Zeilen

Het laatste en beste nieuws over zeilen en zeezeilen. Blijf hier dagelijks op de hoogte van het belangrijkste zeilnieuws en de zeilwedstrijden.

Antwerp Race finish
Kat

De inschrijvingen voor de Antwerp Race lopen terug, dat is al een paar jaar genoegzaam bekend. Nu pakt de Antwerp Race organisatie uit met een volledig vernieuwde website en een nieuw logo. 

Diabolic Sailing Team
Kat

Dit weekend sloot in Spanje het 2021 Offshore Racing Circuit af met de Rei en Jaume Regatta. Daarmee was de overwinning van de Sun Fast 35 van Glenn de Brouwer (Royal Belgium Sailing Club) met het Diabolic Sailing Team een feit. Hun overwinning was al zo goed als zeker omdat ze overtuigend wonnen tijdens de Bahía de Pollença Regatta en de derde plaats behaalden tijdens de Sitges-Ciutadella Regatta.

Nederlands kampioenschap ORC4 2021
Een correspondent

Op 10,11 en 12 september organiseerde de KNZRV Muiden voor 20 kajuitzeilboten het Nederlands Kampioenschap ORC4 (GPH van 720 of hoger) van 2021 in de diepe put voor Muiden.

Winnaars Open Kampioenschap Finn Klasse
Een correspondent

Het Open Kampioenschap Finn klasse gaat dit jaar door op de spuikom in Oostende. De organisatie koos ervoor om in 2021 het kampioenschap Finn klasse opnieuw te organiseren op een binnenwater. Reden daarvoor is: zoveel mogelijk starters aan de lijn krijgen. 

Weerkaart vrijdag 10 september 2021
Fritz Buyl

Toch een beetje nazomer. Tijdens het weekend bouwt zich een hogedrukgordel op boven het Europese vasteland.

Red Dolphins, Sophie Faguet en Jonas Gerckens
Kat

Jonas Gerckens en Sophie Faguet hebben na drie wedstrijden de zilveren medaille gewonnen op het 2021 Mixed Doubles Euro in Napels. De Red Dolphins bevestigen daarmee hun prestatie op de Europese kampioenschappen 2020 en 2019 in Genua en Veneti√ę. Dit belooft veel goeds voor de World Mixed Doubles Race, die op 15 september in Itali√ę zal plaatsvinden.

Mini-Transat '21
Kat

De Mini Transat is het slachtoffer van zijn eigen succes: sinds de opening van de inschrijvingen op 15 december stonden niet minder dan 137 schippers in de rij om te mogen deelnemen aan deze legendarische solotransatlantische zeilrace die start op 26 september. Voor al deze kanshebbers was de regel echter vanaf het begin duidelijk: er zijn slechts 84 plaatsen beschikbaar. De organisatoren van de race hebben nu besloten het aantal inschrijvers voor deze editie van 2021 te verhogen tot 90.

Blank Sailing
Kat

Blank Sailing gaat op 11 en 12 september weer van start. Blank Sailing zijn een serie van regatta’s voor CR gemeten boten in, je raadt het al, Blankenberge. 

Bruine Bank Race
Een correspondent

Jachtclub Scheveningen organiseert op 10 en 11 september opnieuw de 100-mijl Bruine Bank Race.

Weerkaart vrijdag 3 september 2021
Fritz Buyl

Eindelijk zomer. Een omvangrijk hogedrukgebied met kern in de buurt van Schotland bepaalt ons weer en breidt zich uit richting Scandinavi√ę.