Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 20 oktober 2017
Fritz Buyl

Na de mooie nazomer van de voorbije dagen krijgen we dit weekend winderig herfstweer. Een flinke Atlantische depressie trekt over de Britse Eilanden oostwaarts en trakteert ons op zijn winderige zuidflank met bijhorende frontpassages.

Rome Kirby
Ice

Team AkzoNobel heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse zeiler Rome Kirby (28) het zeilteam heeft vervoegd voor de Volvo Ocean Race 2017-18 die zondag 22 oktober van start gaat in Alicante.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt. Team Brunel zal bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler.

World Cup series in Gamagori, Japan
Ice

Emma Plasschaert klimt naar een derde plaats in de Laser Radial klasse tijdens de World Cup series in Gamagori, Japan. Dat zijn dertien plaatsen beter dan op de eerste dag.

AkzoNobel fuckfinger
Ice

Met het aanstellen van Nieuw Zeelander Brad Jackson als nieuwe schipper van Team AzoNobel is de pijnlijke soap die zich momenteel afspeelt tussen Simeon Tienpont en de multinational AkzoNobel op een hoogtepunt gekomen.

Solo klasse
Een correspondent

Afgelopen weekend werd het seizoen afgesloten voor WSV Giesbeek met de traditionele Sluitingswedstrijd. Ook dit jaar gaf een grote vloot van Solo’s acte de présence. Er waren maar liefst 41 boten met evenzoveel deelnemers naar het Gelderse plaatsje Giesbeek afgereisd.

Brad Jackson
Ice

Driemaal Volvo Ocean Race winnaar Brad Jackson (NZL) werd zonet door team AkzoNobel bekend gemaakt als schipper van de Nederlandse Volvo Ocean Race boot, nu zonder Nederlanders aan boord.

Simeon Tienpont
Ice

Simeon Tienpont geeft de Volvo Ocean Race niet op. Dat blijkt uit zijn laatste mededeling aan ons waarin hij wil duidelijk maken dat hij niet de reden is van zijn ontslag/contractbreuk met AkzoNobel. Tienpont zwijgt niet meer, dat is duidelijk.

IJspegel Trophy winterwedstrijden
Een correspondent

De eerste IJspegel Trophy wedstrijden van seizoen 2017-18 kennen een fantastische begin: twintig graden, 10 a 15 knopen wind en een vlakke zee, niet echt de omstandigheden van een winterwedstrijd op zee. We zien veel deelnemers die zich hebben ingeschreven voor het komende The Hague Offshore Sailing World Championship 2018 en die het vaarwater komen verkennen.

Team Brunel
Een correspondent

Team Brunel van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking is de Volvo Ocean Race begonnen met een vierde plaats in de In-Port race. Winst was er voor het Spaanse Mapfre. Schipper Bekking was na afloop tevreden met het resultaat: "We hadden natuurlijk liever op het podium gestaan maar een vierde plaats is oké zeker voor nu."