Zeilsimulators

Jean Heylbroeck
Ice

Woensdag, 25 nov. 14.00u UT, Jean Heylbroeck bekend van zijn solo wereldreis met de Chartist Lady, ziet zich als eerste geplaatst op 912.000 deelnemers in de digitale Vendée Globe op het zeilsimulator platform Virtual Regatta.

Medemblik Regatta 2020
Ice

Als gevolg van het uitbreken van het Coronavirus (Covid-19) is de vernieuwde Medemblik Regatta, die gepland stond voor 4-7 juni 2020, geannuleerd. De terugkeer van deze voorjaarsklassieker in de zeilsport zal nu plaatsvinden van 2-6 juni 2021. Het internationale zeilsportevenement vindt dit jaar wel virtueel plaats van 4 tot en met 7 juni. Recreatieve eSailors kunnen het dan opnemen tegen Olympische topzeilers en de beste eSailors van dit moment tijdens de Virtuele Medemblik Regatta en zich plaatsen voor de finale van het WK eSailing.

Pancake Sailor
Ice

Het game ontwikkelteam van MarineVerse heeft vandaag PancakeSailor uitgebracht. PancakeSailor moet een ontspannend zeilspel in het VR Regatta-universum worden. In tegenstelling wat Virtual Regatta Offshore ons aanbied met dagenlang racen tegen elkaar ben je met PancakeSailor in no-time een virtuele zeilwedstrijd aan het zeilen, alleen of tegen je vrienden.

Virtual Regatta The Great Escape
Ice

Blijven zeilen tijdens de Corona-lockdowns die ons wereldwijd teisteren, dat is de missie vandaag van het toonaangevende digitale zeilplatform Virtual Regatta Offshore. Vandaag start The Great Escape regatta, een virtuele race van La Rochelle naar Curaçao in het Caribisch gebied waar professionele en miljoenen recreatieve zeilers tegen elkaar zullen racen.

Kat

SailawayLezen en dromen is “out” want nu is er Sailaway een spel dat de ervaring van zeilen op de open oceaan evenaart. Sailaway belooft ons een spel waarbij het zeilen over de Atlantische en de Stille Oceaan geen uren maar weken zal duren. Je zal in staat zijn om te navigeren via nautische kaarten, je zal stromingen en dieptes kunnen bestuderen. Je zal weerberichten moeten analyseren.

Ice

De beta tests zijn afgelopen en het afgewerkte product zal weldra in de winkelrekken liggen. 4 maanden ben ik bezig geweest om mijn skills toe te voegen aan deze giftige zeilsimulator. Met giftig bedoel ik verslavend want het spel brengt je naar nieuwe horizonten: Sydney en het "Wight-eiland.