Coronavirus: Recreatievaart en sportbeoefening verboden op de Noordzee

  • Author: Ice
    Date: zo, 15/03/2020 - 15:22
    Tags:
Coronavirus: Recreatievaart verboden op de Noordzee

Recreatievaart en sportbeoefening verboden op de Noordzee wegens het Coranavirus COVID-19. Deze officiële mededeling hebben we ontvangen van Bart Wackenier van de Federale overheidsdienst mobiliteit.

We citeren letterlijk wat Bart Wackenier meldt:

"We willen u erop wijzen dat op 12 maart 2020 door de Eerste Minister is aangekondigd dat België de federale fase van het crisisbeheer is ingegaan en extra maatregelen zijn opgelegd (geldig vanaf 13 maart 24h tot 3 april 24h).

Dit omvat ook volgende maatregel: ‘alle zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.) worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn’.

Deze maatregel geldt ook op de Belgische territoriale wateren.

Elke vorm van recreatievaart (zowel in groep als individueel) wordt dus verboden in de Belgische territoriale wateren van de Noordzee (tot 3 april 24h).
Ter verduidelijking, ook het individueel beoefenen van brandingsporten is verboden in deze periode.

Hoogachtend,

Bart Wackenier
Adviseur FOD Mobiliteit en Vervoer

Tip van de redactie: Mondmaskers kopen in België doet men veilig bij Ostrichoo medical supplies.

UPDATE 11/3/2020: Portugese haven autoriteiten verscherpen verbod op de Azoren

Niet alleen de Belgische watersport wordt hard getroffen door het Coranavirus COVID-19, onderstaande mededeling van de Portugese haven autoriteiten verbiedt momenteel alle boten die geen thuishaven hebben op de Azoren.

Coronavirus verbod spaanse havens

UPDATE 15/3/2020 17:54: Federale overheid verscherpt de maatregel

Op zondag 15 maart om 17:54 zend de Vlaamse zeilfederatie Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) ons het volgende belangrijk bericht:

"Er is een algemeen verbod op sportbeoefening, zowel in groep als individueel en dit op alle Belgische territoriale wateren."

De federale regering geeft deze nieuwe richtlijn op basis van de beslissingen vanuit de overheidsdienst mobiliteit die in het begin van dit bericht gepubliceerd zijn.

Foto boven: archief ClubRacer © Marianne Persoons

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: