WK: Ontgoocheling bij Philippe Bergmans

Philippe Bergmans zeilt in de laatste manche een 12de plaats en finisht op een 16de plaats in het totaalklassement. Philippe Bergmans hoopte hier zijn selectie te varen dus heerst er na de wedstrijd toch wat ontgoocheling. België is als land al geselecteerd voor de Olympische Laser regatte maar Philippe Bergmans moet nog voldoen aan de nationale selectienormen (8e land op WK/ 6e land op EK/ 2 x 6e land op internationale voorbereidingswedstrijden waarvan minstens 1 resultaat in 2004. Toch zijn Philippe Bergmans en coach Filip Willems hoopvol voor het behalen van de selectie!

Zoals aangekondigd werd het een ware thriller in de strijd voor de wereldtitel. Tot aan het laatste rak zeilde Gustavo Lima (POR) in een 7-8e positie. In de laatste rechte lijn naar de finish kan hij nog oprukken naar een 3e positie en slaagt er zo om Robert Scheidt (BRA), zesvoudig wereldkampioen (1995, 1996, 1997, 2000, 2001 en 2002) met 1 punt te kloppen. Michael Blackburn (AUS) wordt derde.

Wannes Van Laer en Bernard Glorie eindigen respectievelijk op de 91e en 117e plaats.

49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 2e finaledag
Quentin en Lionel Blondiau eindigen op een 43e plaats in het totaalklassement. Johan Blondiau en Xavier Royaux volgen op de 71e plaats. Christopher Draper en Simon Hiscocks (GBR) zijn de wereldkampioenen. Christoffer Sundby/ Frode Bovim (NOR) en Rodion Luka/ George Leonchuk (UKR) worden respectievelijk 2de en 3de.

Einde Belgische persberichten vanuit Cadiz (ESP)
Hiermee is er een einde gekomen aan het Wereldkampioenschap. Lichtpunten zijn de selectie van Sigrid Rondelez (Mistral) met een 8e plaats (6de land) en een mooie 17e plaats voor Evi Van Acker (18 jaar) in de Europe. Min Dezillie kon door een blessure in de rug haar prestatie van het testevent in Athene (2de plaats) niet herhalen. Sebastien Godefroid eindigde 9de in de Finn en klaagde over zijn snelheid bij matige wind. Daardoor moest hij zware risico’s nemen met wisselend succes. Philippe Bergmans wisselde mooie reeksen af met mindere. Nog iets te weinig constante om zich door te zetten in het sterke deelnemersveld waar het niveauverschil tussen de toppers echt gering is. Quentin en Lionel konden startten goed maar vielen terug naar de Silver fleet. Toch hebben de broers Blondiau zeilers terug nuttig ervaring opgedaan die hen later nog van pas zal komen.

foto: Laser klasse © Annemiek van Kinderen

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: