Zeilfilms

Zeilfilm Adrift
Kat

“Hoera een film over zeilen” denken wij argeloos bij de aankondiging van Adrift, een waargebeurd verhaal over de twee enthousiaste zeilers, Tami en Richard die met hun zeilboot op reis vertrekken en vrijwel onmiddellijk in een terminale orkaan terecht komen.

En Solitaire
Kat

Net als u- ontkennen heeft geen zin- fantaseren ook wij wel eens over ons eigenste moment de gloire. We finishen dan bezijden een uitgebreide welkomstvloot en staan moe maar voldaan, met de horizon in de ogen, aan het roer van onze open 60. Schroomvallig, na enkele maanden op zee, nemen we ingetogen felicitaties van een juichende menigte in ontvangst. Zo ook in “En Solitaire” de film van Christophe Offenstein waarvoor wij vrijdag, vol verwachting, in een kleine cinemazaal in Brussel belandden.

En Solitaire
Ice

“En Solitaire” draait vanaf 6 november in een select aantal Belgische bioscopen. En solitaire gaat over de fictieve solozeiler Yann Kermadec, gespeeld door François Cluzet, die zijn droom werkelijkheid ziet worden wanneer hij onverwachts mag starten in de Vendée Globe, de befaamde solozeilwedstrijd om de wereld. Let op voor de spoiler wanneer men op lees verder klikt.

All Is Lost
Ice

Gaan Robert Redford en filmmaker J.C. Chandor met "All Is Lost" ons een zeilfilm geven die wij zeilers nooit meer gaan vergeten? De aura rond de film is alvast goed want "All Is Lost" heeft dit weekend op het filmfestival van Deauville de juryprijs gewonnen.