Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Oostende Ramsgate
Ice

Op 26 mei wordt de Oostende Ramsgate zeilwedstrijd gezeild. Sinds 1 januari moeten alle zeiljachten die deelnemen aan Offshore Special Regulations CAT 3 wedstrijden een structurele inspectie van de kielconstructie ondergaan. Er werd door de wedstrijdorganisatie om  een vrijstelling gevraagd. Deze werd geweigerd.

Wintersprinter januari 2022
Een correspondent

De wintersprinter van december kon vanwege de Corona maatregelen helaas niet doorgaan, hierdoor werd afgelopen zondag de derde wintersprinter vanuit Oostwatering gevaren.

Kiel bij het uit het water komen in Falmouth
Kat

Dit is het verhaal van een "een feniks die uit zijn as herrees maar er al snel naar terugkeerde". Dit is het verhaal van de J/39 CLUBRACER die werd gekocht bij Accastillage Diffusion Auray een Beneteau subdealer in Bretagne en in Antwerpen volledig in ere werd hersteld. Dit is het verhaal van een glorieuze refit met een (bijna) dramatische afloop.

Tala, RORC Transatlantic 2022
Kat

Op de dertiende dag van de RORC Transatlantic Race passeerden de Botin 52 Tala (GBR) van David Collins en de Botin 52 Caro (CH) van Max Klink de finishlijn buiten Camper & Nicholsons Port Louis Marina en voltooiden zo de RORC Transatlantic Race. 

finish L4 trifork Grenada
Kat

Bij zonsondergang op de tiende dag van de RORC Transatlantic Race heeft de aangepaste Volvo 70 L4 Trifork (DEN) de RORC Transatlantic Race beëindigd in een verstreken tijd van 9 dagen 10 uur 27 minuten en 58 seconden.

Start Tala Lanzarote RORC transatlantic 2022
Kat

Op de tiende dag van de RORC Transatlantic Race racen nog steeds 21 teams op de Atlantische Oceaan voor de eindzege en de RORC Transatlantic Race Trophy.

Comanche aan start Lanzarote
Kat

16 januari 2022: De 30,48 m (100ft) VPLP Design/Verdier Maxi Comanche, geschipperd door Mitch Booth, heeft de Monohull Line Honours gewonnen in de 2022 RORC Transatlantic Race en won daarmee de prachtige IMA Trophy.

Maserati
Kat

Giovanni Soldini's Multi70 Maserati (ITA) heeft de Line Honours Multihull gewonnen in de 2022 RORC Transatlantic Race, door op zaterdag 15 januari om 05:51:41 UTC (gecorrigeerd: 6d 18h 51m 41s) de finishlijn te passeren in Grenada, Port Louis.

onboard-L4trifork-sunset
Kat

De RORC Transatlantic Race gaat de vijfde dag in. De MOD70 PowerPlay (CAY) van Peter Cunningham ligt nog steeds aan de leiding bij de multihulls, maar ligt als eerste boot in een gebied met lichte wind dus halen de 'jagers' hun prooi in.

bemanning van de Bounty (BEL)
Kat

Voor de eerste keer dit jaar neemt Gran Canaria afscheid van een ARC-vloot. Op zondag 9 januari, vertrok de ARC January 2022 vanuit Las Palmas. De nieuwe route heeft een eclectische vloot van jachten en enthousiaste bemanningen bijeengebracht. Allemaal zijn ze even enthousiast om te beginnen aan de 2.700 mijl lange zeiltocht naar het Caribische eiland Saint Lucia.