Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Bumblebee V
Ice

Het wedstrijd zeiljacht Bumblebee V is afgelopen week op Byron Bay gestrand, het meest oostelijke punt van Australië. Het zeiljacht was onderweg naar Hamilton Island met een professionele bemanning aan boord toen het een rots raakte.

Eryk Martynko en Kinga Martynko
Een correspondent

Het 51-ste WereldKampioenschap Cadetzeilen in Bruinisse is achter de rug. De Polen Eryk Martynko en Kinga Martynko zijn de nieuwe wereldkampioenen. Tot het eind bleef het een spannende strijd met de Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin, die met evenveel punten tweede werden. De beste Belgen, Victor De Ripainsel en  Kobe Stroobandt, zijn achtste en de beste Nederlanders, Ted Huuskes en Sjuul Huuskes, zijn tiende

Annie Lush
Een correspondent

De Britse zeilster Annie Lush neemt met Team Brunel deel aan de Volvo Ocean Race 2017-18. Voor de 37-jarige Lush wordt het haar tweede Volvo Ocean Race. Team Brunel schipper Bekking is erg blij dat hij de voormalige Olympische zeilster aan zijn team heeft kunnen toevoegen.

Rolex Fastnet Race 2017 Ajeto
Yvan de Beer

Een pluim voor al de Belgische en Nederlandse  deelnemers die hun uiterste best hebben gedaan om zo snel mogelijk de finish te halen.

zeilschip Rupel
Pit De Jonge

Het trainingsschip de RUPEL zette sterkte prestaties neer in de voorbije Tall Ships Races 2017. Dit jaar volgde die een traject over de Baltische zee en bracht de trainees van Halmstad / Zweden via Kotka / Finland, Turku / Finland, Klaipeda / Lithouwen naar Szczecin in Polen.

Frans Maas Shielmartin Race
Een correspondent

Op zaterdag 19 augustus wordt de afsluitende race van de Exclusive Shielmartin Triple Race 2017 gehouden te Breskens: "Round the Sandbanks".

Weerkaart vrijdag 11 augustus
Fritz Buyl

Het weekend start wisselvallig met de passage van een storing op zaterdagmorgen maar vanuit het westen komt een uitloper van het Azorenhoog de rest van het weekend redden. De storing brengt een strakke westelijke wind maar naast de zon brengt de uitloper van hogedruk ook minder wind op zondag.

Cala Saona Formentera
Ice

Dit gebeurt er als je aan de verkeerde kant voor anker ligt op het Spaanse eiland Formentera. Deze beelden zijn genomen aan het strand van Cala Saona nadat er in de nacht van 9 augustus een storm met een zwaar onweer over het eiland raasde.

Rolf de Jong en Esther de Jong Flying Junior
Een correspondent

Van 24-29 juli vond in Portoroz, Slovenië het wereldkampioenschap Flying Junior 2017 plaats. Aan het WK in deze gezellige 2 mans zwaardboot namen 58 deelnemers uit 9 verschillende landen deel variërend in leeftijd van 9 tot 65 jaar. Aan de start ook 15 teams uit Nederland en België, waaronder de regerend Europees Kampioen (Rolf en Hugo de Jong), en de runner-up van het EK van 2016 (Hylke Sasse).

Flevorace
Ice

De KNZ&RV organiseert van 18 tot 20 augustus 2017 de Flevorace. Dit jaar is het een bijzondere editie. De Flevorace wordt voor de 75e keer gehouden. En dat bij onze Vereniging die dit jaar 170 jaar bestaat. Een dubbel lustrum dus.