Zeeland Regatta

Zeeland Regatta

De Zeeland Regatta is een zeilfeest voor jonge deelnemers tussen de 7 en 18 jaar. Ze gaan met elkaar de competitie aan op het Veerse Meer. De Zeeland Regatta is voor open eenheidsklassen en is een jaarlijks terugkerend zeil evenement. Naast de competitie en de sportieve prestatie zet Zeeland Regatta zich in om de deelnemers en bezoekers bewust te maken van water en watergerelateerde thema’s.

Zeeland Regatta nieuws

Zeeland regatta
Een correspondent

Zondag 7 juli was de afsluitende dag van de Zeeland Regatta. Het voorspelde 'viesje' was in de nacht al overgekomen en de wind bleef bij een knoop of tien hangen. In de loop van de ochtend kwam het zonnetje door en zo werd het weer een heerlijke dag tegen de Veerse Dam.

Zeeland regatta
Een correspondent

Op een zonovergoten Veerse meer en met een vrij constant windje van rond de 12 knopen kwamen zaterdag, tijdens de tweede Zeeland Regatta, alle klasses van van de wal. Vaak nét wat kleiner dan waar ClubRacer normaal over bericht, maar de Schelde Regatta bewees met de pups van Tontin maar weer eens: de jeugd heeft de toekomst.

Zeeland Regatta
Ice

De eerste editie van het zeilevenement Zeeland Regatta is zeer geslaagd. In het weekend van 7 en 8 juli hebben maar liefst 121 jonge deelnemers tussen de 7 en 18 jaar met elkaar gestreden op het Veerse Meer. Het internationale zeilevenement staat open voor eenheidsklassen en wil uitgroeien tot een toonaangevend jaarlijks internationaal zeilevenement. 

Zeeland Regatta
Een correspondent

Op 6, 7 en 8 juli gaat de eerste editie van de Zeeland Regatta van start. Rond de 125 jonge deelnemers tussen de 7 en 18 jaar gaan de competitie met elkaar aan op het Veerse Meer. Het internationale zeilevenement is voor open eenheidsklassen en wil uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend internationaal zeil evenement.

Zeeland Regatta
Een correspondent

Zeeland mist een jaarlijks ‘must do’ zeilevenement voor open eenheidsklassen. Begin vorige maand is door RYCB en watersport vereniging Arne initiatief genomen om op 7 en 8 juli 2018 een eerste Zeeland Regatta te organiseren vanuit Oostwatering, Veere. Voorafgaand aan de regatta worden op 6 juli clinics georganiseerd.