VIDEO: Inflated Wing Sails

Inflated Wing Sail

We kennen allemaal de solide vleugelzeilen uit de laatste twee America’s Cup wedstrijden. De geleverde prestaties zijn ongeëvenaard en hebben het klassieke tuig bijna volledig vervangen, enkel het voorzeil is nog ongewijzigd. Het solide vleugelzeil blijft echter een zeer complex mechanisme voor alledaags gebruik op boten waar wij clubracers het meest mee zeilen. Hier kan nu verandering in komen met Inflated Wing Sails.

Edouard Kessi vertelt ons dat de transport over zee zich massaal aan het uitbreiden is, dat windenergie bijna altijd beschikbaar maar dat niemand een echte oplossing heeft om deze om te zetten in voorstuwing: “Dit is de reden waarom we het Inflated Wing Sails (IWS) hebben ontworpen”.

De technologie van het Inflated Wing Sail of opblaasbaar vleugezeil komt voort van wat de paragliders gebruiken, wat alles eenvoudiger maakt qua constructie en veel gebruiksvriendelijker wordt dan de solide versie.

Na twee jaar testen van het Inflated Wing Sail op 5.5 klasse zeilboot zijn ze eindelijk klaar met de ontwikkeling en productierijp.

Smaken verschillen, of je het nu mooi vindt of niet, het zou wel eens kunnen dat we binnenkort de eerste opblaasbare zeilen aan boord zien van zeiljachten en transportschepen.

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: