Simeon Tienpont wint Conny van Rietschoten trofee 2013

Simeon Tienpont wint Conny van Rietschoten trofeeDinsdagavond 26 november werd in het Scheepvaartmuseum de meest prestigieuze zeilsportprijs van Nederland uitgereikt: de Conny van Rietschoten trofee. Tot het laatste moment bleef het spannend wie dit jaar de schaal mee naar huis mocht nemen. Simeon Tienpont, bemanningslid van Oracle Team USA, mocht uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen en versloeg hiermee wereldkampioen 2.4mR Guus Bijlard.

Flyer trofee
Het draaide deze avond niet alleen om de Conny van Rietschoten Trofee. Dewi Couvert mocht de Flyer Trofee voor het best presterende jeugdtalent in ontvangst nemen van ‘Mister Magic Marine’ Max Blom. Haar prestaties als Nederlands kampioen en Europees jeugdkampioen in de Laser Radial waren de jury niet onopgemerkt gebleven.

Dewi Couvert wint Flyer trofeeDewi Couvert wint Flyer trofee

De Maas trofee
Robbert van Notten ontving dit jaar ‘de Maas Trofee’. Naast zijn voorzitterschap van de Laserklasse Organisatie Nederland is hij tevens de initiatiefnemer en voorzitter van de Dutch Youth Regatta. Naar dit zeilevenement in Workum weet zijn organisatie jaarlijks meer dan 800 jonge deelnemers uit binnen- en buitenland te trekken.

De Conny van Rietschoten Trofee is een initiatief van de Stichting Zeiltrophy. Nieuw dit jaar was de participatie van het Watersportverbond als medeorganisator en sponsoren Magic Marine, Delta Lloyd, Royal Huisman en Zeilen.

Officiële website: www.vanrietschotentrofee.nl
Foto’s © Jasper van Staveren / ClubRacer

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: