Y-Toren Race

Al het Y-Toren Race nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's.

Y-Toren Race 2020
Een correspondent

Op 2 en 3 mei 2020 wordt de 55e editie van de Y-Toren Race gezeild op het IJmeer. Naast ORC, Lemsteraken, Kwartton klasse en Eenheidsklassen, is het ook nu weer mogelijk om in te schrijven in de SW klasse. Ook is de ORC 4 klasse terug. Voor zowel de ORC-3 als ORC-4 klasse telt de Y-Toren Race mee voor de Verbondsbezem.

Y-Toren Race
Een correspondent

Ook zo genoten van het prachtige Paasweertje! Alles weer gepoetst en al weer gevaren? Dan komen de kriebels voor de eerste wedstrijden. De  Y-Toren Race is de seizoensopener voor het Markermeer en IJsselmeer wordt dit jaar op 4 en 5 mei gezeild. Inschrijving voor de Y-Toren Race staat open voor ORC gemeten boten, eenheidsklassen, kwarttonklasse, SW en de Lemsteraken. 

Y-Toren Race
Ice

De Y-Toren Race wordt op 4 en 5 mei  gezeild op het IJmeer. Wedstrijdzeilers kunnen zich al inschrijven voor deze 54ste editie van de Y-Toren Race. Naast ORC, Lemsteraken, Kwartton klasse en Eenheidsklassen, is het nu deze keer mogelijk om in te schrijven in de SW klasse. Ook is de ORC 4 klasse terug. Voor zowel de ORC-3 als ORC-4 klasse telt de Y-Toren Race mee voor de Verbondsbezem.

Wiervrij zeilen
Ice

Op 5 en 6 mei wordt de 53e editie van de Y-Toren Race gezeild op het IJmeer. Net als voorgaande jaren zijn er klassen voor de ORC, sportboten, Lemsteraken en eenheidsklassen. Voor de vernieuwde ORC-3 klasse telt de Y-Toren Race mee voor de Verbondsbezem.

Y-Toren Race 2017
Een correspondent

Afgelopen weekend werd de Y-Toren Race gezeild. De seizoenopener voor het Markermeer kenmerkte zich door uitdagend zeilweer. De zeilers werden getrakteerd op alle windsterktes en moesten dit weekend dan ook alles uit de kast halen.

Y-Toren Race
Een correspondent

De Y-Toren Race op 6 en 7 mei is traditiegetrouw de opener van het wedstrijdseizoen van Zeilvereniging Het Y. Na de winterwedstrijden is dit de eerste krachtmeting voor de wedstrijdzeilers voor het seizoen 2017.

Ice

Y-toren raceDe Lenco (Salona 37) van Nico Brabers met schipper Erik van Vuuren wint de samengestelde ORC 1&2 klasse . De wit/oranje Salona wist met 5 keer een 1ste en een 3de plaats de Y-toren race wisselbeker te winnen. In ORC 3, het grootste veld met 18 deelnemers, wist de Beau Bateau (First 300) van schipper/eigenaar Henk van Zweden de eerste prijs mee naar huis te nemen. De FF65 eenheidsklasse werd gewonnen door de FF-Anders van Dirk Biesheuvel.

Jasper van Staveren

Met 60 inschrijvingen en geweldig weer beloofde de Y-toren race 2009 als vanouds weer een mooi wedstrijdweekend te worden. De zaterdag werden er vooral tactische races gevaren bij gebrek aan serieuze wind in de eerste twee races. De zondag zou een relatief rustige zeildag worden, maar niets bleek minder waar. Een onstuimige laatste race inclusief zwempartijen stond zelf op het menu. Kortom, een weekend om niet te vergeten.

Een correspondent

SlainteHet eerste weekend van mei bruist het in de haven van Durgerdam. Er staat weer een mooi nieuw vaarseizoen voor de deur, en om dit te vieren varen wij de Y-toren Race! De Y-toren Race heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de klassieke seizoensopener voor scherpe kajuitzeiljachten van het IJsselmeer en omstreken. Op beide dagen worden er intensieve up- en downwind banen gevaren. Na de wedstrijden is er in de haven Surinaamse catering en authentieke Durgerdammer gezelligheid.

Yan T.

SlainteNa het succes van de Van Uden Reco Stellendam Regatta hadden we het genoegen, om weer van een leuke en zeer goed georganiseerde wedstrijd te mogen genieten waar 62 boten het beste van zichzelf gaven. Het weer liet zich van zijn beste kant zien met zaterdag een 10 tal knoopjes wind, zon en toch wel een aannemelijke temperatuur waarbij net in short en T-shirt zeilen mogelijk was.