Zeilwagenrijden

Alles over zeilwagenrijden, uitslagen, verslagen, foto's en video.

Egon Plovier
WWSV

Op de 12 kilometer lange zandbanken van St. Peter Ording in het uiterste noorden van Duitsland is zopas het WK afgelopen en Egon Plovier uit Oostende kaapte er de hoogste prijs in de snelste klasse.

Ivan Ameele
Een correspondent

Ivan Ameele heeft zopas op het strand van Hoylake (Liverpool) de Europese titel zeilwagenrijden te pakken in de fameuze klasse 3. Samen met Egon Plovier en Symen Voet haalde hij ook goud in het landenklassement.

Ice

BlokartVan 9 tot 13 april werd in de bedding van het uitgedroogde Ivanpah meer (USA) het wereldkampioenschap Blokart zeilwagen rijden gehouden. Niet minder dan vier Belgen en drie Nederlanders deden mee in de performance en production klassen. Etienne Kodeck (BEL) won goud in de Production Class – heavy en Jan Marques (BEL) won goud in de Production class super heavy.

Jasper van Staveren

In 2009 breidt de Ronde om Texel uit tot de Zwitserleven Zeilweek. Dit spectaculaire zeilevenement is een bundeling van activiteiten die het adrenalinepeil doen stijgen. Decennialang draaide alles om 's werelds grootste catamaranrace de Ronde om Texel. Nu wordt het programma langer, breder en nog uitdagender. Voor zowel wedstrijdzeilers, recreanten als het publiek. Zo reist dit jaar ook de mondiale windsurftop af naar Texel om daar voor de wereldtitel slalom te strijden.

Een correspondent

Egon Plovier wereldkampioen zeilwagenrijdenBelgen komen met 4 medailles naar huis!

Oostendenaar Egon Plovier was al op het einde van de voorlaatste wedstrijddag zeker van zijn gouden medaille. Hij kaapte op spectaculaire wijze de wereldtitel weg in klasse 3, de formule 1 van het zeilwagenrijden.
Daarnaast haalde ook Henri Demuysere de bronzen medaille in Klasse 2.

Een correspondent

BlokartOp zes en zeven oktober vindt het Volvo ONK Blokarten plaats op Terschelling. 57 deelnemers uit alle hoeken van de wereld hebben zich ingeschreven. Naast Nederland zijn ook Engeland, België, Nieuw Zeeland en Japan vertegenwoordigd.

Het gaat erom wie de grootste afstand aflegt in de gegeven tijd. Vorig jaar waren dat Nicolas Boel (België), Jerome Cottet (Frankrijk) en Richard Chardet (Nederland). Boel en Chardet racen ook dit jaar weer mee.

Een correspondent

zeilwagenrijdenDe Belgen schitterden op het Europees kampioenschap zeilwagenrijden te Hoylake (GBR) met 2 gouden en 2 bronzen medailles.

Overvloedige regenval herschiep het strand van Hoylake nabij Liverpool in een grote modderbrij, waardoor de laatste van de 5 wedstrijddagen van het Europees kampioenschap zeilwagenrijden vrijdag werd afgelast.

Voor de Belgen kon het donderdag echter al niet meer stuk : in 2 van de 4 klassen waren ze verzekerd van de titel!

Ice

Johan Sobry uit Koksijde, verlengt wereldtitel strandzeilen in klasse 2

Op het moeilijk circuit in Le Touquet (FRA) won Johan Sobry drie van de zes reeksen. Landgenoot Henri Demuysere won de derde plaats, zodat de Belgen ook het goud in het landenklassement van klasse 2 wonnen.

In klasse 3 greep Egon Plovier nipt naast het goud na een botsing in de laatste reeks.

Een correspondent

Volgend weekend worden opnieuw enkele reeksen gehouden van de Napoleon Challenge zeilwagenwedstrijden. Dit zijn in principe de voorlaatste reeksen voor dit jaar 2005. De laatste reeksen worden gehouden op 24/12 indien de weerstoestanden het toelaten, anders wordt het resultaat definitief vanaf zondag 11 december.
Wij hopen alvast U in grote getallen te mogen verwelkomen. De eerste start op zaterdag wordt gegeven om 14 uur stipt. De eerste start op zondag wordt gegeven om 15 uur.

Ice

Volgend weekend zal de tweede reeks van de Napoleon Challenge gereden worden op de stranden van Oostende. Dit als de weersomstandigheden het toelaten. De eerste start zal gegeven worden 2 uur voor laagwater, dit dus omstreeks 13u30 en zo mogelijk zullen 4 wedstrijden worden gereden, tenzij een NW 4 a 5, dan enkel 2 reeksen tussen Oostende en Blankenbergen. Parijs-Dakar gevoelens op en top.

Ze houden dan de zondag als reservedag. In dit geval zal de start om 14.30 h gegeven worden.