Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

American Magic kapseist
Ice

New York Yacht Club American Magic, de Amerikaanse uitdager voor de America's Cup, kapseist in een sterke windvlaag tijdens de laatste ronding van Prada Cup race 2 van Round Robin 2 op zondag 17 januari. American Magic lag op het moment van het kapseizen aan de leiding.

ETNZ Te Rehutai kapseist
Ice

De kiwi's van Emirates Team New Zealand, de America's Cup titelverdediger, beschrijft het kapseizen als: "Nothing like a bit of drama on the Waitemata, the first swim for Te Rehutai..."

Weerkaart vrijdag 1 januari 2021
Fritz Buyl

Geleidelijk frisser. Het lagedrukgebied dat zich uitstrekt van Scandinavië tot het westen van de Middellandse Zee stuurt maritiem polaire en licht onstabiele lucht naar onze streken.

Spi Ouest-France regatta 2021
Ice

De Spi Ouest-France regatta keert terug in 2021 en zal zoals de traditie het voorschrijft tijdens het paasweekend van 1 tot 5 april 2021 gezeild worden. Voor deze 43ste editie worden meer dan 2.500 zeilers verwacht. De Spi Ouest-France regatta is het grootste live-aboard zeilevenement van Frankrijk.

Emirates team New Zealand wint de PRADA ACWS Auckland
Ice

Alsof het in het script geschreven is, was de laatste race bepalend voor wie de PRADA America's Cup World Series Auckland trofee zou winnen. Met Emirates Met Team New Zealand en American Magic  op gelijke punten zou een overwinning tegen Luna Rossa Prada Pirelli de Kiwis het voordeel geven om de trofee te pakken.

Gelijkspel voor New York Yacht Club American Magic en Emirates Team New Zealand
Ice

Op de tweede dag van de PRADA America's Cup World Series (ACWS) in  Auckland zijn vandaag vier wedstrijden gehouden op racebaan C. Voor het publiek het favoriete speelveld omdat het racen dan recht in het hart van Waitematā Harbour brengt. Tijdens de 4 wedstrijden stond een niet zo stabiele noordwestenwind tussen de 10 en 14 knopen.

New York Yacht Club American Magic aan de leiding
Ice

De eerste racedag van de PRADA Americas Cup World Series in Auckland is net afgelopen en New York Yacht Club American Magic leidt de voorlopige rangschikking na het winnen van de beide wedstrijden die ze vandaag hebben gezeild.

2021 Rolex Fastnet Race
Ice

Met nog minder dan een maand te gaan tot de inschrijvingen openen van de 48e Rolex Fastnet Race is het RORC Race Team alweer bezorgd voor een stormloop. In 2019 was de Rolex Fastnet Race in minder dan 5 minuten volzet. Daarom deze gids.

Weerkaart vrijdag 11 december 2020
Fritz Buyl

Zacht en winderig weekend. Een depressie in het zuidelijk deel van de Noordzee stuurt dit weekend zachtere, onstabiele zeelucht over onze kust.

Weerkaart vrijdag 4 december 2020
Fritz Buyl

Fris maar overwegend droog weekend. We blijven onder de invloed van een uitgebreid lagedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden bevindt.