Yngling klasse

Maarten Jamin en zijn team
Kat

Het Zwitserse kampioenschap 2022 van de Yngling klasse werd, samen met de Dolphin klasse, gevaren en georganiseerd o.l.v. de Yacht Club van Spiez van 22 tot 24 september. Er stonden 21 Ynglings aan de start, waaronder Maarten Jamin en zijn team als regerend wereldkampioen uit Nederland.
 

Nederlanders winnen WK Yngling in Travemunde
Een correspondent

Missie volbracht! Dit was het motto van de gouden medaille op de Wereldkampioenschappen Yngling die werd gewonnen door de Nederlanders Maarten Jamin/Cristel Pessers/Jaap Smolders in Travemunde van 24 tot 30 juli. 

 

 

Belgisch Team behaalt brons op WK Yngling
Een correspondent

Het enige Belgische team op het WK Yngling in Travemunde behaalt Brons. Het team met Stefan Wuyts aan het roer is het eerste Belgische team dat een podiumplaats behaalt op een WK Yngling.

Yngling zeilen
Een correspondent

Van 24 juli – 31 juli werd het Wereldkampioenschap Yngling zeilen nabij Berlijn op de Großer Muggelsee gezeild.

Yngling zeilen
Een correspondent

De Yngling bestaat 50 jaar, dat betekent dat het tijd is voor een feestje én tijd om terug te blikken hoe het allemaal begon! Wist u bijvoorbeeld dat de Yngling een Olympische klasse is geweest? 27-28 oktober is het zover, hét Yngling 50 jaar jubileum evenement, waar we met 50 Ynglings van start willen gaan voor sprintwedstrijden op de Langweerderwielen.

Wereldkampioenschap Yngling zeilen
Een correspondent

Van 8- 14 juli werd het Wereldkampioenschap Yngling zeilen gehouden in Italië. Aan de start lag een veld van 45 boten, waaronder 13 Nederlandse teams. Onder hen meerdere oud-wereldkampioenen en Olympische zeilers. Pas op het laatste moment werd de strijd om de wereldtitel beslist. Kaj Moorman, Jasper Schuddeboom en Sam Peeks mogen zich Wereldkampioen Yngling 2018 noemen.

Yngling klasse
Een correspondent

De Yngling bestaat 50 jaar en viert dit jaar dus haar gouden jubileum! Het wedstrijdseizoen is afgelopen weekend vrolijk ingeluid met het internationale paasevenement op de Kagerplassen. Hier werd onder verschillende weersomstandigheden door 18 teams gestreden om de titel en de chocolade paashazen.

Maarten Jamin, Cristel Pessers, en Jaap Smolders
Een correspondent

Het Open Nederlandse Kampioenschap Yngling zeilen werd dit jaar in Medemblik gezeild van 15-17 september. Het Yngling kampioenschap was spannend met zeer wisselvallig weer. Ondanks een gebroken mast is de NED 355 van Maarten Jamin, Cristel Pessers, en Jaap Smolders Nederlands kampioen Yngling zeilen geworden.

Wereldkampioenschap Yngling Sneek
Een correspondent

Zondag 16 juli is het zover, de officiële opening van de Yngling wereldkampioenschappen 2017. Dit jaar wordt het evenement op het Sneekermeer georganiseerd door de Yngling Club Holland, in samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

Yngling zeilen
Ice

De Yngling Club Nederland organiseert van 14 t/m 22 juli 2017 het Wereldkampioenschap Yngling zeilen in Sneek. Deze 50 jaar oude ex-Olympische klasse is nog steeds wereldwijd zeer actief. De organisatie verwacht over de 80 Ynglings aan de startlijn.