Emirates Team New Zealand bevestigt foiling monohull tijdens 36ste America’s Cup

foiling monohull

Emirates Team New Zealand heeft vandaag de suggestie van Patrizio Bertelli bevestigd. De volgende America’s Cup zal gezeild worden met high-performance foiling monohull zeilboten.

Een team van ontwerpers, onder leiding van Emirates Team New Zealand ontwerp coördinator Dan Bernasconi, werkt aan verschillende monohull concepten die uiteindelijk de AC36 Class Rule zullen vormgeven.

Emirates Team New Zealand heeft overleg gepleegd met een aantal potentiële challengers. Er is een algemene wens om een spectaculaire monohull zeiljachten in te zetten. Ook het publiek en de zeilers vinden dat een high-performance foiling monohull een betere uitdaging is voor de volledige bemanning.

Meer details van het 36ste America’s Cup protocol en AC36 Class Rule zullen op het einde van deze maand worden bekendgemaakt.

We zien aan de top van de zeilsport een duidelijke trend dat foiling monohulls de nieuwe toekomst zijn. Ook de Volvo Ocean Race organisatie heeft voor de 2019-2020 editie plannen voor foiling offshore boten.

Afbeelding boven: concept tekening Figaro 3 (foiling monohull van Beneteau). 

Afbeelding onder: concept tekening van de volgende foiling Volvo Ocean Race boot:

Concept boot Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: