Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Peerke Kortehaas
Een correspondent

Van 5 tot 7 mei wordt er op het IJsselmeer bij Medemblik de Nations Cup in de Soloklasse gevaren. De Nations Cup is de opvolger van de World Championship Trophy, die zijn officiële status verloor in 2002  door de afwezigheid van deelnemers uit andere landen zoals Australië en Nieuw Zeeland.

Leeloo
Anke Haadsma

Weinig verrassingen in de uitslag van de Van Uden Reco Stellendam Regatta van afgelopen weekend. De opener van het Nederlandse zeilseizoen 2017 kende perfecte zeilomstandigheden en tevreden zeilers.

Zeiljacht kapseist
Ice

Een zeiler is zondagochtend om het leven gekomen nadat een zeiljacht kapseisde en zonk in de buurt van Vliehors, de westelijk kant van Vlieland. Het slachtoffer werd door de Nederlandse kustwacht met een helikopter uit de zee gehaald en bij Den Helder aan wal gebracht. De zeiler overleed tijdens de reddingsactie

Nederlandse zeilers
Een correspondent

De zeilers van Team Delta Lloyd maken zich op voor de Sailing World Cup Hyères, van 25 tot en met 30 april 2017 in Frankrijk.

SAILING Tour of Holland
Een correspondent

De SAILING Tour of Holland (SToH) gaat van start op 12 juli 2017 in Den Helder waarna er vijf dagen lang een strijd op het IJsselmeer en Markermeer losbarst.

Weerbericht
Fritz Buyl

Na de passage van een koufront vrijdagnacht/zaterdagmorgen wordt opnieuw koudere maar droge lucht van over de Noordzee aangevoerd op de oostelijke flank van een hoog ten westen van Ierland.

Bavaria zeiljacht
Kat

Dinsdagmiddag, 18 april spoelde een 50 voet lange Bavaria aan op de pier van Rimini, Italië. Vier zeilers kwamen daarbij om het leven. Er stond 40 knopen wind toen het ongeval gebeurde.

Allround Wedstrijdweekend
Een correspondent

Watersportvereniging Sint-Annaland organiseert dit jaar op 13 en 14 mei vanuit de jachthaven van Sint-Annaland weer het bekende Allround Wedstrijdweekend, een laagdrempelige wedstrijd waar sportief gezeild en na afloop een borrel gedronken wordt om de belevingen van de dag te bespreken.

SailON Maydays Galgenweel
Een correspondent

Het weekend net voor de 1ste mei organiseert de SRNA de 3e editie van de SailON Maydays op het exotische Lago di Galga

Markermeercup
Ice

Nieuw in Noord Nederland is de strijd om de Markermeercup. De Markermeercup is de prijs voor de beste wedstrijdzeiler van het Markermeer.