X-35

Al het X 35 klasse nieuws, uitslagen, deelnemers en veel foto's chronologisch geordend.

Yan T.

North Sea RegattaMeer dan 2000 zeilers op het water voor Scheveningen afgelopen weekend. Het Commodores Cup team liet tijdens de North Sea Regatta zien wat het in haar mars had. De Baraka GP van HG de Graaf (NED) won in IRC 1 en de Moana van Francois Goubau (BEL) werd 3de achter de Il Corvo van Astrid De Vin (NED) welke onder leiding van twee Belgen, Jan Persoons en Bert Leduc, even kwamen mee spelen in Scheveningen. In IRC 2 won de Xcentric Ripper van Robin Verhoef en John van der Starre (NED) het goud.

Yan T.

DRS X Europees kampioen X-35De Wereldkampioen van 2007 wist met een indrukwekkende reeks de Europese titel binnen te halen. Het evenement werd gezeild van 17 t/m 20 juni in Medemblik. De zeilomstandigheden waren ideaal, met een wind tussen de 15 en 25 knopen. Op zaterdag werd er gestart rond de 20 knopen.

Een correspondent

Video - Na een winter lang in de schuur te hebben gestaan is de Yellow Rose klaar voor een nieuw en uitgebreid zeilseizoen in de X35 eenheidsklasse met wedstrijden in Nederland, Spanje en Italië. Imhoff Team Yellow Rose start de 2010 campagne komend weekend tijdens de Van Uden Reco in Stellendam.

Ice

Om de X-35 kampioenschappen in 2010 te promoten heeft X-Yachts twee pre-registratie pagina's gelanceerd, één voor elk kampioenschap. Deze toegewijde pagina's bevatten onder andere de reeds ingeschreven deelnemers.

Een correspondent

WK X-35 in KielKomende week wordt tijdens de Kieler Woche het WK X-35 in Kiel gezeild. Er verschijnt een sterk veld aan de start met 34 inschrijvingen uit 12 verschillende landen. De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd, met 9 teams. Yellow Rose, Goldmarine, Jetstream, Loyola X, Just4Fun, Waikabubak, Who’s Next en Drs X zullen strijden voor een goede klassering. De Belgische boot The Untouchables, normaal zeilend in Nederland, completeert de inbreng.

Guy C.

X-35 GrothDe Kieler Woche 2009, gehouden van 20 tot 28 juni, zal een waar X-festival worden. Voor de 2e maal na 2007 heeft de X-35 klasse Kiel uitgekozen voor haar komende Wereldkampioenschappen. En daarnaast zal de X-41 klasse haar eerste Europese Kampioen kronen. De CEO van ‘Point of Sailing’, Sven Christensen, zei opgetogen te zijn dat beide klassen naar Kiel komen. De uiteindelijke beslissing lag bij de internationale klasse organisatie, waar 70 procent terug Kiel prefereerden.

Een correspondent

X-35De laatste dag van het WK 2008 X-35 in Italië werd gevaren in perfecte weerscondities. De ochtend begon met een O-NO wind tussen 16 en 18 knopen. De eerste race, die om 11.15 uur van start ging, werd gedomineerd door drie boten. Deze voerden een spannende strijd en finishten duidelijk voor de rest van het veld. Uiteindelijk ging Cool Runnings met Jochem Visser als tacticus als eerste over de lijn. Tweede werd Celox van Achim Griese (zilveren medaille winnaar in de Star tijdens de olympische spelen van L.A.

Een correspondent

WK X-35Na een druk bezochte briefing op woensdagochtend gingen in Monto Argenario, Italië, 54 X-35's 's ochtends het water op voor hun eerste wedstrijd van het Wereldkampioenschap 2008. Nadat de eerste race was afgebroken kwam er rond 13 uur een steady noord-westelijk wind van 10 a 12 knopen opzetten en werd er om 14 uur opnieuw gestart. De Italiaanse boten L'Irascibile, Tixelio en Lelegain legden beslag op de eerste plaatsen. De Engelse Cool Runnings kwam als vierde over de lijn.

Guy C.

X-35 vlootMet maar liefst 54 deelnemers uit 10 verschillende landen is het X-35 Wereldkampioenschap de grootste internationale X-35 eenheidsklasse wedstrijd sinds haar lancering in 2006. Met Rolex als officiële partner en de Yacht Club Italiano als organisator kan men nu al spreken van een zeer prestigieus evenement. Hierbij dient de omgeving van Cala Galera in Toscanië van 22 tot 28 september 2008 als schitterende achtergrond.

Een correspondent

X-35Onder prachtige en lastige omstandigheden zijn het afgelopen weekeinde de Open Nederlandse Kampioenschappen X35 gezeild. 14 Boten, waaronder een Turk, een Brit en een Belg, meldden zich donderdagavond op de weegschaal om het te gaan uitvechten onder de perfecte leiding van Hollandia in Medemblik. Favorieten vooraf zijn regerend kampioen Nic Bol met zijn Quantum Racing, Ten Racing Group met hun Perfect Ten (winnaar NSR), Yellow Rose (winnaar VUR) en Drs. X (regerend wereldkampioen).