmerkelijk vereenvoudigd en duidelijker.