Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) werd afgelopen week op het Australisch kampioenschap in Melbourne tweede achter Giles Scott (GBR). Met deze tweede plaats achter de olympisch kampioen van 2016 sluit Heiner een goede periode in Australië af. De Enkhuizenaar werd zondag jongstleden bovendien verkozen tot Westfries sportman van 2018.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats reduceert, ondanks gebrek aan drinkwater, achterstand in de Golden Globe Race tot 190 mijl en jaagt op de eerste plaats.

1/4 Ton klasse zeilen
Een correspondent

In bijna alle jachthavens in Nederland liggen jong bejaarde ¼ tonners. Stuk voor stuk goed ontworpen en nog steeds goed zeilende boten. Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is.

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert, regerend wereldkampioene Laser Radial zeilen, heeft deze week ook het open kampioenschap van Australië en Oceanië gewonnen.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) is 2019 goed begonnen. Na de eerste dag van het Australisch kampioenschap staat de zeiler uit Enkhuizen op de tweede plaats in een sterk internationaal deelnemersveld. Heiner sloot in december 2018 af met winst op Sail Sydney en Sail Melbourne.

Dit was 2018 op ClubRacer
Ice

2018 zit erop, ook voor ClubRacer. Het was een uitzonderlijk jaar. Voor het eerst werden we officieel mediapartner van de Antwerp Race en het Deltaweekend. Welke artikels hielden onze lezers dit jaar in de greep, wat was het meest interessante nieuws en wat is het meest gelezen bericht. Een wrap-up van een sportief zeiljaar.

Goofies Race 2019
Een correspondent

Een mooie baan met voldoende  in de windse (kruis) rakken, bijna droog en een krachtige wind waren het geheim voor tevreden zeilers en tevreden organisatoren. Kortom een mooie eerste Goofies zeilwedstrijd voor 2019 volgens de deelnemers.

Carlo Huisman
Een correspondent

De Nederlandse zeiler Carlo Huisman zal als grinder deel uitmaken van zeilteam Emeritas Team Nieuw Zealand (ETNZ)voor de verdediging van de 36ste editie van de America’s Cup. In 2021 zullen de finales daarvan in de baai van Auckland worden gezeild.

Start Ronde om Noord Holland
Een correspondent

Na vele jaren is er helaas een einde gekomen aan een lange traditie van de start van de ronde om Noord Holland vanuit een Noord Hollandse haven. Muiden is ruim 20 jaar onze vertrouwde starthaven geweest. Een mooie haven aan de voet van een stuk historie waar we altijd hartelijk welkom zijn geheten en volop alle medewerking kregen.

America’s Cup
Ice

Het is officieel; Emirates Team New Zealand en het Royal New Zealand Yacht Squadron hebben zojuist een ongewoon persbericht verzonden waarin we lezen dat Nederland aanvaard werd als zesde uitdager (Challenger) voor de 36ste America’s Cup.