DutchSail krijgt uitstel tot betaling van America's Cup inschrijfgeld

DucthSail

America’s Cup uitdagers, DutchSail, Maltus Altus Challenge en Stars en Stripes, hebben uitstel gekregen om een deel van hun inschrijvingsgeld te betalen. Emirates Team New Zealand (ETNZ) en Lunna Rossa laten ons weten dat ze ten minste één van de lopende arbitragezaken heeft afgehandeld.

Het America’s Cup protocol is zo gewijzigd dat de drie late uitdagers meer tijd krijgen om om hun 1 miljoen US dollar Late Fee en 1 miljoen US dollar Performance Bond te betalen.

De Late Fee van 1 miljoen US dollar mag nu in twee termijnen worden betaald: 250.0000 US dollar moet worden betaald voor 1 april 2019 en 750.000 dollar voor 1 oktober 2019.  De 1 miljoen US dollar Performance Bond moet uiterlijk op 30 april 2019 worden betaald.

In de aankondiging werd geen melding gemaakt van de 2 miljoen US dollar inschrijfgeld dat in december 2018 al verschuldigd was. Uit goede bron vernemen we dat deze pas op 15 maart betaald moet zijn.

America’s Cup uitdagers INEOS Team UK en American Magic hebben geen zeggenschap gehad over de wijzigingen in het Protocol, dit is alleen aan de Defender en Challenger of Record.

Uit goede bron vernemen we dat er nog steeds een Arbitragezaak gaande is over het afwijzen van een of meer van de late uitdagers.

DutchSail wenste geen commentaar te geven over de arbitragezaken.

America's Cup protocol amendement 03

Het volledige America's Cup Protocol Amendement 03 over de uitstel van betaling kan je hieronder downloaden.

Attachment
Bijlage Grootte
America's Cup Protocol Amendement 03 535.32 KB

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: