Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 5 juni 2020
Fritz Buyl

Wisselvallig en winderig. Een depressiekern over de Noordzee bepaalt ons weer. Storingen of soms onstabiele zeelucht eraan verbonden verplaatsen zich over onze kust.

Medemblik Regatta 2020
Ice

Als gevolg van het uitbreken van het Coronavirus (Covid-19) is de vernieuwde Medemblik Regatta, die gepland stond voor 4-7 juni 2020, geannuleerd. De terugkeer van deze voorjaarsklassieker in de zeilsport zal nu plaatsvinden van 2-6 juni 2021. Het internationale zeilsportevenement vindt dit jaar wel virtueel plaats van 4 tot en met 7 juni. Recreatieve eSailors kunnen het dan opnemen tegen Olympische topzeilers en de beste eSailors van dit moment tijdens de Virtuele Medemblik Regatta en zich plaatsen voor de finale van het WK eSailing.

weerbericht
Fritz Buyl

Volop lente! Een krachtig hoog met kern ten noordoosten van onze kust voert geleidelijk warmere en droge lucht aan via een naar het oosten ruimende stroming.

Weerkaart vrijdag 22 mei 2020
Fritz Buyl

Zaterdag neemt de lente een break maar zondag komt ze terug. Vandaag vrijdag 23 mei ’20 en morgen zaterdag 23 mei ’20 liggen we onder invloed van een Atlantische depressie maar op zondag 24 mei ’20 komen we onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog.

Weerkaart vrijdag 15 mei 2020
Fritz Buyl

Lente! Een uitloper van een hogedrukkern ten westen van Ierland zorgt voor mooi weer.

VO65 Austria Sailing Project
Een correspondent

De VO65 Austria Sailing Project (voorheen VESTAS) was naar de Caraïbische eilanden vertrokken om mee te doen aan diverse races aldaar. Na de Overwinning in de ARC en een goede klassering in de RORC Caribbean  600 werd de St Maarten Heineken Regatta onverwacht de laatste wedstrijd door de coronacrisis. Wat eerst leek op een korte periode van afwachten liep uit op een versneld vertrek uit het gebied omdat zeer binnenkort het orkaan seizoen start.

Weerkaart vrijdag 8 mei 2020
Fritz Buyl

Zonnige, warme zaterdag. Koude zondag. Een hoog in onze buurt verliest geleidelijk zijn invloed op ons weerbeeld waardoor zondag 10 mei ’20 een koufront polaire lucht vanuit het noorden aanvoert.

Alone Together
Ice

Marie-Amélie Lenaerts, de eerste Belgische solozeilster die in wedstrijd de oceaan overstak, liet een kortfilm maken over haar gekke uitdaging tijdens de Mini Transat van 2019.

Weerkaart vrijdag 1 mei 2020
Fritz Buyl

Wisselvallig op zaterdag en stabilisatie op zondag. Een lagedrukgebied trekt deze verwachtingsperiode van de Britse Eilanden richting Scandinavië en voert via een westelijke stroming onstabiele maritieme lucht aan.

Weerkaart vrijdag 24 april 2020
Fritz Buyl

Zonnig maar fris lenteweekend. De hogedrukinvloed en de drukgradiënt vallen geleidelijk weg en de zeebries brengt frissere zeelucht naar de kust.