Europees Kampioenschap Strandzeilen 2019 op Terschelling

Strandzeilen

Vanaf 10 november is Terschelling het toneel van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Honderden strandzeilers strijden in november in verschillende klassen om de overwinning.

Zes dagen lang is Terschelling het toneel van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Op zondag 10 november vindt de officiële opening plaats onder de Brandaris, waarna op maandag 11 november de eerste races verreden zullen worden.

Spectaculair

Tijdens het kampioenschap wordt het uiterste gevraagd van de zeilers en het materieel. De strandzeilers behalen namelijk snelheden van ruim 100 km/u, puur op windkracht, wat volop spektakel voor de toeschouwers betekent. De piloten zullen alles op alles zetten voor de titel; ‘Europees Kampioen 2019’.

Terschelling

Het strand van Terschelling is gekozen vanwege de perfecte omstandigheden. Tijdens deze extreme, maar ook duurzame sport, is er een breed strand nodig. De stranden van Terschelling zijn hiervoor uitermate geschikt. Tijdens de races is het mogelijk om de wedstrijden te bezoeken en wellicht zelf een rondje te rijden.

Trots

Geordy Bloem, voorzitter strandzeilvereniging de Noordwester: “We zijn enorm trots dat Terschelling dit jaar de locatie is van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Het belooft een spectaculaire editie te worden op Terschelling. Een editie waar veel internationale strandzeilers bovendien enorm naar uitkijken, vanwege het geweldige strand van het Waddeneiland.”

Meer informatie over dit bijzondere evenement vind je op https://eclandyachting.nl/

Tekst: Roderik Rath

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: