Zeilblunders

De veel besproken zeilblunder categorie. Hier vind je de vele zeilblunders van de afgelopen jaren.

Tallships crashen
Ice

Zware ravage na het binnenvaren van de 45 meter lange tallship Royal Helena afgelopen dinsdag in de haven van Oudeschild op Texel. Deze crashte letterlijk op de Noa Victoria die daar lag afgemeerd.

Zeiljacht op strekdam
Ice

Zaterdagavond werd de KNRM van Hansweert om 19:52 gealarmeerd voor een zeiljacht dat gestrand was op een strekdam nabij Zandvliet.

Emirates Team New Zealand kapseist
Ice

Peter Burling's Emirates Team New Zealand foiling catamaran kapseist spectaculair  in de tweede race van de Louis Vuitton America’s Cup Challenger Playoff Semi-Finals. In deze race zeilde Peter Burling tegen Land Rover BAR van Sir Ben Ainslie.

SAR reddingsoperatie MonAqua
Ice

Tijdens de eerste wedstrijd van het Nieuwpoort Sailing Weekend zijn zondag 14 mei twee jachten met elkaar in aanvaring gekomen tijdens een boeironding. De aanvaring was zo heftig dat één van de twee jachten vrijwel onmiddellijk begon te zinken waarna een Mayday werd uitgezonden.

Catamaran zinkt
René Cossaer

Een gloednieuwe 74 voet lange luxe catamaran met 5 man aan boord, kostprijs 4 miljoen euro, is net na aflevering ontmast en maakte water in de Middellandse Zee ter hoogte van Garrucha, tussen Almeria en Alicante (ESP).

Santa Cruz 27 verliest mast
Ice

Watersportfotografe Sharon Green was op juiste ogenblik op de juiste plek.

Zeiljacht kapseist
Ice

Een zeiler is zondagochtend om het leven gekomen nadat een zeiljacht kapseisde en zonk in de buurt van Vliehors, de westelijk kant van Vlieland. Het slachtoffer werd door de Nederlandse kustwacht met een helikopter uit de zee gehaald en bij Den Helder aan wal gebracht. De zeiler overleed tijdens de reddingsactie

Bavaria zeiljacht
Kat

Dinsdagmiddag, 18 april spoelde een 50 voet lange Bavaria aan op de pier van Rimini, Italië. Vier zeilers kwamen daarbij om het leven. Er stond 40 knopen wind toen het ongeval gebeurde.

Oracle Team USA kapseist
Ice

Oracle Team USA  zaterdagnamiddag gekapseisd

Zeilboot kapseist
Ice

Vier mensen werden afgelopen donderdag, 30 maart, gered nadat hun zeilboot kapseisde en onder de pier terecht kwam. De feiten speelden zich af in King Harbor Marina, Los Angeles (VS). In de video zie je hoe het jacht gegrepen wordt  door een breker en onder het staketsel terecht komt.