Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

Op de laatste dag van het WK 49er en 49erFX-zeilen in Geelong krijgen de 49er-mannen Bart Lambriex & Pim van Vugt een flinke tegenslag te verwerken. Een week lang lagen de mannen op koers voor Olympische kwalificatie, maar op de laatste dag zakken ze net te ver in het landenklassement om aan de eisen te voldoen. Het duo eindigt het WK op de 11e plek overall.

Weerkaart vrijdag 14 februari 2020
Fritz Buyl

Winderig weekend met bezoek van storm Dennis. Het tweede weekend op rij komen we in een sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.

Onweer en windstoten
Watersportverbond

Bij het WK Laser Standard en het WK 49er(FX) zeilen in Melbourne en Geelong (AUS) konden wegens ongunstige weersomstandigheden geen races gevaren worden. Op de eerste wedstrijddag van het WK 49er(FX) hield te veel wind de zeilers al aan de kant. Op vrijdag liet de wind het juist afweten en hingen er onweersbuien boven de baai van Melbourne en Geelong. Op zaterdag zal getracht worden een aantal van de gemiste races in te halen.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz
Watersportverbond

Bij de verschillende WK zeilen in Australië konden de zeilers dankzij voldoende wind alle geplande races van de dag varen. 49erFX-zeilsters Bekkering & Duetz hebben zich goed weten te herpakken na twee mindere dagen. Het duo klimt van een 14e naar de 9e plek in het klassement. 49er-mannen, Lambriex & Van Vugt, zakken na wisselende resultaten 1 plek, van de 5e naar de 6e plaats, maar liggen daarmee nog steeds op koers voor Tokio. 

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

In de baai van Melbourne konden de Nederlandse zeilers voor de tweede dag op rij in actie komen voor het WK 49er(FX) en Laser Standard-zeilen. 49er-mannen Bart Lambriex en Pim van Vugt kenden een goede dag en gaan vanuit de 5e plek overall de gold fleet in.

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

In de baai van Melbourne zijn de verschillende wereldkampioenschappen zeilen van start gegaan. De 49er en 49erFX-zeilers konden elk 3 races varen en bij de Laser Standard konden de geplande 2 races gevaren worden.

WK 49er zeilen
Watersportverbond

Op de eerste wedstrijddag bij het WK 49er en 49erFX-zeilen werd er niet gevaren. Met 25 tot 30 knopen in de baai bij Geelong stond er te veel wind om in actie te komen. Op dinsdag 11 februari wordt er minder wind verwacht en zal het WK worden hervat.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
WWSV

Negen Belgische atleten zullen deze maand in Australië te volgen zijn op de WK's 49er, 49erFX, Laser Standard Men, Laser Radial Women en Laser Radial Men.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

De Nederlandse Olympische zeilers van TeamNL Zeilen zijn klaar voor hun eerstvolgende strijd op het water; In Australië worden dit jaar de WK’s in diverse zeilklassen gevaren, met voor de Nederlandse zeilers uiteenlopende belangen.

Weerkaart vrijdag 7 februari 2020
Fritz Buyl

Stormachtige zondag. We komen dit weekend in een zeer sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.