Y-Toren Race

Al het Y-Toren Race nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's.

Wiervrij zeilen
Ice

Op 5 en 6 mei wordt de 53e editie van de Y-Toren Race gezeild op het IJmeer. Net als voorgaande jaren zijn er klassen voor de ORC, sportboten, Lemsteraken en eenheidsklassen. Voor de vernieuwde ORC-3 klasse telt de Y-Toren Race mee voor de Verbondsbezem.

Y-Toren Race 2017
Een correspondent

Afgelopen weekend werd de Y-Toren Race gezeild. De seizoenopener voor het Markermeer kenmerkte zich door uitdagend zeilweer. De zeilers werden getrakteerd op alle windsterktes en moesten dit weekend dan ook alles uit de kast halen.

Y-Toren Race
Een correspondent

De Y-Toren Race op 6 en 7 mei is traditiegetrouw de opener van het wedstrijdseizoen van Zeilvereniging Het Y. Na de winterwedstrijden is dit de eerste krachtmeting voor de wedstrijdzeilers voor het seizoen 2017.

Ice

Y-toren raceDe Lenco (Salona 37) van Nico Brabers met schipper Erik van Vuuren wint de samengestelde ORC 1&2 klasse . De wit/oranje Salona wist met 5 keer een 1ste en een 3de plaats de Y-toren race wisselbeker te winnen. In ORC 3, het grootste veld met 18 deelnemers, wist de Beau Bateau (First 300) van schipper/eigenaar Henk van Zweden de eerste prijs mee naar huis te nemen. De FF65 eenheidsklasse werd gewonnen door de FF-Anders van Dirk Biesheuvel.

Jasper van Staveren

Met 60 inschrijvingen en geweldig weer beloofde de Y-toren race 2009 als vanouds weer een mooi wedstrijdweekend te worden. De zaterdag werden er vooral tactische races gevaren bij gebrek aan serieuze wind in de eerste twee races. De zondag zou een relatief rustige zeildag worden, maar niets bleek minder waar. Een onstuimige laatste race inclusief zwempartijen stond zelf op het menu. Kortom, een weekend om niet te vergeten.

Een correspondent

SlainteHet eerste weekend van mei bruist het in de haven van Durgerdam. Er staat weer een mooi nieuw vaarseizoen voor de deur, en om dit te vieren varen wij de Y-toren Race! De Y-toren Race heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de klassieke seizoensopener voor scherpe kajuitzeiljachten van het IJsselmeer en omstreken. Op beide dagen worden er intensieve up- en downwind banen gevaren. Na de wedstrijden is er in de haven Surinaamse catering en authentieke Durgerdammer gezelligheid.

Yan T.

SlainteNa het succes van de Van Uden Reco Stellendam Regatta hadden we het genoegen, om weer van een leuke en zeer goed georganiseerde wedstrijd te mogen genieten waar 62 boten het beste van zichzelf gaven. Het weer liet zich van zijn beste kant zien met zaterdag een 10 tal knoopjes wind, zon en toch wel een aannemelijke temperatuur waarbij net in short en T-shirt zeilen mogelijk was.

Een correspondent

Lenco in Y-toren 2007Het laatste weekend van april bruist het in de haven van Durgerdam. Er staat weer een mooi nieuw vaarseizoen voor de deur, en om dit te vieren varen wij de Y-torenrace! De Y-torenrace heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de klassieke seizoensopener voor scherpe kajuitzeiljachten van het IJsselmeergebied en omstreken. Het evenement wordt gevaren in het gebied tussen de Y-toren, Pampus en IJburg.

Een correspondent

Onder perfecte weersomstandigheden is afgelopen weekend de Y-Toren Race gevaren. Deze wedstrijd is al jaren de opening van het zeilseizoen voor het IJsselmeer . De "nieuwe stijl kenmerkt zich in veel korte wedstrijden dicht bij huis.

Onder leiding van een geoliede wedstrijdorganisatie werden er op zaterdag maar liefst 4 starts per wedstrijdveld en op zondag 3 starts per veld gerealiseerd met een totaal van 82 boten aan de start in 7 verschillende klassen.

Yan T.

Zaterdag 6 en zondag 7 mei, de wind lag tussen de 10 en de 20knoopjes en in tegenstelling tot de voorspellingen liet de zon zich van haar beste kanten zien. Als de zomer wordt zoals het weer dit weekend was, dan zullen we ne fijne zomer hebben.