Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Op zondagmiddag 25 februari zet team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont de toon richting Cape Reinga, het één na noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland. De Nederlandse boot leidt het drietal teams in het zuiden, dat eerder deze week als eerste uit de Doldrums kwam.

Finistere Davidson 50 kielbreuk
Kat

Twee zeilers komen om nadat hun zeiljacht Finistere op vrijdagavond 23 februari kapseisde na een kielbreuk tijdens de de jaarlijkse Bunbury and Return Ocean Race in Australië.

30Mijls Markermeer
Ice

De 75Mijls IJsselmeer heeft een klein zusje gekregen: de 30Mijls Markermeer.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Sinds afgelopen nacht is team AkzoNobel de nieuwe leider van de zesde Volvo Ocean Race-etappe. De top drie boten zijn ten zuiden van Nieuw-Caledonië opgelijnd voor de finale en cruciale fase. Turn the Tide on Plastic vaart in tweede positie, gevolgd door Sun Hung Kai/Scallywag. Het verschil is nog geen 3 zeemijl.

Weerkaart vrijdag 22 februari 2018
Fritz Buyl

De Russische Beer slaat toe tijdens het weekend. Het wordt zonnig en koud met een (soms zijn er klassiekers nodig) met een schrale oost tot oostnoordoostenwind.

Volvo Ocean Race
Een correspondent

Sinds woensdagavond 20 februari gaat Turn the Tide on Plastic van schipper Dee Caffari aan de leiding van de zesde Volvo Ocean Race-etappe. Vanmorgen was hun voorsprong op Sun Hung Kai/Scallywag opgelopen tot bijna 19 zeemijl.

Shorthanded wedstrijden
Een correspondent

Het 2018 "trio" voor two handed & solo zeilers in Nederland.

Volvo Ocean Race koplopers
Een correspondent

De Volvo Ocean Race-vloot jojoot zich een weg door de Doldrums. Het afgelopen weekend wisselden Sun Hung Kai/Scallywag en het Nederlandse team AkzoNobel enkele keren van koppositie.

Peter Blake
Kat

De Braziliaanse politie heeft in de stad Breves een man aangehouden die 16 jaar geleden werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op de beste zeezeiler ter wereld, Nieuw-Zeelander Sir Peter Blake. De schuldig verklaarde José Irandir Cardoso wist destijds te ontsnappen.

Sea Nymph
Kat

Soms lijkt het geluk aan je kant te staan: Afgelopen dinsdag 13 februari heeft Turn the Tide on Plastic een close encounter met de Sea Nymph. Het verlaten zeiljacht vormt een gevaar voor de scheepvaart, een risico voor eilanden, riffen en atollen, en is gedoemd om langzaam maar zeker ergens aan te spoelen, te ontbinden en zo deel uit te maken van de plastic soup. Wat een kans!