Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 22 maart 2019
Fritz Buyl

Langzaam komt de lente terug in het land! Hoge druk blijft ons weerbeeld bepalen. Een eerste hogedrukgebied trekt vandaag vrijdag 22 maart 2019 oostwaarts weg, waardoor morgen zaterdag 23 maart ’19 een zwak koufront kan passeren. Maar zondag 24 maart ’19 staat het volgende hoog al klaar om over te nemen.

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

Voor de 12de keer organiseerde VVW Galgenweel de Antwerp Snipe Cup. De wedstrijd wordt nog steeds gerund door de bezielers van het eerste uur, Jan Peeters en Maxim Van Pelt. De editie 2019 kon rekenen op een van de grootste deelnemersvelden uit de geschiedenis van het evenement.

winterwedstrijd in Drimmelen
Een correspondent

De één na laatste winterwedstrijd zorgde op zondag 17 maart 2019 voor spektakel op de Amer, Hollands Diep en Merwede. Windsnelheden tussen de 20 en 30 knopen waren bepalend, maar ook de windrichting die er voor zorgde dat de golven gestaag opbouwden vanaf het Hollands Diep. Die golven liepen tegen de stroming in en werden wat hoger en steiler dan je zou mogen verwachten op binnenwater. Spektakel dus op het water.

Weerbericht weekend 16 en 17 maart
Fritz Buyl

Nog steeds onstuimig herfstweer! Nog steeds geen verandering op de weerkaarten en frontale depressies met hun bijhorende storingen bepalen dit weekend het weerbeeld.

DucthSail
Ice

America’s Cup uitdagers, DutchSail, Maltus Altus Challenge en Stars en Stripes, hebben uitstel gekregen om een deel van hun inschrijvingsgeld te betalen. Emirates Team New Zealand (ETNZ) en Lunna Rossa laten ons weten dat ze ten minste één van de lopende arbitragezaken heeft afgehandeld.

Mandy Mulder en Anneloes van Veen bereiden
Ice

De Nederlandse zeilsters Mandy Mulder en Anneloes van Veen bereiden zich in de 470-klasse voor op de strijd om een olympisch ticket. Het duo dat pas sinds november 2018 samen vaart heeft de winter gebruikt om hun campagne naar Tokyo 2020 zowel sportief als achter de schermen vorm te geven. Aan de vooravond van het Europese zeilseizoen is het Westlandse duo vol vertrouwen en kan het rekenen op de steun van trouwe partners.

Weerkaart vrijdag 8 maart 2019
Fritz Buyl

Nog steeds onstuimig herfstweer! Frontale depressie met hun bijhorende storingen bepalen dit weekend het weerbeeld.

Eredivisie Zeilen
Watersportverbond

Wegens een tekort aan deelnemers heeft de Stichting Eredivisie Zeilen besloten de serie te annuleren. Het Watersportverbond vindt dit jammer, zeker ook voor alle enthousiaste deelnemers en verenigingen die zich op deze serie hadden verheugd. Wij danken het bestuur van de Stichting Eredivisie Zeilen en alle betrokkenen voor hun inzet.

Goofies Race maart
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijden en van afgelopen zaterdag kenmerkten zich, zoals één van de deelnemers het omschreef, door “een mooie  baan,  bruinvissen en een verfrissende miezer”.

Weerkaart vrijdag 1 maart 2019
Fritz Buyl

Na de lente komt… de herfst! Hogedruk ruimt de baan voor lagedrukgebieden met bijhorende fronten en deze zorgen voor veel wind, bewolking en , vooral op zondag, regen.