Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rolex Sydney Hobart Yacht Race

26 december, 2023 - 31 december, 2023

A$1625
Rolex Sydney Hobart Yacht Race start

De Rolex Sydney Hobart Yacht Race, een kroonjuweel in de internationale zeilkalender, is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt dat de harten van zeilliefhebbers wereldwijd sneller doet kloppen. Deze prestigieuze race, die elk jaar op 26 december van start gaat, is een ware test van vaardigheid, uithoudingsvermogen en teamwerk.

Sinds de inauguratie in 1945 heeft de Rolex Sydney Hobart Yacht Race zich ontwikkeld tot meer dan alleen een sportevenement; het is een traditie die zeilers en toeschouwers van over de hele wereld aantrekt. De race, die start in de iconische Sydney Harbour en eindigt in Hobart, Tasmanië, is een uitdagende tocht van ongeveer 628 zeemijl (1.163 kilometer).

De oorsprong van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race is even charmant als legendarisch. Het begon allemaal met een casual zeiltocht georganiseerd door de Australiër Peter Luke en zijn vrienden. Tijdens deze tocht was er een Britse marineofficier aanwezig die het idee opperde om er een competitieve race van te maken. Dit voorstel legde de basis voor wat nu bekend staat als de Sydney to Hobart Yacht Race, vaak kortweg aangeduid als de Sydney to Hobart. Deze race heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de meest prestigieuze langeafstandszeilraces ter wereld, bekend om zijn uitdagende omstandigheden en de diversiteit aan deelnemers die het elk jaar aantrekt.

De route voert de zeilers door enkele van de meest veeleisende zeewateren ter wereld, waaronder de beruchte Bass Strait. Deze oversteek staat bekend om zijn onvoorspelbare weersomstandigheden en kan variëren van kalme wateren tot woeste stormen. Deze elementen maken de Rolex Sydney Hobart Yacht Race tot een ware uitdaging, zelfs voor de meest ervaren zeilers.

De race trekt een diverse groep deelnemers, variërend van professionele zeilteams tot avontuurlijke amateurs. Met jachten die variëren in grootte van 30 voet (ongeveer 9 meter) tot majestueuze 100-voeters (ongeveer 30.5 meter), biedt de race een spektakel van strategie, tactiek en bootsnelheid.

Naast de sportieve uitdaging is de Rolex Sydney Hobart Yacht Race ook een belangrijk sociaal evenement. De start in Sydney Harbour is een schitterend schouwspel dat honderdduizenden toeschouwers trekt, zowel langs de kust als op het water. Wereldwijd volgen miljoenen fans de race via live-uitzendingen en online updates.

Voor de zeilers die de finish in Hobart halen, wacht niet alleen de eer en de voldoening van het voltooien van een van de meest uitdagende zeilraces ter wereld, maar ook de kans om deel uit te maken van een rijke historie en traditie.

Prijzen

De Sydney to Hobart Yacht Race kent drie prestigieuze prijzen:

  1. Winnen op Handicap: De jacht die deze titel wint, wordt beschouwd als de officiële winnaar van de race en ontvangt de begeerde Tattersall’s Cup.
  2. Winnen op Line Honours: Deze titel is weggelegd voor het jacht dat als eerste de finishlijn passeert, een aanzienlijke prestatie in deze uitdagende race.
  3. Het Verbreken van het Routerecord: Een bijzondere eer voor het jacht dat erin slaagt de snelste tijd voor de volledige raceafstand neer te zetten.

Het bereiken van alle drie deze onderscheidingen in één enkele editie van de race staat bekend als de ’treble’, een uitzonderlijke prestatie die tot nu toe slechts drie keer is behaald. Het jacht ‘Rani’ was de eerste die deze ongekende triomf behaalde in het inaugurele jaar van de race, 1945. ‘Wild Oats XI’ volgde dit voorbeeld door de treble te winnen in zowel 2005 als 2012. Deze zeldzame prestaties onderstrepen de unieke combinatie van bootsnelheid, tactiek en strategie die vereist is om op meerdere fronten in deze iconische race te excelleren.

Gegevens

Begin:
26 december, 2023
Einde:
31 december, 2023
Kosten:
A$1625
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://rolexsydneyhobart.com

Overige informatie

Wedstrijdklassen
IRC, Doublehanded

Locatie

Sydney
1 New Beach Rd
Darling Point, NSW 2027 Australië
+ Google Maps

Indien uw zeilevenement nog niet opgenomen is in onze zeilkalender, dan is contact opnemen met ons de snelste en meest efficiënte manier om zeilwedstrijden toe te voegen. Ook lezingen en andere evenementen over wedstrijdzeilen zijn van harte welkom.

ClubRacer. Elke dag zeilnieuws. Mis niks!

Selecteer lijst(en):

© ClubRacer 2023. Op alle ClubRacer zeilnieuws en media rust uiteraard copyright. Een link plaatsen naar een bericht mag altijd. Wil je een bericht, afbeelding of video gebruiken, contacteer ons.

ClubRacer gebruikt de SEO diensten van online marketingbureau Lucky Cookie.

Adblock Detected

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker extensie van uw browsers uit te schakelen voor onze website.