Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Team Brunel
Ice

Team Brunel leidt de zuidelijke groep van vier boten, die profiteren van meer wind ten opzichte van het trio in het noorden. Zoals verwacht, is er reeds sprake van een splitsing in de Volvo Ocean Race-vloot. Het eveneens Nederlandse team AkzoNobel vaart momenteel in tweede positie, gevolgd door Vestas 11th Hour Racing. De zeven teams begonnen afgelopen zondag in Newport, Rhode Island aan de negende etappe richting Cardiff, Wales.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers
WWSV

Van 22 tot en met 26 mei vindt in Nederland de "Medemblik Regatta" plaats. Meer dan 300 zeilers zullen vanaf dinsdag 22 mei het beste van zichzelf geven. Drie zeilers en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen. Zaterdag 26 mei worden de medalraces gevaren.

Medemblik Regatta
Een correspondent

Dinsdag 22 mei start de 34ste editie van de Medemblik Regatta. Met 330 boten aan de start verdeeld in 8 klassen, wordt er vijf dagen lang gevaren voor de medailles. Zeilers varen graag in Medemblik, het evenement staat dan ook al jarenlang op de internationale zeilkalender.

Team Brunel Newport Bridge
Ice

Zondagmiddag 20 mei is Team Brunel vertrokken voor de belangrijkste etappe van deze Volvo Ocean Race. De etappe van Newport naar Cardiff is 3.300 zeemijl lang en er zijn net als in de zuidelijke oceaan etappes dubbele punten te verdienen. Team Brunel kende een uitstekende start en liet Newport zondag als eerste van de zeven boten achter zich. Gevolgd door respectievelijk MAPFRE, Dongfeng Race Team en het Nederlandse team AkzoNobel.

Bouwe Bekking
Een correspondent

Team Brunel heeft zaterdag 19 mei in Newport op overtuigende wijze de winst naar zich toe getrokken in de In-Port race. Na een goede start pakte het team van Nederlanders Bekking en Huisman direct de leiding en stond deze ook niet meer af. Team Brunel klimt door de winst naar de derde plaats in het In-Port race klassement.

Team Brunel wint inport-race in Newport
Ice

Team Brunel wint de inport-race in Newport met meer dan 400 meter voorsprong op MAPFRE. Team Brunel zeilde met dezelfde bemanning als in de afgelopen Volvo Ocean Race etappe.

Volvo Ocean Race Newport
Een correspondent

De Volvo Ocean Race vloot maakt zich klaar voor het raceweekend in Newport, Rhode Island. Op zaterdag 19 mei staat de Gurney’s Resort In-Port Race op het programma en op zondag de start van de negende etappe richting het Engelse Cardiff in Wales. Deze klassieke 3.300 mijl lange trans-Atlantische oversteek is de laatste lange etappe die dubbele punten oplevert.

Weerkaart vrijdag 18 mei 2018
Fritz Buyl

We krijgen een rustig Pinksterweekend met een eerder frisse start. We liggen onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied maar aan de voorzijde van dit hoog wordt via een noordelijke stroming behoorlijk frisse lucht aangevoerd.

Andrew Cape
Ice

Andrew Cape, de navigator van Team Brunel, en Stefan Coppers werden dinsdagochtend in Newport gearresteerd. Cape werd beschuldigd van het aanvallen van een politieagent en wanordelijk gedrag. Stefan Coppers, de voormalige onboard reporter van Team Brunel werd gearresteerd op beschuldiging van het aanvallen van een politieagent, het belemmeren van de politie, het zich verzetten tegen arrestatie en wanordelijk gedrag.

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Watersportverbond

Het Nederlandse duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen maakt zich op voor het Europees Kampioenschap 470 zeilen, dat van 19 t/m 24 mei gevaren wordt in het Bulgaarse Bourgas. Na een week trainen op locatie zijn de dames klaar om maximaal te presteren op het water van Bulgarije. Het duo hoopt vanuit daar stappen te kunnen maken in hun performance richting het WK in Aarhus, deze zomer.