VIDEO: Tallships crashen in haven Oudeschild

Tallships crashen

Zware ravage na het binnenvaren van de 45 meter lange tallship Royal Helena afgelopen dinsdag in de haven van Oudeschild op Texel. Deze crashte letterlijk op de Noa Victoria die daar lag afgemeerd.

De schade aan de Spaanse Noa Victoria is groot omdat de boegspriet van de Bulgaarse Helena het zijboord doorboorde. Er vielen geen gewonden.

De Royal Helena kwam volgens ooggetuigen op hoge snelheid de haven binnenvaren. Dat was om - ondanks de stevige wind - goed om de havenmonding binnen te kunnen lopen, maar vervolgens ging het in de haven mis.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: