Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boterletterwedstrijden

2 december, 2023 - 3 december, 2023

Boterletterwedstrijden

De Boterletterwedstrijden voor zeilen zijn traditionele zeilwedstrijden die jaarlijks worden gehouden op de Kralingse Plas in Rotterdam met een zeer groot aantal deelnemers, meer dan 200 boten is niet uitzonderlijk. De Boterletterwedstrijden worden georganiseerd door de Rotterdamsche Zeilvereeniging. Deze zeilwedstrijden vinden plaats in het laatste weekend van november of het eerste weekend van december, als afsluiting van het zeilseizoen.

Enkele kenmerken en details van de Boterletterwedstrijden:

  1. Traditie: Deze wedstrijden zijn een langdurige traditie en trekken zeilers uit verschillende delen van Nederland.
  2. Verschillende klassen: Zeilers van diverse zeilklassen nemen deel aan de wedstrijden.
  3. Prijs: Zoals de naam al doet vermoeden, is de boterletter – een traditioneel Rotterdams gebak in de vorm van een letter, gemaakt van amandelspijs en bladerdeeg – een typische prijs voor de winnaars.
  4. Sociaal evenement: Buiten het competitieve aspect zijn de Boterletterwedstrijden ook een sociaal evenement, waarbij zeilers, vrijwilligers en toeschouwers samenkomen om het zeilseizoen feestelijk af te sluiten.
  5. Gelijktijdige roeiwedstrijden: Terwijl de zeilwedstrijden plaatsvinden, worden er ook roeiwedstrijden gehouden als onderdeel van dezelfde Boterletter-traditie.

Kortom, de Boterletterwedstrijden voor zeilen zijn een combinatie van sportieve competitie en traditionele viering, en ze vormen een belangrijk evenement op de zeilkalender van veel Nederlandse zeilers.

Gegevens

Begin:
2 december, 2023
Einde:
3 december, 2023
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.rzv.nl/

Overige informatie

Wedstrijdklassen
Eenheidsklassen

Locatie

Kralingse Plas
Kralingse Plaslaan 113
Rotterdam, 3062 CD Nederland
+ Google Maps

Indien uw zeilevenement nog niet opgenomen is in onze zeilkalender, dan is contact opnemen met ons de snelste en meest efficiënte manier om zeilwedstrijden toe te voegen. Ook lezingen en andere evenementen over wedstrijdzeilen zijn van harte welkom.

ClubRacer. Elke dag zeilnieuws. Mis niks!

Selecteer lijst(en):

© ClubRacer 2023. Op alle ClubRacer zeilnieuws en media rust uiteraard copyright. Een link plaatsen naar een bericht mag altijd. Wil je een bericht, afbeelding of video gebruiken, contacteer ons.

ClubRacer gebruikt de SEO diensten van online marketingbureau Lucky Cookie.

Adblock Detected

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker extensie van uw browsers uit te schakelen voor onze website.